Aihe

Verensokerit ylös

Anonyymi

Eihän se voi olla mitenkään mahdollista, koska sokerin glykemiaindeksi on paljon pienempi kuin esim. viljalla (kokojyvävilja mukaan lukien). Suklaa sisältää lisäksi runsaasti rasvaa, jolla on glykemiaindeksiä alentava vaikutus.

Maitosuklaan verensokeria nostava indeksiluku onkin vain 43 ja tumman suklaan 23. Samalla kun kaurapuuron ja ruisleivän vastaavat ovat lähes 70. Ruisleipä nostaa verensokeria siis lähes kaksi kertaa suklaata nopeammin. Onko suomalaisten tutkijoiden glykemiatietämys noin huteraa vai oliko kyseessä tahallinen harhautus? Sitä on vähän vaikea uskoa, koska tämä tieto on niin helppo tarkistaa kaikille avoimista tieteellistä lähteistä.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kumpikohan noin muuten on terveellisempi valinta, annos kaurapuuroa vai puoli levyä maitosuklaata?! Diabetes on sydämen ja verisuonten terveyteen vaikuttava tauti.

  • Anonyymi

   Jopahan jotakin-taas kerran

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   5086
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1610