Hyvää joulua sussukikuskeille

Anonyymi

Ei anneta tunnottoman ohjauksen pilata joulunrauhaa. Vaikka harmittaahan se koko ajan kun auto ei meinaa pysyä kaistallaan.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos, kiitos!

      Taas on maa valkoisena ja talvikelit alkavat. Vasta sanoin töissä, että on pari asiaa josta ei todennäköisesti opi pois ja ne ovat (Suzukin) neliveto ja automaattivaihteet. Neliveto on oikeastaan hävittänyt vanhat ongelmat nousta huonon näkyvyyden koti-pihasta yleiselle tielle. Liukkailla keleillä etuveto-autoilla oli pieni pakko ottaa hiukan vauhtia jopa uudenkarheilla talvirenkailla ja jos joutui pysähtymään, oli haettava uusi vauhti. Suzukin nelivedolla voi tielle nousta kuin sulan maan kelillä konsanaan.

      Sama on, kun piti liittyä autovirtaan isommalle tielle. Todella vilkkaassa risteyksessä periaatteessa on nopeusrajoitus, mutta sitä noudatetaan todella huonosti. Etuvetoisella kiihdytys liukkailla keleillä vaati oleellisesti pidemmän välin autojonossa. Kuinkas ollakaan, Suzukin nelivedolla tämäkin kyttääminen on taakse jäänyttä elämää.

      Vitara on ollut alla jo vuosia ja odottelen sitä ensimmäistä vikaa, joka ilmoittelisi itsestään. No, pyyhkijän sulat piti vaihtaa, mutta itse en laske kulumaa viaksi. Lunta tupruttaa tälläkin hetkellä ja anoppilassa aurataan teitä todella säästellen, ja kohta pitäisi visiteerata siellä joulun merkeissä. Kuten varmaan arvaat, matka taitetaan luotettavasti ja vakaasti Vitaralla ja mahdollinen lumituiskukaan ei ole kuin vuodenaikaan kuuluvaa sääilmiötä. Siis kun matkat pääsee taittamaan luotettavalla ja vakaasti kelissä kuin kelissä kulkevalla Vitaralla. Eipä ole aikaisemmin ollut autoa, jossa ominaisuudet, käyttökulut, pettämätön luotettavuus ja hinta ovat näin kompaktissa paketissa.

      Arvaat varmaan minkä merkkinen auto on minulla seuraavana vuorossa?

      • Anonyymi

        Toivottavasti Suzuki joka on oikeastaan Toyota. Siinä on jo ohjaus kunnossa.


      • Anonyymi

        Kannattaako joskus olevien marginaali kelien takia sentään autoa valita? Joskin hyvänä plussana tietenkin. Kyllähän Suzuki Vitara hybridi ihan harkinnan arvoinen auto on. Jälleen myyjä täällä Suur helsingin alueilla vaan ei oikein innosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaako joskus olevien marginaali kelien takia sentään autoa valita? Joskin hyvänä plussana tietenkin. Kyllähän Suzuki Vitara hybridi ihan harkinnan arvoinen auto on. Jälleen myyjä täällä Suur helsingin alueilla vaan ei oikein innosta.

        "Kannattaako joskus olevien marginaali kelien takia sentään autoa valita?"

        -"Käyttäjän vaatimuksia" seuraavalle autolle joskus neljä-viisi vuotta sitten.

        -pienehkö kulutus = pienehkö auto kahdelle henkilölle
        -maineeltaan vähävikainen
        -(momentinmuunnin) automaatti (vene & traileri merestä tarkat peruuttelut ja pyörittelyt ahtaissa paikoissa traikku perässä.
        -neliveto edellisen ja yleisemminkin ahkeran eräjormailun johdosta muutenkin kuin vene perässä.

        Kun variaattoria ja kaksoiskytkintä ei oikein kukaan suositellut vetohommiin, jossa koukkupaino mitataan välillä yli 85% saakka, niin automaatiksi valikoitui perinteinen ja luotettava ja kestävä momentinmuunnin. Kun Vitarassa ja kait yleisestikin Suzukeissa nelivetosysteemi on keskimääräistä pikkuautoa monipuolisempi ja Youtuben perusteella ristiriipunnat jne. näyttivät sujuvan kilpailijoita paremmin, alkoi härmistymään mikä merkki ja mikä malli seuraava tulisi olemaan.

        Huolimatta varsin laajasta koeajelusta ainakin viidellä eri Vitaralla ja myös todella hankalissa keliolosuhteissa, live-elämä tuotti silti yllätyksen. Yllätys oli positiivinen ja johtui siitä, miten hemmetin hyvin kaikki on toiminut yli ennakko-odotusten. Aikaisemmin olen kirjoitellut kokemuksista vetää vene Vitaralla Suomen läpi Inarille, homman vaivattomuus yllätti slloinkin.

        Veneen kiskominen aikaisemmin keskikokoisella etuveto-farkulla vierailla rampeilla oli aikaisemmin suurempi kuin pieni jännäämisen paikka. Kumia kärysi ja kytkin joutui koville, samalla kun pelotti sanooko se joku päivä sopimuksen irti. Se, miten eleettömästi täsmälleen sama traikku venepaketti nousee Vitaralla merestä, on vanha muistaen edelleen hämmästelyni aihe.

        Yksi luotto-marjapaikoista on himppasen ohuesti hoidetun metsäautotien päässä ja matkalle sattuu vielä aivan hemmetinmoinen mäki. Kerran aikanaan pääsi kaatosade yllättämään ja takaisin tullessa mäen kiipeäminen sateen pehmentämällä tiellä etuvetoisella oli enempi rallimainen suoritus vauhtia äärimmillään pitämällä. Uutena samassa paikassa hiukan samantyyppisissä olosuhteissa vasiten stoppasin rinteen pahimpaan paikkaan ja lähdin liikkeelle. Vaikutti sille, ettei yksikään rengas edes yrittänyt ruopaista sillä kertaa.

        Kuten sanottu jo usein, yhteenkään aikaisempaan autoon en kokonaisuus huomioon ottaen ole ollut niin tyytyväinen kuin Vitaraan olen ollut. Ainoa asia, jonka kanssa joutuu hiukan säätämään l. kaatamaan takapenkin selkänojia, on edellistä farkkua pienemmät tavaratilat.


    • Anonyymi

      Harmi kun skodavw ohjaus menee hukkaan kun auto pajalla seisoo yhtenään ja kalliit viat vie leivän pöydästä

      elämä on valintoja

    • Anonyymi

      Jos tarkastelee ulosajotilastoja, niin ylivoimaisesti huonoin ohjaus on noissa saksalaisissa, Ei vaan pysy ojien välissä. ei sitten millään!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe