Aihe

Onko normaali käytöstä kissalle?

Anonyymi

Moi! Yks mun sukulainen menehtyi nyt viime kesänä ja hänen kissansa päätyi minun ja tyttöystäväni luokse asumaan. Kissan nimi ei oo täysin selvä, koska sukulaiseni ei oikein ollut väleissä kenenkään kanssa ja vain harvoin käytiin pihassa kääntymässä. Kissa on naapurin mukaan syntynyt 1999, mutta en tiedä uskonko, että olis noin vanha. Vanha se kuitenkin on. Tulin tänne kysymään, että onko sen käytös normaalia.

Se syö ja juo hyvin ja ei enää vaikuta ujolta meitä kohtaan, mutta perkeleen väsynyt se on. Liikkuu hyvin vähän ja usein vaan makoilee patjalla pönttöuunin vieressä. Onko se normaalia, että noinkin väsynyt tai laiska on? Tonttia on jolla se voisi ihan hyvin vapaana mennä ja saalistaa, mutta ei. En muista millainen kissa on ollut nuorempana, kun viimeksi olen sen nähnyt sukulaiseni luona alakouluikäsenä. Kissa kyllä leikkii esim laaser valoilla ja muilla kissan leluilla, mutta väsyy nopeesti. Lihava se on, mutta eikös suurin osa kissoista oo? Toivon, että olisi kunnossa, kun mä ja tyttöystävä ollaan jo ehditty tykästyä siihen karvapalloon😂
Miten teidän kissat käyttäytyy?

Jotenki outoa, että kissa on vanhempi ku omistajansa.

8

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos hän on noin vanha tai lähellekkään 20, niin kyllähän sillä voimat vähenee, aivan kuten ihmisvanhuksillakin. Jos ruokailun lisäksi vessatoimet sujuu, ei ehkä suuremmin tarvi huolestua.

   • Anonyymi

    No toivottavasti olisi pelkkää iän mukana tullutta väsymistä. Ainakin vaikuttaa tyytyväiseltä eli ei mitään kipuja ole. Tässä nytkin nukkuu leivinuunin päällä💤
    Varmaan tulee sänkyyn mun tai tyttöystäväni jalkojen päähän nukkumaan.


  • Anonyymi

   21 vuotta on todella korkea ikä kissalle. Siinä iässä kissa on vanhus. Se nukkuu paljon, saattaa alkaa laihtua, välttää liikkumista, ehkä näkeekin huonosti.

   Anna sille ravitsevaa ruokaa pieninä annoksina useita kertoja päivässä. Jos voit, käytä se eläinlääkärissä senioritarkastuksessa.

  • Anonyymi

   Iäkkääksi kissaksi virkeä, jos vielä jaksaa leikkiäkin. Lihavuudesta on tarpeetonta olla huolissaan- iäkäs kissa käy yleensä laihtumaan, kun ruokahalu alkaa huonota.
   Käyttäkää eläinlääkärin perustarkastuksessa, eli sdän, keuhkot, hampaat, perusverikokeet. Iäkäs kissa tulisi käyttää kerran vuoteen perustarkistuksilla.
   On talvi!
   Talvisin kissat, nuoremmatkin, mielellään makoilevat patterin lähellä, tai kuvailemallasi tavoin, uunin vierellä. Jos keväällä kissa ei virkisty, tai jos ruokahalu heikkenee, sitten on jotain vialla.
   Ilmeisesti kyseinen kissa on koko elämänsä ollut perustervettä sorttia. Hyvä kun otitte sen huoltaaksenne. Seurailkaa näkeekö kauas, lähelle hyvin enää. Kuuleeko. Vanhoille kissoille voi tulla muistamisen ongelmia ja dementiaakin, kuten ihmisillekin tietyn iän ohitettua, mutta kummallisesta yöhuutamisesta tai muistivaikeuksista ette kysyneet.
   Paljon hellyyttä. Paljon lämmmintä, hyvää kissanruokaa. Ihmisiä jotka välittävät, mahdollisuus elää täyttä elämää vaikka into vähenee. Siinä ne tärkeät- tunnutte oikeasti hoitavan kissaa hyvin, jatkakaa samaa rataa.

  • Anonyymi

   Ei oo mitään yöhuutamista ja vaikuttaa siltä, että muistikin toimii sen verran, että meidät ja naapurin tuntee. Kovaa se kyllä osaa huuta ku on jotain asiaa😂

   Aamuisin saattaa tulla herättämään kumman jumman meistä antaa ruokaa tai sitte haluaa huomiota.

   Kiinnostaisi tietää näiden maatiaiskissojen normi ikä. Minkä ikäsiks elää noin keskimäärin?

   • Anonyymi

    Eikun etiäpäin elämää,ja käyttäkää perustarkastuksessa eläunlääkärillä,niin tiedätte mikä sen kunto todellisuudessa on. Ikä on numeroita- mutta vanhuus tuo mukanaan yhtä ja toista vaivaakin. Ruokavalio sitten sen mukaan,jos on vaivoja. Ellei ole,niin lihapitoinen normaali ruokinta. Rasvoja unohtamatta,eli lihasta ei poisteta rasvaisia osia. Viljattomat kuivaraksut lisänä: ei tule diabetes helposti.
    Kyllä kissa voi elää yli 20 vuotta kevyesti,jos on terveet geenit saanut. Pitäkää huolta! Se on menettänyt tärkeän ihmisenä,joten tarvitsee huomiota ja hoivaa,sen asian ja,ikänsä takia. Oma edellinen tuli vanhemmiten dementiksi. Eksyi kotona,välillä,kun lähinnä ei pelittänyt,kaukaa kyllä erotti lentävät linnut hyvin.
    Sen ruokahalu hiipui,ja kokeissa kaikki oli muka okei,mutta kissa hiipui- johonkin kohtaukseen kuoli. Iloitkaa ystävästä,jonka saitte. Muistakaa että se kertoo kyllä käytöksellä jos jokin on sillä vialla,että jos outoja juttuja tulee,lipun kapin eläinlääkäriin. Enkä nyt ole mikään eläinlääkäreiden markkinoija,vaan kissat kun viimeiseen asti koittavat vaivojaan salata,se kuuluu lajin selviytymisstrategiaan,etteivät ilmaise olevansa helppoa saalista.


  • Anonyymi
   • Tyylikäs video!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   7417
  2. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2025