Aihe

Vietän joulua yksin ihan mielelläni

Anonyymi

Jossain menneisyydessä on jouluja, jolloin ex-puolison kanssa arvottiin, kumman vanhempien luo mennään jouluksi. Olivat pitkien matkojen päässä. En kaipaa niitä jouluja. Niistä on jo pitkä aika. Viime vuodet olen viettänyt joulut yksin, tai paremminkin lemmikin kanssa. Aika menee nopeaan, enkä ehdi edes tehdä kaikkea mitä olen suunnitellut.

Sukulaisia olen muistanut korteilla, omaisia pikku paketeilla. Tuttujen kanssa on joulutervehdykset vaihdettu sähköpostitse tai tekstareilla. Nautin joululauluista ja herkuista. Luen, surffaan netissä, luen. Tänä vuonnakin katselin Yle Areenasta It's a wonderful life -elokuvan vuodelta 1946. Se on siellä nähtävissä 21.1.2021 saakka, suosittelen.

https://youtu.be/5fy4IZ044-4

Hyvää joulua jokaiselle!

Jos tahdot, niin voit kertoa omasta joulun vietostasi.

6

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuulosti mukavalta.
   Minä olen käynyt kävelyllä katselemassa kauniita jouluvaloja, sitten syönyt ja katsonut ohjelmia. Välill olen lukenut ja tehnyt käsityötä.
   Ihan mukava joulu.

   • Anonyymi

    Minäkin olen ulkona käydessä ihaillut toisten jouluvaloja. Itselleni en ole laittanut jouluvaloja. Pieni muovikuusi on koristeltuna. Kissa tuli tuohon viereen kiehnäämään ja kehräämään. Ilman kissaa varmaan tuntisin itseni yksinäiseksi, mutta kissasta on tosi paljon seuraa. En ole päässyt niihin käsitöihin asti. Olisi kyllä lankoja neulomiseen, mutta kaikkeen ei aikaa riitä. Netistä löytyy paljon vanhoja elokuvia, joita tykkään katsella. Radiosta tulee hyviä ohjelmia (Radio Dei, Patmos Radio). Televisiosta hyviä ohjelmia (TV7 ja One Way TV). Joskus pitäisi malttaa mennä nukkumaankin...


  • Anonyymi

   Lapset ovat muuttaneet jo vuosia sitten pois kotoa ja perustaneet omat perheensä, avioerokin on tullut jo vuosia sitten ja olen sukuhaaramme vanhin. Muutamana vuotena kokeilin että auttaisiko yksinäiseen jouluun ulkomaanmatka virolaiskylpylään. Kyllähän siellä sai viikon hemmottelua ja täyshoidossa ei tarvinnut miettiä jouluruokiakaan. Mutta silti koin oloni sielläkin yksinäiseksi, eihän se matkakavereiden kanssa syöminen pari kertaa päivässä ole mitään erityistä. Koronan vuoksi olen taas pitkästä aikaa jouluna kotona ja se tuntuukin mukavalta kun saa järjestää oman olonsa omien mielitekojen mukaan eikä minkään kylpyläaikataulun mukaan. Lapsetkin muistivat pikkulahjoilla, kuten minäkin lastenlapsia, yhteyttä on pidetty puhelimella ja netissä ja tässä tilanteessa riittää hyvin. En oikeastaan tunne varsinaista yksinäisyyttä vaikka olenkin yksin.

   • Anonyymi

    Niinhän sitä sanotaan että "oma koti kullan kallis". Minä ainakin viihdyn kotona. Pitäisi varmaan käydä pienellä kävelylenkillä, niin jaksaa sitten paremmin löhötä.


  • Anonyymi

   Vietät aikaa aina yksin

   • Anonyymi

    Varmaan jollekin seuraa kaipaavalle tuskallista viettää yksin joulupyhiä. Mutta koronasuosituksia on hyvä noudattaa. Itse viihdyn hyvin omissa oloissani. Ellei olisi koronaa, niin olisin saattanut matkustaa iäkkään äitini luo jouluksi. Siinä tapauksessa minun olisi pitänyt sijoittaa kissa jonnekin siksi ajaksi. Soittelemme äidin kanssa puhelimella ja joulupaketti meni postissa. Kissa on hyvillään, kun saa pitää palvelijansa luonaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   332
   3680
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2565