Kekstakaan ei ollut turhaan tätä maata perustamassa ja ylläpitämässä

🇫🇮 Olemme maa, joka on tottunut taisteluun ja jälleenrakentamiseen.
Suomi nousevat tästä ajasta vahvempina. Turvallisuus, avoimuus ja läpinäkyvyys tulevat olemaan haluttuja kriisinjälkeisessä maailmassa. Hyvää itsenäisyyspäivää!" https://t.co/HJgJJ5F9S6
-yhdyn täysin Helsingin pormestarin sanoihin.

Kiitos tähän astisesta mielenkiinnosta Jota olen tänne ;kin kirjoittanut.
jos ihmettelle ettei otsikko ole ihan oikein, kun noin laitettuna säilyy robotilta, ja sitten myös valittajien kautta ihmiskädellä, niin tuossa ei mainita mitään keskustasta, ettei niin voi sitten sanoa, vaikka sitä juurikin tarkoittaa.

Myös Valkovenäjän presidentti meitä onnitteli itsenäisyytemme 103 vuotispäivänä.. "Tähän syvän isänmaallisuuden läpäisemään juhlapäivään suomalaiset kulkivat pitkän ja vaikean tien. Nykyinen sukupolvi voi olla ylpeä edeltäjiensä saavutuksista, jotka loivat nykypäiväisen kauniin maan, Lukašenka hehkuttaa viestissään."
– Viime vuosina Minsk ja Helsinki ovat avanneet monia lisämahdollisuuksia eri aloilla: metsäteollisuudessa, ympäristönsuojelussa ja vihreässä teknologiassa. Kutsun yhteistyöhön nykyisten kontaktien säilyttämiseksi hallitusrakenteiden, liike-elämän piirien, yritysten ja paikallisviranomaisten kesken, Lukašenka jatkaa.
-
Valtiojohdon edustajat sytyttivät kynttilät Tuomiokirkossa ennen itsenäisyyspäivän ekumeenista jumalanpalvelusta. Kuvia 👇 https://t.co/httP88exSV


Radio Suomen haastattelussa oli Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Hänen kanssaan puhuttiin muun muassa itsenäisyyspäivän ja koronan lisäksi pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä ja Afganistanin tilanteesta.

Viimeinen elossa ollut Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt poistui keskuudestamme runsas kuukausi sitten. Ritarien perintöä vaalii säätiö, jonka toiminnasta ja tulevaisuudesta puhuttiin sen toimitusjohtajan, everstiluutnantin evp Pekka Kourin kanssa.
Jos ehti mennä ohi, pääset kuuntelemaan vaikka Yle Areenan kautta.
https://areena.yle.fi/audio/1-50680569

Linnan juhlia on peruttu joskus aiemminkin. Suomen 1-vuotisjuhla jäi väliin, koska 6. joulukuuta valittiin itsenäisyyspäiväksi vasta 1919. Ensimmäinen varsinainen tilastomerkintä Linnan juhlien perumisesta on vuodelta 1926. 1930-luvulla Linnan juhlilla ei ollut vakiintunutta asemaa. Vuonna 1931 presidentti Svinhufvudin 70-vuotispäivät osuivat niin lähelle itsenäisyyspäivää, että Linnan juhlat peruttiin. Seuraavana vuonna 1932 Linnan juhlien ohi kiilasi valtiovieras länsinaapurista. Kruununprinssi Kustaa Aadolfin Suomen-matka osui joulukuun alkupäiviin. Itsenäisyysmiehenä tunnettu Svinhufvud ei päässyt isännöimään Linnan juhlia vielä kolmantenakaan presidenttivuotenaan. Vuonna 1933 Suomea koetteli talouslama, eivätkä yltäkylläiset juhlallisuudet tuntuneet sopivilta, kun osa kansasta eli nälkärajalla. Sotavuosina 1939-44 Linnassa ei juhlittu. Helsinki oli usein ilmapommitusten kohteena ja paraatipaikalla sijaitseva Presidentinlinna vaaravyöhykkeessä. Kertaalleen sotavuosinakin juhlittiin isosti. Vuonna 1943 juhlakansa matkusti Turkuun, joka arvioitiin Helsinkiä turvallisemmaksi juhlapaikaksi. Turussa kansanjuhla järjestettiin palokunnantalossa, päivällinen nautittiin Seurahuoneella. Turkuun odotettiin myös Mannerheimia, mutta ilmeisesti turvallisuussyistä hän jäi pois. Presidenttinäkään Mannerheim ei isännöinyt itsenäisyysjuhlia: 1944 juhlat peruttiin Lapin sodan takia, seuraavana vuonna Mannerheim oli sairas. Vuonna 1946 presidentti oli jo vaihtunut ja vieraat otti vastaan J.K. Paasikivi. Hänkin joutui perumaan yhdet, vuoden 1952, Linnan juhlat sairastumisen vuoksi. Seuraavat parikymmentä vuotta juhlat järjestettiin Linnassa normaaliin tapaan. 1972 Linna oli remontissa ja juhlat siirrettiin Finlandia-taloon. 1974 juhlat peruttiin, sillä presidentin puoliso Sylvi Kekkonen oli kuollut vain neljä päivää aiemmin. Seitsemän vuotta myöhemmin 1981 presidentti Urho Kekkonen oli vakavasti sairas ja joutunut jättämään eronpyyntönsä. Juhlat kuitenkin järjestettiin, tosin Finlandia-talossa, jossa vieraat vastaanotti pääministeriä sijaistanut Eino Uusitalo. Vieraiden joukossa oli myös pääministeri Mauno Koivisto.

