Aihe

Miksei kielipolitiikkapalstalla saisi puhua pakkoruotsin ongelmista ja vaihtoehdoita?

Anonyymi

Pakkoruotsi syö kaikilta 1-2 maailmankieltä ja hankaloittaa niitten opiskelua kohtuuttomasti, joilla muitakin haasteita. Perusteitakaan ei löydy tälle pakolle.

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pakkoruotsin jatkuminen kertoo myös, ettei demokratia toimi.

   • Anonyymi

    Meillä ei ole varaa rapauttaa kielivarannon ohella myös pyrkimystä demokratiaan.


   • Anonyymi

    Ei ole Kokoomuksen, sossujen, vasurien eikä kepun puoluejohdoilla ollut koskaan kanttia yrittää perustella pakkoruotsikantaansa, eikä nuortemme sortamista ruotsin perusteettomalla vaihtoehdottomuudella. Ei näitä sureta vahinko jota nämä nuorille aiheuttavat eikä ovien sulkeutuminen näiltä laajalti Euroopassa.
    Eipä ole vihreilläkään tähänkään kanttia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole Kokoomuksen, sossujen, vasurien eikä kepun puoluejohdoilla ollut koskaan kanttia yrittää perustella pakkoruotsikantaansa, eikä nuortemme sortamista ruotsin perusteettomalla vaihtoehdottomuudella. Ei näitä sureta vahinko jota nämä nuorille aiheuttavat eikä ovien sulkeutuminen näiltä laajalti Euroopassa.
    Eipä ole vihreilläkään tähänkään kanttia.

    Olisi jo aika suoraselkäisten kokoomuksen, sos.demien tai kepun kansanedustajien kertoa äänestäjilleen, mitä painostusta oma puoluejohto heihin kohdisti, jotta sai heidät mukaan kaatamaan hyväksytyn kansalaisaloitteen pakkoruotsin korvaamisesta valinnaisuudella.
    Sama odotus kohdistuu vihreiden ja vasurien kansanedustajiin, jos siis on suoraselkäisiä.


  • Anonyymi

   Pakkoruotsitiimi valittaa, että näistä ei saisi puhua - miksei saisi?

  • Anonyymi

   Englanti syö tällä hetkellä varmimmin monipuolisen kielitaidon. Kun englannin sijaan 1. kieleksi voi valita oman valinnan mukaan vaikkapa ranskan, saamme uusia kielten osaajia. Kaikki valitsevat kuitenkin englannin joka tapauksessa.

   Ruotsi ei estä mitään kielijärjestelmässämme. Kielten opetuksen uudistus tehtiin, jotta saamme eri kielten osaajia - ei siksi, että saamme lisää englannin osaajia. Heitä on jo tarpeeksi, heistä ei ole pulaa.

   • Anonyymi

    Ruotsin osaajia on enemmän kuin tarpeeksi: ruotsinkielisemme ja se 5% pakotusruotsia lukeneista, joka vielä osaa sitä käyttökelpoisesti kun viitisen vuotta on kulunut koulun päättymisestä.

    Tämä tarkoittaa sitä, että niille 95% pakotusruotsin lukijoista, joilla tunnetusti ei ole käyttöä vaillinaiselle ja unohtuvalle ruotsilleen, on pakotusopiskelu ollut paha harhasijoitus.
    Se on vakava tappio Suomen kulttuurille ja taloudelle: Hukkaan menneen pakotusopiskelun sijaan olisi valinnaiskielien osaajia Suomen kulttuurille ja taloudelle oleellisesti nykyistä enemmän.
    Juuri tämä on Suomen kulttuurille ja taloudelle pullonkaula, siis vakava rajoittava tekijä.

    Tämän havaitsee jokainen esimerkiksi käydessään Euroopan maissa. Tanska ja Ruotsi näkyvät siellä mainoksissa, kulttuuritapahtumissa ja muussa ainakin sata kertaa useammin ja näkyvämmin kuin Suomi. Jopa Norjan tosikkomaa näkyy ainakin kymmenen kertaa enemmän. Tuskin Suomi pärjää edes Islannille, korkeintaan Fär-saarille.

