Aihe

Kuntouttavaan työtoimintaan

Anonyymi

Itse olen jo työelämästä pois, mutta olen seuraillut vuosia tuttujen nuorten yrityksiä päästä mukaan työelämään.
Totuus on vain se , että esim TE-keskus vaan suosittelee tutustumaan "kuntouttavaan työtoimintaan" kursseille, vaikka mitään kuntouttavaa toimintaa terveet nuoret ei tarvitse.
Muuten Saku Timonen kirjoitti just hyvän pankonpoika tarinan, jossa kritisoi nykyistä toimintaa.Kannattaa lukea sillä terveiden ihmisten ei tarvitse karanteenin ym pelossa niihin mennä vaikka uhkauksia ko tahoilta tuleekin.

Itse käynyt nuorten henkisenä tukena mm Tarmo, Luotsi ja mitä kaikkia rekrytoimistoja niitä onkaan. Kyllähän niissä nuoria viedään kuin litran mittaa ilmaisiksi työntekijöiksi.

Muuten just huomasin, että TE-palvelusivuille on tullut uusi tervetullut ilmoitus Kuntouttavaan työtoimintaan muutoksia 1.1.2021 alkaen !

7

133

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin terveen ja työkykyisen ihmisen ei tarvitse karenssin yms pelossa niihin mennä vaikkau uhkauksia ko tahoilta tuleekin. Minut on aikonaan kiristetty karenssin uhalla työharjoitteluun/työkokeiluun, mutta jatkossa tiedän miten menettelen näiden tahojen kohdilla ja te-toimiston kohdilla siinä tilanteessa.

  • Anonyymi

   Te-toimiston järjestämä kuntouttava työtoimintaa ja työharjoittelua varten ottaa te-toimisto vakuutuksen. Sittem "vahingossa" rikot ja sähläät jotain ja te-toimisto kun joutuu sitten maksamaan niin ei enää tarvitse "pelätä" joutuvansa toistamiseen alistettavaksi.

  • Anonyymi

   Täytyy muistaa, että kuntouttava työtoiminta ei ole työsuhde, vaan sosiaalipalvelua.
   Kuntouttavalta työntekijältä ei voi siis vaatia samaa kuin palkkatyöläiseltä.
   Valitettavasti monet kuntouttavassa työtoiminnassa olevat eivät ota selvää oikeuksistaan. Tunnettuja tapauksia esim. Kaski-Honkalampi ja Sastamala.
   Kannattaa ottaa selvää kuntouttavan työtoiminnan laista, jos kohtaa kuntouttavassa epäselvyyksiä. Täällä aiemmin mainittu Saku Timosen kirjoitukset kuntouttavasta ovat hyvin asiallisia ja tietoisia kuntouttavasta.

  • Anonyymi

   Toiminnot työtöyttämiseen pitäisi käyttää aikanaan, on tullut salamankirkkaasti selväksi. Hyvää huomenta maa.

  • Anonyymi

   Kyse on laillistetusta orjuudesta jolla korvataan palkkatyötä..

   Kuinka orjuus kuntouttaa ? Nähdäkseni ainoastaan tekijänsä vitutuskäyrä lähteen nousuun kilpaa verenpaineen kanssa..

  • Anonyymi

   Kuntoutuksesta on päästy palkkatyöhön n. 2-3 prosentin varmuudella.
   Kuntouttava henkilö voi olla vaikka lähellä eläkeikää oleva.
   Työterveyshuoltoa ei luonnollisesti ole, koska kyse ei ole työsuhteesta.
   Kieltojakin voi olla aika erikoisia kuntouttavassa. Kaski-Honkalammen erikoisuus oli, että kahvia ei saanut keittää taukotuvassa, koska oli kyse paloturvallisuudesta.

  • Anonyymi

   "Vantaa on jo hallituksen asettamassa työllisyystavoitteessa – Lähes 900 vantaalaista osallistuu kuntouttavaan työtoimintaan!"

   "Näin hehkuttaa Vantaan Sanomat kaupungin onnistunutta työllistämistä, jolla erityisesti pitkäaikaistyöttömyys on saatu laskemaan. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvien määrä kohosi huhtikuussa 2019 uuteen ennätykseen 869:ään."

   "Vantaalla siis myönnetään avoimesti, että työttömyyden lasku perustuu palkattomaan työhön. Kuntouttavan työtoiminnan asiakas pääsee harjoittelemaan aitoon ympäristöön, kuten laitoskeittiöön tai pesulaan. Sinne moni jääkin harjoittelemaan palkatta, sillä läheskään kaikki eivät etene kuntouttavasta työtoiminnasta palkkatuettuun työhön tai avoimille työmarkkinoille."

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   270
   3276
  2. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   49
   3232
  3. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2136