Muuttaako masennus koko ihmisen

Anonyymi

Minusta on tullut todella skeptinen masentuneita kohtaan viimeisten kokemusteni perusteella että haluaisin kuulla onko teitä pohjimmiltaan hyviä tyyppejä vielä jäljellä? Muutama ystävistäni on saanut masennus diagnoosin ja he käyttäytyvät niin itsekkäästi että pistää ihan vihaksi. He tulevat kateellisiksi ja tuntevat itsensä huonoksi jos joillakin muilla menee hyvin tuntuu ettei hyvistä jutuista edes viitsi mainita, kertoa vain miten huonosti ja paskaa kaikki on. He korostavat itseään aina ja tuomitsevat ja juoruilevat inhottavasti muista. He yrittävät pilata muiden suhteita sekä he ovat niin itsekkäitä etteivät voi ottaa muita huomioon oikeastaan millään tavalla. Anteeksi pyyntöjä ei ole kuultu viime tipassa perutuista tapaamisista tai tulematta jättämisestä.. ei jaksa

Ja sama seurustelu suhteissa. Turhauttavinta noiden lisäksi on se venkslaus kun ollaan ja ei olla ja ei tiedetä mitä halutaan.. muttei pysty empaattisena ihmisenä toista täysin hylkäämäänkään kun ottaa omatunnolle. Ja se että kun lopulta menee poikki valehdellaan muille erosta kaikkea muuta miten asiat oikeasti olivat. Että minut on jätetty eikä tunnu missään ihan sama tyyppisesti. Vaikka itse pistin poikki ja yritin olla kohtelias että en toitota muille tyypin masennuksesta ja syistä miksi johti eroon. Ja tämän sain kuulla kiitokseksi kaikesta selän takana.

Olenko tavannut täysin kärjistetyn ääripään masennusta kamppailevista vai ovatko useatkin tämmöisiä ihmisiä? Loka kipataan muiden niskaan.

8

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Masentunut käpertyy itseensä näkemättä ympäröivää maailmaa, tietynlainen itsekkyys kuuluu tavallaan masennukseen. Oma paha olo saattaa näkyä tuollaisena käytöksenä. En yhtään puolustele, mutta voin silti ymmärtää.

    • Anonyymi

      Sinulla on selvä näkemys asiasta. Joten pitäydy erossa masentuneista ihmisistä. Ei siinä sen kummempaa. Sinulla on vahva näkemys siitä, että nk. masentunut ihminen on tasan yhdenlainen ihminen, eikä mikään mahti maailmassa muuta näkökulmaasi. Googlasin, että masennuksesta kärsii 5 % suomalaisista vuoden aikana ja 20 % elämänsä aikana. Eli kun valitset ystäviksesi sen 80 %, joka ei kykene masentumaan, niin vältät masennuksen lieveilmiöt. Itse varmaan kuulut kyseiseen ryhmään?

      Olen itse eläkkeellä, ja yksi diagnooseistani on masennus. Masennus ei mielestäni ole sairaus, masennus on oire. Masennuksen takana on muita elämäntapahtumia, sairauksia tai jopa geneettisiä tekijöitä.

      Äskettäin muistelin muutamaa etäästi tietämääni vanhusta, jotka olivat ilmeisesti nykyään määriteltävissä masentuneiksi. Silloin masennusdiagnooseja tuskin ensi sijassa tehtiin, joten heidät määriteltiin muuten. Nämä ihmiset olivat hyvin vetämättömiä ja vastahankaisia. Kun he sitten saivat hoitojakson sairaalassa muiden sairauksien tai kotona pärjäämättömyyden vuoksi, niin he yllättäen muuttuivat täysin olemukseltaan. Löytyi sisäistä hehkua ja iloa, ja halua liikkua pois sängyn pohjalta. Masennusta heillä ei hoidettu, vaan muuta. Ilmeisesti lähinnä monipuolinen ruoka, säännöllisyys, hoitajat ja muut potilasotoverit riittivät piristämään heidät. Joten he pääsivät kotiutumaan/hoitokotiin. Tällä hetkellä koronaeristäytyminen käy monen hermoille. Selvityksen mukaan joka viides oireilee. Eli sama määrä ihmisistä, jotka muutenkin masentuvat elämänsä aikana. Voisi olettaa, että 20 %:illa on masennukselle herkistävä geenimuoto.

