Aihe

Kannattaako vain myydä talo ja irtisanoutua työstä, kun ei jaksa nykymenoa?

Anonyymi

Kamalan monimutkaisia nuo hallituksen uudet eläkeputkiselitykset. Onko kenelläkään kuusikymppisellä kokemusta siitä, että jos vain myisi talonsa ja irtisanoutuisi ja sitten elää kituuttaisi köyhäillen hautaan asti, kun ei kamalan kauaa kuitenkaan elä? Ei tarttisi stressata poliitikkojen vehkeilyitä.

28

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joo !

  • Anonyymi

   Niin kannattaa hassata ajoissa omaisuus, ennen kun joutuu potilaaksi?

   • Anonyymi

    Monen Suomen vanhan pierun omaisuus on jo sellainen jolla ei herroiksi elä. Tyhmät pistivät rahansa kiinni asbestirotiskoon, ja nyt tuli Arvo Salon posselta tämä. Arvo Salo-vainaja totesi leikkisästi, että 'Tapappa kuule talonpoika päivässä, parhaimmassa kaksi'. Veikko Vennamo lanseerasi Salon möläytyksistä termin 'talonpojantappolinja'.


  • Anonyymi

   Irti vaan työstä,ja kyllä pärjää vaikka olisi pienet tulot.
   Pääset seuraamaan kuinka täällä asioita hoidetaan yms.
   🍻👍 loppu menee sitten kuin itsestään.!
   Lippu Korkealle!

  • Anonyymi

   Jotkut asunto-osakkeen omistajat tekevät niin, että myyvät osakkeensa, jossa asuvat sen jälkeen vuokralla.
   Myyntirahat he käyttävät vaikka sijoituksiin pörssimarkkinoilla.

  • Anonyymi

   No jos nyt olet 60 nen ei nuo suunnitelmat koske sua. Irtisanoudu vaan, tulée joku karenssi ja sen jälkeen voit nauttia ansiosidonnaista kunnes pääset eläkkeelle. Voi tietty myös tulla jotain aktivointijuttuja TE toimistolta, mutta tuskin pakottavat töihin. Ei tarvii myydä taloa välttämättä.

   • Anonyymi

    Jotkut ihmiset kyllä säästävät eläkkeeseen, sillä tajuavat hevonvitussa sijaitsevan asbestiröttelönsä olevan arvoton. Marin yksinkertaisesti ulosti niiden päälle joita väitti puolustavansa.


  • Anonyymi

   Ei siitä sinun asbestipaskaröttelöstä edes venäläinen sellaisia summia maksa että herroiksi eläisit.

  • Anonyymi

   Voiko todella joutua jollekin joutavanpäiväiselle kurssille, jos on ansiosidonnaisella?

   • Anonyymi

    Kyllä voi ja se on jopa ihan todennäköistä.Te-toimisto kohtelee samaan tapaan kaikkia työnhakijoita,olit sitten putkessa tai et.Mutta jos on edellytyksiä hakea tk-eläkettä,niin silloin kun on hakemukset vireillä,saa sen aikaa olla rauhassa.


  • Anonyymi

   Tuttuni on alle kuuskymppinen mutta niin väsynyt hommiinsa ja nykypoliitikoihin että sanoo vaan ettei enää ikinä äänestä ja myy talonsa ja sitten vaan irtisanoutuu eikä aio ees mitään tukia yhteiskunnalta ottaa. Yritän toppuutella, sillä pelkään että hän tekee hölmösti. mutta tuntuu ettei hän jaksa mitään lomakkeita lähtee jonkun te-toimiston tyttelin kanssa eikä jaksa ottaa selvääkään. Onko täällä ketään joka ois toiminu just noin? Eli tuhlaa nyt pieniä säästöjään eikä ota mitään tukia tms. vastaan? Tätäkö Marinin hallitus loppupeleissä haluaa? Laittaa vanhat kymmeniä vuosia töitä tehneet seinää vasten?

  • Anonyymi

   Jos on muuttotappiokunta ja saa asunnosta jotain, voi kannattaa myydä.  Etkö voi pyytää irtisanomista, tai lomautusta työnantajalta. Minä pyysin 18v takaperin ja sain 3 kk aikana. Työnantaja sanoi että se maksoi heille yli 400 000 euroo. Oli 2000 henkeä työllistävä yritys.

   Monessa kunnassa ei varmaan pääse edes eroon huonokuntoisista enää kauaa. Joten myydä kannattaa.  Meilläkin varakkaat ja tosi varakkaat jotka muuttavat hesasta kotiseudulleen  ostavat uusia kalliita kerrostaloasuntoja ja sitten kun aika jättää jälkeläiset saa 60% uuden hinnasta. Näin jo alle 5 - vuotta vanhoissa, ei vaan ole ostajia.

