Ihmisen osa on nöyrtyä parannukseen

Anonyymi

Osa ih­mi­sis­tä on luon­to­jaan hy­vä­sy­dä­mi­siä: va­loi­sia, hie­no­tun­tei­sia ja aut­ta­vai­sia. Hy­vät omi­nai­suu­det ovat tar­peen työ- ja yk­si­tyi­se­lä­mäs­sä. Ny­ky­ään jopa kou­lu­tus­ten avul­la har­joi­tel­laan tai­to­ja, joi­den avul­la elä­mä su­jui­si ja voi­mat riit­täi­si­vät.

On vai­kea kä­sit­tää, et­tä se, mitä mo­nes­ti pi­däm­me ar­vos­tet­ta­va­na, ei ole tär­kein­tä ian­kaik­ki­sen elä­män nä­kö­kul­mas­ta. Raa­ma­tus­sa ku­va­taan ih­mi­sen sy­dä­men ti­laa py­säh­dyt­tä­väs­ti voi­mak­kaan kie­li­ku­van avul­la: ”Minä otan tei­dän rin­nas­tan­ne ki­vi­sy­dä­men pois ja an­nan ti­lal­le elä­vän sy­dä­men” (Hes. 36:26–27). Ki­vi­nen sy­dän – läm­min­hen­ki­sel­lä, par­haan­sa yrit­tä­väl­lä ih­mi­sel­lä? Raa­ma­tun mu­kaan vain Ju­ma­la voi an­taa elä­vän sy­dä­men. Toi­mi­ja­na, elä­män suun­nan muut­ta­ja­na, ei ole ih­mi­nen, vaan pe­las­tus on Ju­ma­lan lah­ja (Ef. 2:8–9). Se ei pe­rus­tu saa­vu­tuk­siin, jois­ta ih­mi­nen voi­si ol­la it­seen­sä tyy­ty­väi­nen.

Jo­kai­nen on syn­ti­nen te­ko­ja, sa­no­ja ja aja­tuk­sia myö­ten. Syn­nit sär­ke­vät suh­teen Ju­ma­laan ja lä­him­mäi­siin. Suu­rin syn­ti on epä­us­ko: se et­tei us­ko Ju­ma­laan (Joh. 16:7–9). Jos ih­mi­nen on hy­län­nyt kas­teen lii­ton ei­kä elä Ju­ma­lan seu­ra­kun­nas­sa Py­hän Hen­gen hoi­dos­sa, sy­dän ko­vet­tuu ja epä­us­ko saa val­lan. Ju­ma­la ei ole kui­ten­kaan jät­tä­nyt ih­mi­siä sel­vi­ä­mään yk­sin syn­nis­tä ja syyl­li­syy­des­tä. Hän ha­lu­ai­si an­taa jo­kai­sel­le ian­kaik­ki­sen elä­män ja us­kon kaut­ta hy­vän elä­män. Hän lä­hes­tyy, kut­suu ja he­rät­tää oman­tun­non ja voi osoit­taa elä­män suun­nan vää­räk­si sekä hei­kol­le et­tä kaik­kein hy­vä­luon­toi­sim­mal­le.

Ih­mi­sen osuus on kuul­la kut­su ja nöyr­tyä pa­ran­nuk­seen. Vain hätä epä­us­kos­ta ja omis­ta syn­neis­tä saa ai­kaan Ju­ma­lan mie­len mu­kai­sen ka­tu­muk­sen. Hen­gel­li­nen pa­ran­nus ei ole muu­tos­ta elä­män­ta­vois­sa ei­kä si­tou­tu­mis­ta pää­tök­siin: ih­mi­nen ei pys­ty pa­ran­ta­maan it­se­ään Ju­ma­lal­le kel­paa­vak­si.

On löy­det­tä­vä Ju­ma­lan val­ta­kun­ta. Raa­ma­tun mu­kaan an­teek­si­an­ta­muk­sen teh­tä­vä ja val­ta on an­net­tu niil­le Jee­suk­sen seu­raa­jil­le, joil­le hän on an­ta­nut Py­hän Hen­gen (Joh. 20:21–23). Ka­tu­val­le saar­na­taan iloi­ten il­man mi­tään eh­to­ja kaik­ki an­teek­si. Kun ih­mi­nen us­koo evan­ke­liu­min ilo­sa­no­man, hän pa­laa kas­teen liit­toon ja Ju­ma­lan seu­ra­kun­nan jä­se­nek­si.

Us­kon lah­jan saa­nut on yhä kes­ke­ne­räi­nen ja elä­mää opet­te­le­va. Pa­haan tai­pu­vai­se­na hän jou­tuu syn­tei­hin, mut­ta ha­lu­aa Py­hän Hen­gen ke­ho­tuk­ses­ta teh­dä pa­ran­nus­ta ja so­pia asi­at, jot­ka es­tä­vät us­kon va­pau­den. Evan­ke­liu­min voi­mas­ta hän voi elää us­kon mu­kais­ta elä­mää. Us­ko rau­hoit­taa sy­dä­men ja an­taa toi­von: ”Us­ko on toi­von to­del­li­suut­ta, sen nä­ke­mis­tä, mitä ei voi näh­dä” (Hepr. 11:1). Ih­mi­sen ei tar­vit­se elää Ju­ma­lan lain vaa­ti­mus­ten pai­na­ma­na. Se tuo ilon ja va­pau­den.

Kirs­ti Nurk­ka­la

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

        Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        146
        2591
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        24
        1986
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        23
        1968
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        89
        1776
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        67
        1530
      6. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        20
        1306
      7. Avaa sydämesi mulle

        ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
        Ikävä
        37
        1202
      8. Söpö lutunen oot

        Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
        Ikävä
        11
        1198
      9. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        36
        1188
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        10
        1167
      Aihe