Kansallisteatterissa 15. joulukuuta 1931 järjestetyistä syntymäpäivistä tosin muodostui valtiollinen juhla. Kansallisteatteri oli muutenkin keskeinen juhlapaikka, jossa järjestettiin useita itsenäisyyspäivän kansanjuhlia.
Linnan juhlia ei ole peruttu miesmuistiin. Pari kertaa on juhlittu poikkeusoloissa, kuten Tampere-talossa, mutta edellisestä vastaanoton perumisesta on kulunut jo lähes 50 vuotta. Linnan juhlia ei polkaistu tyhjästä. Esikuvana olivat autonomian ajan valtiopäivätanssiaiset. Ensimmäiset tanssiaiset järjestettiin Porvoossa jo vuonna 1809. Myöhemmin tanssittiin Helsingin vanhalla rautatieasemalla, Smolnassa eli kenraalikuvernöörin virka-asunnossa sekä Keisarillisessa palatsissa eli nykyisessä Presidentinlinnassa.

Olo on toiveikas. Ensi vuonna on kivoja asioita tulossa.
🇫🇮 Kaikille pidemmittä puheitta hyvää itsenäisyys -illan jatkoa.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olo on toiveikas. Ensi vuonna on kivoja asioita tulossa.
      🇫🇮 Kaikille pidemmittä puheitta hyvää itsenäisyys -illan jatkoa.

      Samoin sinne maalle.

      • Anonyymi

        Mutta onko Suomi itsenäinen vai taas suomettunut Punamullan hallitessa? Suomettuminenhan tarkoittaa sellaista vieraan vallan epävirallista miehitystä kuten Kekkosen noottkriistin aikaan että kansaa ei kunnella vaan totellaan vaan miehittäjän käskyjä


    • Anonyymi

      Keskusta on tuilla eläviä maa-aatelisia. Paskaa porukkaa.

      • Anonyymi

        Ilman kepua maa kuolisi nälkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman kepua maa kuolisi nälkään.

        Ilman veronmaksajien tukia kepu kuolisi nälkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman kepua maa kuolisi nälkään.

        Eikö kukaan muu osaa koordinoida EU maataloustukia ja vetää välistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman kepua maa kuolisi nälkään.

        Ei enää. Ulkomaisia elintarvikkeita on kaupat täynnä.


    • Anonyymi

      Erittäin hyvä aloitus ajankohtaan sopiva. Harva osaa noin sovittaa,he vain mongertaa samaa vuosia.

      • Anonyymi

        Palstan pankkolesta on niin tunnistettavissa aina.

        Palstapaineesta päätellen niin pakko kysyä, että oletko käynyt viimeaikoina lastenlapsia katsomassa eli mukuloimassa niin kuin teillä lahkossa sitä sanotaan?


    • Anonyymi

      Aloittajalle. Luojan kiitos, että sinun kaltaisia ihmisiä ei ole ikinä ollut keskustassa johtotehtävissä. Alkeellisesta ja virheitä vilisevästä kirjoitustavastasi päätellen sinä olet vähän koulutettu ja jos olet johonkin työhön päässyt on se ollut yksinkertaista työtä muiden ohjauksessa. Esimerkiksi ojankaivuu ja kadun lakaisu olisivat sinulle sopivaa työtä.

      Se, että jatkuvasti kopioit sinua viisaampien tekstejä ei tee sinusta älykästä. Älykkyys on sitä, että pystyy tuottamaan omaa kirjoitusta selkeästi ja hyvällä kirjoitustavalla ja -taidolla.

    • Anonyymi

      Mannerheimin sukulainen G.C Ehrnrooth oli Keskustan kiivain vastustaja. Persut jatkavat tätä perinnettä nyt Kepu juudasten pysäyttämiseksi.

    • Anonyymi

      Miksei Pankkolängvitsi tee parempaa aloitusta, mihin mentäisin se nähtyä nauramaan.

      • Anonyymi

        Halosen Tarjan yksityissuihkariin. Sielläistuu mustaisakka ja sak puheenjohtaja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3674
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3166
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2613
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2122
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2115
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1947
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1765
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1742
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      292
      1458
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1362
    Aihe