Kuin kaikki rokotettu, loppuuko testaus?

Anonyymi

Rokotus estää ilmeisesti pahimmat oireet. Korona leviää varmaankin edelleen, jos se ei estä tartunnan saamistakaan.

Onko rokottamisten jälkeen leviämisestä enää haittaa eli annetaanko levitä niin kuin tavallinen flunssa ja lopetetaanko testaus?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koronavirus ei leviä enää jos se ei pysty monistumaan sairastuneessa ihmisessä. Teoreettisesti voidaan siis ajatella että jos aivan kaikki ihmiset rokotettaisiin varmasti tehoavalla koronarokotteella, koronavirukset katoaisivat maailmasta niiden eliniän päätyttyä (muutama päivä). Sen jälkeen koronaan ei sairastuttaisi missään, mutta aina joku jättää tai jää saamatta rokotetta, joten virusta jää elämään rokottamattomissa ihmisissä. Jos näitä ihmisiä on riittävän vähän (laumasuoja) virus ei pysty enää leviämään tehokkaasti ja sammuu vähitellen.

      Testausta joudutaan siis jatkamaan ainakin jossain määrin vaikka koronapandemia olisi kokonaan ohi. Labroissa sitä tutkittaisiin tarvittaessa, aivan kuten nyt isorokkoakin vaikka se on saatu hävitettyä maailmasta.

      • Anonyymi

        Mutta näitä koronaviruksia on eläimissäkin. Ei ne mihinkään häviä.


    • Anonyymi

      Ei tällainen muuntuva virus mihinkään rokottamalla katoa kuten ei muutkaan influenssat. Saa olla joka vuosi rokottamassa. Eihän tavalliset influenssatkaan mihinkään katoa vaikka rokotetaan joka vuosi. Rokotteilla saadaan vain lisää haittaa.

      • Anonyymi

        Se on oma valinta, haluaako altistua virussairauksille vai ottaa rokotuksen niiden välttämiseksi. On siis arvotettava kumpi on omalta kannalta pahempaa, virussairauksen tarttuminen ja jopa kuolema, vai jonkinasteinen riski rokotuksen sivuvaikutuksista. Esimerkiksi itselläni ei ole koskaan vuosikymmenten aikana tullut sivuvaikutuksia influenssarokotuksesta, joten valinta on ollut selvä: rokotus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on oma valinta, haluaako altistua virussairauksille vai ottaa rokotuksen niiden välttämiseksi. On siis arvotettava kumpi on omalta kannalta pahempaa, virussairauksen tarttuminen ja jopa kuolema, vai jonkinasteinen riski rokotuksen sivuvaikutuksista. Esimerkiksi itselläni ei ole koskaan vuosikymmenten aikana tullut sivuvaikutuksia influenssarokotuksesta, joten valinta on ollut selvä: rokotus.

        Jotenkin en jaksa uskoa, että koko väestö rokotettaisiin koronavirusta vastaan vuosittain. Korona ei tule olemaan viimeinen vitsaus tässä maailmassa, taatusti vielä pahempia tauteja on jo tuloillaan.

        Kuten sanoit, valinta on oma. Itse olen valinnut myös rokottamattoman linjan. En ole ottanut mitään rokotteita 25 vuoteen. Ihan hyvin olen keski-ikään selvinnyt. Mieluummin kuolen tautiin "nuorena" kuin kidun vanhana vaipat housuissa dementiaosastolla.


    • Anonyymi

      Ruvetaankohan kohtapuoliin Englannissa kenties paljastuvia koronarokotevaurioita väittämään tuon uuden muuntuneen viruksen tekosiksi. Siihenkö varaudutaan? Koetetaan uskotella että eivät ongelmat piikistä johdu, muuntunut virus vain on näin vaarallinen nyt ja se ehti iskeä ennekuin rokote alkoi vaikuttaa tai tämä rokote olikin jo vanha nyt sinuun iski muuntunut virus (vaikka oikeasti olisi kyse puhtaasti rokotevaurioista)

      • Anonyymi

        Sehän nyt on aivan varmaa että rokotevastustajat tulevat syyttämään vaikka rokotuksenjälkeistä banaaninkuoreen liukastumista rokotteesta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe