Aihe

Taksikuskien palkkauksesta

Anonyymi

18

198

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sunnuntaityöstä on maksettava 100 prosentilla korotettu palkka. Lisäksi on maksettava ylityökorvaus, jos työ on samalla ylityötä.
   Juristi antaa artikkelissa väärää tietoa, sunnuntailisä ei ole sovittavissa heikommaksi, eikä 100 prosentin korvaus pienemmäksi. Työehtosopimuksen puuttuminen oikeuttaa sopimaan ainoastaan työsopimuslain määräyksiä PAREMPIA ehtoja TYÖNTEKIJÄN kannalta. Työsopimuslaki on minimivaatimus ja jokainen sitä heikentävä ehto on mitätön.
   Kannattaa hakea korvaukset, koska niillä on vaikutus myös provisiopalkkaisen LAKISÄÄTEISEEN vuosilomakorvaukseen, jota ei saa sisällyttää provisioon, vaan se on maksettava provision päälle.

   • Anonyymi

    Vastasin myöhemmin, mutta noin se menee. Anonyymi 06.12.2020 23:39 vastasi tyhjentävästi.

    Vaikka ei erikseen mainitse työaikalakia, niin siihen pakottavuus säännökset soveltuvat samalla tavalla. Eli ei muuta loistavaa vastausta.


  • Anonyymi

   Aika kiva summa olisi tiedossa jo pelkästään tän vuoden ajoista. Kuinka monta vuotta noita rästejä voi takautuvasti hakea? Ja saako TH:lta pyydettäessä tiedon omista ajetuista vuoroista ja niiden aloitus ja lopetusajoista?

   • Anonyymi

    Palkkasaatava vanhentuu viidessä vuodessa. Kanne on nostettava kahden vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä, mikäli se on päättynyt. Vuosiloma- ja työaikakorvaukset raukeavat kahdessa vuodessa niiden syntymisvuoden päättymisestä lukien.


  • Anonyymi

   Harvassa mahtaa olla isännät jotka maksaa edes korotettua prosenttia sunnuntailta.

   • Anonyymi

    Tässä yksi ex-”isäntä”, joka ei maksanut korotettua sunnuntaikorvausta. En pode asian suhteen huonoa omaatuntoa. Kuljettajani eivät nimittäin ajaneet ensimmäistäkään sunnuntaivuoroa, vaan ajoin m.m. ne itse.
    En ”lojunut sohvalla elättäen itseäni kuljettajien kustannuksella”, kuten palstalla ahkerasti vastoin parempaa tietoa kirjoitellaan. Näin oli selustani turvattu. Vinkkinä vielä työelämässä taksialalla toimiville yrittäjille vapaasti käytettävissä.


  • Anonyymi

   Välitysyhtiöt ja kela vaatii että autoilijat noudattavat työehtosopimuksia, tätä ei kyllä valitettavasti valvota ollenkaan.
   Usean auton yrittäjät syyllistyvät tähän palkkakikkailuun lähes 100%

  • Anonyymi

   kylläse on on ollu tapana ajaa auto sunnuntaina talliin lukkojentaakse

  • Anonyymi

   taxi-alan järjestäytymisaste on kait alle 50% näinollen työehtosopimukset ei koske isäntäää joka ei kuulu työantajaliittoon

   • Anonyymi

    Mutta laki koskee..


   • Anonyymi

    Koska järjestäytymisaste työnantajilla on alle 50 %:a, ei kyseessä ole yleissitova työehtosopimus. Kaikki työlaisäändäntö kuitenkin sitoo isäntää ja siinä on tulkinta, että se on pakottavaa oikeutta työntekijän eduksi. Järjestäytymätön työnantaja voi vain sopia asioista työntekijän eduksi. Muuten lainsäädäntö ja isolta osalta työehtosopimus määrittää minimitason.


  • Anonyymi

   mix ei rengit järjestäydy

  • Anonyymi

   Täällä autoilijat selittää kuinka autot seisoo pyhinä, mutta aika harva isäntä sitä autoa seisottaa pyhänä klo 00-05. Pyhää edeltävät illat on usein todella vilkkaita. Toivottavasti rengit osaavat hakea heille kuuluvat palkat. Tyhmähän se on joka lakisääteisen palkkansa jättää nostamatta.

  • Anonyymi

   Mielenkiintoinen artikkeli. Milloin on muuttunut, että työoikeus on pakottavaa oikeutta työntekijän eduksi. Itse asiassa se, että ei ole yleissitovaa työehtosopimusta on työntekijän eduksi. Provisiopalkkaan kuuluu kaikki lakisääteiset lisät. Jos se ei isännälle kannata, ei teetä sellaista työtä.

  • Anonyymi

   Kuka noin pienillä prosenteilla ajaa??

  • Anonyymi

   Kuljettajat eivät usein tiedä että heille kuuluvat ylityökorvaukset ja kaksinkertainen su/pyhätyökorvaus.
   Vähimmäistuntiansio taas on 13e ja risat päälle.

   Tämä palkkahuijaus on laiton.

  • Anonyymi

   meinateko oikeasti jos kuski tuo sunnuntai vuorosta 10 tunnin piipahduksesta 120e alv 0 niin pitäs maksaa 260e palkkaa + lomakorvaus. äly hoi.

  • Anonyymi

   se 2 viikon periodi mistä maksetaan. ei 1 työvuorosta.kuskithan itse sinne haluu ajaa sunnuntaina kun ei jaksa kotona lorvia.monet tuurarit halua ajaa taksia sunnuntaina ei ne itsekään mitään tupla palkkaa halua jos kassa on 120e .huijarit haluaa. mutta jos kuski saa omat luvat ja saa jonkun ajamaan niin ei varmaan maksa 120e ajoista 260e palkkaa. + telmaksut niin42e + poltoaineet + kulut eli kuski tois 120e minulla kulut 320e vähintään .sun 10 tunnin vuorosta. kertokaa jokainen kuski tälle palstalle jos joku on saannu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   10108
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   83
   3559