  • Anonyymi

   Jotain kannattaa tehdä jos tilanne on se ,että ei enää jaksa ja ikääkin jo on. Tuet kannattaa ottaa mitä saa,koska niistähän on verotkin maksettu aikoinaan.Nää on vaikeita asioita,itse pääsin pois työvelvoitteesta sairauksieni vuoks,i mutta ei se helppoa ollut.

  • Anonyymi

   Nyt elellään jo aikoja, jolloin työnantajat ei suostu irtisanomaan vanhempia työntekijöitä, kun esim. kuuskymppiset hoitajat ovat kokeneita ja taitavia ja ihan eri luokkaa kuin parikymppiset, jotka kohta uupuu ja vaihtaa alaa. Itse pitää irtisanoutua, jos ei muuta keksi. Ei kannata tappaa itseään työn takia! Tuo on vanhaa tietoa, että voitko kysyä irtisanottaisiinko sut. Nyt halutaan nimenomaan vanhoja töihin. Aika on muuttunut.

   • Anonyymi

    Kyllä aivan varmasti irtisanoo, kun oot muutaman kuukauden saikulla vuosittain.


  • Anonyymi

   On omituistakin jos ei omaisuuttaan ala jossain vaiheessa "syömään"ja kituvat viimeiseen saakka duunissa? Omaisuutta ei saa mukaan kun lopullinen lähtö tulee, se on varmaa se.

   Turhaa hautoa omaisuutta ja samalla kitua. Ajoissa vapauteen eli nippu seteleitä tilille josta välillä voi ottaa kulutukseen sen ansiosidonnaisen päälle ja hyvin pärjää!

   Yllättävän monet elävät ainoan elämän loputtomasti säästäen ja tinkien kaikesta vaikka perskuksen alla on esim. 100 000€ jota voisi alkaa syömään kun vaihtaa sen asuntokuution seteleiksi?...

   Kohtuu vuokralle löytyy paikkoja ja tarviten muuttaen relax alueelle koska työhön ei enään mene...

   Tietyssä iässä loppuu roinanhaalimisen tarve jolloin kulutus on yllättävän pientä arjessa. Hyvin pärjää ansiosidonnainen ja tarviten omaisuudesta seteli sekaan ja awot kun samaa tasoa kun töissä olisi :D

   Monelle iäkkäälle tulee ongelmia sen "omistuksensa" kanssa kun rempataan velatonta vanhaa taloa joten sekin jää pois elämän haitakkeista.

   Mieti asiaa ajan kanssa ja ainoan elämän päätös on hyvä tehdä hyvään aikaan ei silloin kun viimeistä henkeä vetää!
   Eli kulutatko elämisi työntuloksen itse vai ryypääkö ja juhlivatko toiset sen?

  • Anonyymi

   Mikä sopii kellekin?
   Oma ratkaisumme oli valmistella etuaikaista palkkatyöstä vetäytymistä.
   Lastemme lähdettyä omilleen myimme myyntiin ilmoittamamme rinnetalomme kysymään tulleelle ukrainalaiselle perheelle ja ostimme keskustan komion.
   Tosin olin silloin vielä alle 60v ja vaimoni on minua 5 vuotta nuorempi.
   sumisen helppous. Pitemmänkin poissaolon huolettomuus. Siinä se kiteytettynä.

  • Anonyymi

   Myy asunto, sijoita suurin osa siitä hyvin tuottaviin sijoituksiin!
   Se että vaan kuluttaa osakkseen rahat pikku hiljaa niin, kaippa se ok niinkin jos ikää jo alkaa olla mutta..

   Suosittelen kattelee krypto sijoittamista, en mainosta enempää koska jokainen osaa googlella hakea tietoa mutta sen sanon että tuottaa aika usein todella todella hyvin. Jos voi laittaa aika huikeitakin summia kryptoon kuten 50 000 euroa niin mitäpä sanot kun se maaliskuussa on tuottanut jo 150%! En itsekkään laittaisi ehkä noin paljoa mutta paljon kuitenkin, mulla vaan kun ei ole laittaa paljoa, pitää tyytyä näihin pikku sijoituksiin ja hyvin on tuottanut, kryptovaluutat on taas huimassa nousussa.

   Kryptovaalutat on siis bitcoin, litecoin jne, muutamia hyviä tunnettuja ja ihan suomalaisessa palvelussa voi niitä sijoittaa.

   • Anonyymi

    Jos jatkan, eipä juuri minuakaan kiinnostaisi virua eläkkeelle saakka työelämässä.
    Tätä menoa tuskin jaksaakaan ellei tee omalle kunnolle aika isoa muutosta mikä olisi tietenkin oma etu eikä kenenkään muun ja siksi pitäisikin. Mutta kyllä työelämässä elämä menee niin hukkaan, mitään muuta jaksa tehdä eikä ole rahaa tehdä mitään kun munkin duuni tälläistä pienipalkkaista orjantyötä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos jatkan, eipä juuri minuakaan kiinnostaisi virua eläkkeelle saakka työelämässä.
    Tätä menoa tuskin jaksaakaan ellei tee omalle kunnolle aika isoa muutosta mikä olisi tietenkin oma etu eikä kenenkään muun ja siksi pitäisikin. Mutta kyllä työelämässä elämä menee niin hukkaan, mitään muuta jaksa tehdä eikä ole rahaa tehdä mitään kun munkin duuni tälläistä pienipalkkaista orjantyötä.

    V a r o muitten sijoitusohjeita, jos et niistä ymmärrä.
    Älä sijoita mihinkään mitä et tajua.
    Kohta olet pers auki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    V a r o muitten sijoitusohjeita, jos et niistä ymmärrä.
    Älä sijoita mihinkään mitä et tajua.
    Kohta olet pers auki.

    Totta, ihan hyvä neuvo sekin, eikä anna rahaa mihinkään humpuukiin joiden tarkoitusperistä ei voi tietää eikä lähettää jollekkin ulkomaan rakkaalle jota ole edes tavannut niin rahaa yms. Minä vähän vinkkasin kryptovaluutoista, ihan suomalaiset palvelut tarjolla niihin..


  • Anonyymi

   Ei tietenkään kannata irtisanoutua. Roikut töissä sen minkä pystyt.
   Jos tarvitset, hae sairista. Niin monta kertaa kuin tarvitset, jos olet kerran loppu
   fyysiesti ja psyykisesti.
   On "edullisempaa" tulla irtisanotuksi kuin sanoutua itse irti.

   • Anonyymi

    Työsuhteen irtisanominen ilman perusteita on vieläkin edullisempi!
    Kokemusta on!


  • Anonyymi

   Miksi myisit asunnona altasi ? Älytöntä !
   Omaan asuntoonkin voi saada tukea, jos niin heikosti menee.

  • Anonyymi

   Siinäpä pulma , jos on kuitenkin huono tuuri ja elää iäkkääksi on toinen pulma .

  • Anonyymi

   Kannattaa miettiä miksi ei jaksa, ja mikä nyt on niin vaikeaa. Jos työ mättää, jotain on pielessä, silloin pitää pureutua syihin ja ehkä hakea sairauslomaa. Jos ei ole mahdollista hakeutua toisen tyyppiseen työhön. Unettomuus, ahdistuneisuus ym. on syitä joiden perusteella voi saada sairauslomaa. Taloa ei kannata myydä, ellei se ole ns hyvällä alueella ja mene hyvään hintaan kaupaksi. Jos näin on, voi varautua jo eläkeaikaan hankkimalla pienemmän/ edullisemman asunnon. Ja 61-62 iässä syntymävuodesta riippuen voi jo alkaa ottamaan osittaista varhennettua vanhuuseläkettä. Samaan aikaan voi sopia työnantajan kanssa lyhyemmästä työviikosta jos haluaa. Työnantajalle ei tarvitse ove:sta mainita mitään, osittainen varh. vanhuuseläke ei kuulu ammattiliitolle eikä työnantajalle. Huom. Ansiosidonnaista päivärahaa voi saada ove:n rinnalla.

   • Anonyymi

    Luettelet hyviä ohjeita! Oikeasti.
    Oma ratkaisuni oli ensin työn vaihtaminen samalla työnantajalla ja sitten kun se alkoi tympimään, työpaikan vaihto.
    45 vuotisena vaihtaminen vaati myös paikkakunnan vaihtoa. Vaimo jäi arkipäiviksi päivystämään taloa kun minä olin puutteen torjunnassa muualla.
    Tässä olotilassa meni yli 10 vuotta jona aikana vaihdoin usein työpaikkaa ja paikkakuntaa.Työni olivat projektiluontoisia.
    Loppupäässä 3kk:n lekottelu Espanjassa työnhakijana. Sitten talo myyntiin, muutto kerrostaloon ja aloittamaan leppoisaa joutilaan, ikääntyneen pariskunnan elämää.


  • Anonyymi

   Mielenkiintoinen aloitus. Hallitus ei ole muuttanut millään lailla töissä käyvän kuusikymppisen elämää.
   Jatkat vain työssä, kunnes irtisanoudut ja jäät eläkkeelle. Ei tähän asunnon myyntiä kannata sotkea.

   Jos saat kenkää, niin työsuhteen pituudesta riippuen saat 1-6kk palkan vielä ja sen jälkeen ansiosidonnaista 500 arkipäivää eli n.2 vuotta.

   Jos irtisanoudut itse, niin 3kk karenssin jälkeen saat taas nuo ansiosidonnaiset.

   Mikäli haluat myydä asunnon, myy. Ei ole hallituksen päätös

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   120
   5852
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   4135
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   388
   2222