    Tämä on paljolta Teidän, PAKOTTAJIEN syy, Teidän puutteellinen arvostelukykynne ja meille ongelmalliseen Ruotsin aikaan takertumisenne syy. Tunnustakaa jo tämä itsellenne ja tehkää näin palvelus nuorillemme ja maamme kulttuurille ja taloudelle.

    Häpeällistä on parjata englantia innokkaasti ja tuloksellisesti lukevia nuoriamme.
    Englanti on lähes kaikille heistä ehdottomasti tarpeellinen kieli moitteettomasti opitun ja kirjallisestikin ahkerasti käytetyn äidinkielen lisäksi.
    Oppilaan pakollisesti valitsema toinen vieras kieli olkoon siis ruotsi, saksa, ranska tai muu.
    Sensijaan kolmas vieras kieli sopii vain pienelle osalle nuorista. Halut ja kyvytkin saattavat puuttua, ja lisäksi peruskoulussa ja lukiossa on muukin opittava.
    Riittämättömästi perustellulla kieliopetuksella ette saa tätä pilata.
    Ette voi sillä myöskään korjata pakotustoimienne 95% epäonnistumista.

    Surkuhupaisa on Pakotusministeriön ja pakotusministerien asenne.
    Kun ymmärrys sinne palaa, ottakoon silloin takaisin nimekseen Opetusministeriö.
    Nyt se ei sitä ole.


   • Anonyymi

    Nuorten pakottaminen on vienyt Sinulta, pakottajalta ymmärryskyvyn ja piittamisen nuorista - nuorten tarpeesta ja oikeudesta menestyä ahkerointinsa vastineeksi.
    Valtaosalle heistä ei tarpeettomaksi osoittautuvan, ja siksi nopeasti unohtuvan ruotsin opiskelu muka ole pois heille tarpeellisemmasta opiskelusta!!
    Etkö ajattele mitä kirjoitat vai etkö välitä mitä kirjoitat?! Etkö häpeä itsekkyyttäsi?


  • Anonyymi

   Miksi pitäisi vaieta?

  • Anonyymi

   Folkhälsan on varoittanut seuraamuksista, jos pakkoruotsista luovutaan. Siitä seuraa pitkäaikaisia neurologisia ongelmia suomenkieliselle, joka ei ole tottunut vapaehtoiseen kielivalitaan. Mielenteveyslääkkeitä joutuvat syömään pitkät ajat.

  • Anonyymi

   En ole huomannut tuollaista epäkohtaa palstalla josta sinä kirjoitit. Palstalla ei muusta kirjoitellakkaan kuin pakkoruotsin poistamisesta kouluopetuksesta.

   Ruotsinkieltä opetetaan kouluissa siitä samasta syystä kuin suomenkieltä. Molemmat ovat kansalliskieliä Suomessa. Aloita vaikka kolmekymmentä aloitusta jokaisena päivänä tästä saman asiasi jankkamisesta niin ei asia siitä muuksi muutu.

   • Anonyymi

    Tottakai ruotsia pitää opettaa äidinkielenä ruotsinkielisille nuorille. Mutta heitä on nykyään vain 3 % nuoristamme.
    Tuskin kukaan heistäkään ymmärtää tai hyväksyy poliittisia puolueita painostaen ja lahjoen tuotua ruotsin pakotusta heidän suomenkielisille ikäkumppaneilleen.


  • Anonyymi

   Ei ruotsi syö mitään, vaan englanti estää eri maailmankielten valinnan 1. kieleksi. Kielet tulee aloittaa aikaisin, ja englanti miinoittaa A1-kielen paikkaa, ei ruotsi.

   Ei kukaan opi kiinaa valitsemalla sen B1-kieleksi ruotsin tilalle.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   9445
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   180
   9189
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   525
   6174
  4. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   64
   2936