Aihe

Miksi en saa enää lainatarjouksia

Anonyymi

Onko korona laittanut lainarahat totaalisesti kiinni vai mikä on ongelma. Luottotiedot ovat kunnossa A-luokkaa, eikä aikaisempia velvollisuuksiakaan ole laminlyöty, eli ei pyöri perintätoimistoilla. Mutta järjestelylainaa hakiessani törmäsin johonkin credit score -palveluun, joka antamillani yhteystiedoilla katsoi minun kuuluvan johonkin huonoimpaan mahdolliseen F-luokkaan. Lainaa ei tipu edes 50€ jos haluaisin sellaista ottaa. Kokeiltu on pientäkin summaa ihan kokeeksi. Olen työssäkäyvä ollut jo kahdeksan vuotta vakituisessa työsuhteessa kohtuullisella palkalla.

Muutin huhtikuussa uuteen osoitteeseen ja ihmettelin kun osoitetietoni eivät olleet päivittyneet esim. puhelinoperaattorille. Selvittelin asiaa maistraatin sivuista ja selvisi, että minulla oli automaattinen tietojen luovutus pois päältä ja siksi muuttoilmoituksen yhteydessä meidän perheestä minä olin ainoa jonka tiedot eivät päivitelleet minnekään. Lieköhän tällä sekaannuksella mitään vaikutusta, vaikka uusi osoite on manuaalisesti päivitetty asiakastiedolle ja muualle. Tosin operaattori (elisa) ei ole saanut kolmannellakaan yhteydenotolla muutettua henkilötietoihini päivitettyjä osoitetietoja, enkä jaksa heidän kanssaan siitä enää kohta tapella.

Esimerkiksi norwegian ei anna edes tarjoustaan lainavertailussa ilmoittaen, että yhteystietoni eivät vastaa heillä olevia vaikka olen ne sinnekin aikaisemmin käsin päivittänyt. Minulla siis on heidän luottokorttinsa.

Ehkä tämä on vaan sattumaa eikä syy, mutta kuitenkin. Ei sillä että olisi nyt mikään pakko velkaa ottaa, mutta järjestelylainalla saisin kuukaudessa pari sataa euroa vähemmän maksettavaa yhdistelemällä lainoja kun ne niitä kovasti mainostaa.

3

107

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomessa ei edelleenkään ole virallisia positiivisia luottopisteitä käytössä. Epävirallinen Asiakastiedon positiivinen rekisteri on luotottajia varten. Joku on tuotteistanut Credit Score palvelun halukkaita varten. Ongelmasi löysitkin, tietojenluovutuskielto.

  • Anonyymi

   Tietojen luovutuskielto tosiaan tekee sen, ettet saa lainaa.
   Toki se luokitus on lähempänä
   F, kuin A, jos olet jo niin velkaantunut, että vippifirmojen yhdistämisiä pitää miettiä.

  • Anonyymi

   Ostamisen ja myymisen lakipykälät pitäisi olla salaiset. Loistoa tarjosi myös itse valehtelija aikanaan Jeesuksellekin. Suomen asiakastiedolle on täysin samat rajat kuin sille. Nimenomaan sille, johon lakikin on turhaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   10938
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   122
   4473