      Harvalla masennus on jatkuva olotila. Tuskin olet käynyt tapaamassa viiden peiton alle hautautuneita kavereitasi, vaan kyseessä on ollut lievempi oiremuoto. Tuskin pystyt erottamaan, mikä johtuu masennuksesta ja mikä muusta. Itse tunnen myös lähes maanisia ihmisiä, joilla on tapana haukkua toisia ihmisiä ja analysoida kaikkia maailman ongelmia. He ovat siis erittäin ongelmakeskeisiä ja negatiivisia, mutta silti "iloisia, toiminnallisia ja puheliaita ihmisiä". Tosin erittäin kuormittavalla tavalla iloisia, sillä heidän tapaamisensa imee ihmisestä mehut. Kun pitää kuunnella tuntikausia tarinaa keskitysleirivangeista, kipeästä varpaan rakkulasta ja pahojen naapureiden tekemisistä. Kun kaikki on väärää, vaikka hymyhuulien takaa kerrottuna.

      Tiedän myös kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsiviä ihmisiä, jotka silti suhtautuvat lähtökohtaisesti toisiin ihmisiin positiivisesti, eivätkä koskaan puhu toisista pahaa. Tosin itse siedän huonosti toisen vauhdikkuutta, en pysy siinä perässä. Ja masennusvaiheessa tuntemani kaksisuuntaiset pysyvät mökissään juopottelemassa. Heistä jää näkyviin vain suuret suunnitelmat, jotka tosin aina kariutuvat.

      Mutta etköhän sinä tiedä asian parhaiten. Koska sinulla on masentuneita ystäviä, ja olet perehtynyt asiaan laajasti. Mitäpä jos kirjoittaisit vaikka oman opaskirjasen masentuneen ystävälle?

      • Anonyymi

        Oletnomasentunut yhä?
        Lääkehoito terapia?


      • Anonyymi

        No menipä tunteisiin. Aloittajahan kysyy että onko näin ja erilaisia masentuneita. Mikä on loogista jos ei ole kokemusta tai paljon tietoa masennuksesta. Kusipäisyys ei ole masennusta, Ja jotkut masentuneet osaavat myös käyttäytyä, eli ei kaikki eivät ole tuommoisia. Kuulostaa kyllä ikävälle tuommoinen käytös ja ymmärrän yskäsi. Mutta aiheeseen perehtymällä saat lisää tietoa ja jatkoa ajatellen jos ilmenee tuommoisia piirteitä niin aseta rajoja..


    • Se oli kuin kiirastuli kun makasin puoli vuotta sängyssä.
      Vasta sitten helpotti kun rohkaistuin lähtemään elämässä eri suuntaan kuin missä olin aiemmin elänyt... Sillä tiellä ja 🙏✌️☀️🙌

    • Anonyymi

      En tiedä

    • Anonyymi

      Ystävä jonka tunsin ei ole ainakaan enää sama ihminen kuin ennen masennusta. Näivettynyt ja pelkkä muisto entisestä iloisesta ja ystävällisestä persoonasta minkä tunsin

      • Anonyymi

        Masennus on kuin syöpä. Se syö ihmisen sisältä päin.
        Elämä on silkkaa kärsimystä. Siinä ei tuttavien tsemppaukset auta.

        Yksi toive/ terveinen masennuksesta kärsivän ihmisen tuttaville:
        Älä ikinä koskaan kommentoi masentuneen läheisesi ulkonäköä. Masentunut kyllä tiedostaa, että kiloja on lähtenyt ja elämänilo silmissä on kaukainen muisto vain. Masentunut yrittää useimmiten kätkeä pahoinvointinsa muilta viimeiseen asti.
        Jos siis erehdyt kommentoimaan riutunutta olemusta, sysäät masennusta kärsivän entistä syvemmälle suohon.
        Ole siis viisas, ja harkitse sanomisiasi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe