Miksi ihminen kaipaa aina

Anonyymi

sitä, mitä hänellä ei ole?
Miksi on niin vaikea nähdä nykyisissä olosuhteissaan merkitystä ja tarkoitusta? Miksi pitäisi löytää uusi ihmissuhde ja olla jonkun muun kanssa?

Uudet ihmiset vaativat työtä, tapojen opettelua. Hyvien ja huonojen puolien näkemistä, joustamista. Uudet sukulaiset. Ongelmatonta? Tunteet, ne laantuu aikanaan.

Entä jos rakkaus onkin tahtoa. Tunne sitoutuu tahtoon. Palvella toista, täyttää tarpeita. Olla läsnä, olla toista varten. Ehkä meille valehdellaan, avain olosuhteiden muutokseen ja onneen ei olekaan joku muu ihminen vaan sinä itse. Sinun tahtosi.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsestä kaikki lähtee. Avaimet onneen on itsessä.

      • Anonyymi

        Kaikki lähtee kyllä itsestä, se on totta, mutta toinen ihminen voi kyllä lisätä tai tuoda pahaa oloa, ei siihen paljon omat tahtomiset riitä. Samoin kuin toinen ihminen voi lisätä onnea. Tottakai asioiden eteen pitää nähdä vaivaa, tai oikeastaan varmaan ne ihmiset jotka ylipäätään näkee asioiden kuten työn, hyvinvoinnin ym. eteen vaivaa, ovat ehkä paremmin oppineet näkemään asioiden eteen vaivaa. Vaivan näkemiseksi pitää olla joku motivaatiota ja niin parisuhteessakin toimiakseen, siinä pitää kummankin nähdä vaivaa. Ei siinä toisenkaan motivaatio pidemmän päälle säily, jos toinen ei toimi ollenkaan suhteen eteen. Mutta tässäkin sanoisin, että ihmisluonnekin ratkaisee, jotkut miettii vain itseään ja mainostaa joka helkutin asiaa, jonka tekevät tai marttyyrimaisesti uhraavat. Jos vaivan näkee niin negatiivisena niin ei kannata mennä suhteeseen eikä ainakaan hankkia lapsia.


    • Anonyymi

      Rakkaus vie mennessään, aivan turhaa pyristellä vastaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        silti sinne metsään silti haluaa...


    • Anonyymi

      Sitähän se on aitoa halua auttaa toista ja tehdä kaikkensa toisen eteen. Se vaan ei riitä että itse niin haluaa jos toinen ei jaa samoja ajatuksia...

    • Anonyymi

      Juuri sitä tässä ollaan toitotettu.

      • Anonyymi

        😅🤭🙂


    • Anonyymi

      Ei enää koskaan sotaa. Tämä loppuu nyt. Elämä on hyvää juhannusta vappua

    • Anonyymi

      Ihastus haihtuu. Miedompi rakkaus, joka alkaa fyysisellä läheisyydellä ja seksillä, haihtuu ajan kanssa. Suuri rakkaus on sitkeämpää, se säilyy pitkään vaikkei edes nähtäisi tai ei saisi vastarakkautta.

      Jos suhde ajatuksena ei tunnu vaivan vääriltä, miksi siihen pitäisi lähteä? Suhteeseen pitää lähteä vain kun molemmat haluaa samaa. Väitän: kun kohtaa suuren rakkauden (ja elämäntilanteet ei ole este/hidaste), toisesta erossa olo tuottaa niin suuren tuskan ja yhdessä olo niin suuren onnen, ettei mitään pohdintaa tarvita. On selvää, että toisen kanssa haluaa olla.

      Sukulaiset tottuu uusiin puolisokin/seurustelukumppaniin, Kun näkevät miten rakkaus tuo omalle läheiselle onnea. Ainakin oma perheeni haluaa minulle hyvää.

      • Anonyymi

        Ai niin unohtui tahto. Tahtoa tarvitaan, ja erityisesti tahtoa kunnioittaa ja palvella toista. Palvelulla tarkoitan vastiketonta hyvän tekemistä toiselle ja tarpeista huolehtimista MOLEMMINPUOLIN. Yhden tahto ei riitä.

        Silti ilman suurta rakkautta parisuhde voi tuntua velvollisuudelta. Pelkkä tahto harvoin riittää elämän loppuun ellei sen hintana on onnellisuuden uhraaminen ja tyytyminen. Rakastaminen ja rakastetuksi tuleminen on ihmisen perustarve. Kun tunteet haihtuu, ihminen kokee helposti tyhjyyttä. Suuri rakkaus, sen oikean löytäminen tekee tahtomisesta helpompaa eikä suuri rakkaus häviä, jos sitä osataan ruokkia kohtelemalla toista hyvin.


    • Anonyymi

      Tiedostan, että tästä suhteesta puuttuu sellainen rakkaus, mikä on romanttista puoleltani. Sitä ei ole koskaan ollut. Olen mennyt suhteeseen ilman sen suurempia tunteita ja vaikka välitän puolisostani ihmisenä (ja ehkä juuri siksi), mietin joskus teenkö häntä kohtaan oikein. Itsestäni en niin välitä.

    • Anonyymi

      Miksi pitäisi tahtoa tai haluta tutustua keneenkään, kun siihen ei tunnu olevan mitään tarvetta. Ei ole myöskään tarvetta olla läsnä kenellekään. Ei sellaista saa kukaan ulkopuolinen tyrkyttää kenellekään kysymättä henkilön omaa mielipidettä. Ensin rikotaan ja sitten vaaditaan asettumista toisen ihmisen asemaan hänen toiveissaan, ei ole kovin oikeudenmukaista toimintaa. Ensin pitää oman elämän asiat olla kunnossa ennen kuin jaksaa mitään muuta ja siihen voi mennä vuosia. Sisin pirstaloituu kauan jatkuneen "metelin" takia. Siksi sellaista toimintaa ei olisi koskaan saanut aloittaa ja vielä ilman lupaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe