Mitä saa 13 000 eurolla?

Anonyymi

Sillä saa täysihoidon tyttäreni hevoselle vuonna, jona on vähän keskiarvoa enemmän eläinlääkärikuluja. Tuohon ei ole laskettu ostohintaa.

Tyttäreni kunniaksi on sanottava, että hän ei hevosta kinunnut, mutta isi ajatteli, että kun tyttö on koko ikänsä tallilla asunut ja tehnyt siellä valtavasti palkatonta työtä (johon viranomainen varmasti puuttuisi, jos siitä ilmoittaisi), niin saakoon hevosen.

Jotta ei se purjehdus nyt sitten ihan hirveän kallista ole. Eikä purjehduksessä käytetä nuoria ilmaisena työvoimana.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla on purjevene, tyttärellä jo kolmas oma hevonen. (ikää tytöllä kohta 15). Pojilla on motocross-pyörät ja niitähän tietty pitää päivittää ja vaihtaa vähän väliä uusiin.
      Onneksi vaimo on eläinlääkäri, koska minähän olen aasi.

    • Kyllähän rahallaan elää saa, kunhan ei velaksi elä.

      Velaksi elämisestä tosin sanotaan, että jos maailman velkaisin kotitalous Yhdysvallat saisi kotitaloutensa tulemaan järkiinsä ja lopettamaan velaksi eläminen sekä rupeamaan lyhentämään velkaa ynnä säästämään tarpeisiinsa, kirskahtaisi koko maailmantalous kertaheitolla pysähdyksiin ja pudottaisiin kaikki niin hirveään lamaan, että internet-kuplan puhkeaminen ja 30-luvun alun lama olisivat pikkujuttuja. ; )

    • Anonyymi

      "Kyllähän rahallaan elää saa, kunhan ei velaksi elä."

      Ei tässä velaksi eletä, mutta kyllähän tuo summa pysäyttää kun miettii, millaisen sijoitustuoton sille saisi.

      Ei se vuosikulu yleensä ihan noin suuri ole, mutta kun tuli isompi varustehankinta (joissa näyttää olevan hevoshinnat niin kuin veneissä on venehinnat) ja hevonen sairasteli paljon, niin tuli poikkeuksellisen kallis vuosi.

      Kaikkein kummallisinta on, että jos luuska kehittyy, siitä voidaan maksaa suuria summia, mutta jos se jää peruspolleksi, sitä ei huolita edes ilmaiseksi nimenomaan siksi, että hevosten ylläpito on niin kallista.

      • Anonyymi

        Sijoitustuotto ja sijoitustuotto. Keräät helvetisti pääomaa ja potkaiset tyhjää aivoverenvuodon seurauksena 51 vuoden iässä. Lapsillesi tarjosit ei-oota ja sijoitit, säästit ja keräsit omaisuutta.
        Kuoltuasi katkerat lapsesi pistävät kaiken haisemaan parissa vuodessa eivätkä käy haudallasi koskaan.

        Ehkä kannattaa pistää eläessään ne rahat johonkin mikä tuottaa itselle ja läheisille iloa, turhaa sitä rahaa on patjaan kasata.


    • Anonyymi

      Se on niin tätä taas.
      On ostettu ratsastusseuraan kuulumaton, katsastamaton hevonen.
      Ensin kehutaan että kyllä halvalla lähti heppa nahkatakkiselta konijobbarilta. Sitten koitetaan päästä kisoihin. No eihän sinne oteta kun kerran ei olla ratsastusseuran jäsenenä.
      No kopukka sairastuu, kaviokuumetta ja syö tyhmyyksissään tietty myös hiekkaa. Elläinlääkäri tulee ja kysyy vakuutusta. No eihän sulla oo hevosvakuutusta kun se on niin hinnakas katsastamattomalle hevoselle.

      Maneeseilla porukka kattelee kieroon kun seuraan kuulumaton villi ratsukko tolvailee siellä, ei oikein osata manööverejä ja paskotaankin ympäriinsä. Hevosesi lisäksi näyttääkin halvalta, sukujuuret varmaan jossain puolalaisessa hevossiittolassa, meetwurstitehtaan vieressä, ne miettii.
      Sitten joku Wegelius tulee paikalle ja taluttaa lämminverihevosensa nimeltään Konecranes Cargohandling maneesiin ja tiedät sydämessäsi että tämä oli nyt tässä sitten.

      • Anonyymi

        HAHAHAHAHAH!!!! Repesin tälle hahahahah!!!

        Mutta totta, niin totta.
        Hevonen kannattaa aina vakuuttaa, vaikka se olisi miten sukunsa puolesta epämääräinen.
        Mutta hiekkaa ne syövät ja hevosenpaska ulkotarhassa on monella tallilla kauhistus.

        Ja kun tyttäret erehtyvät väärän pellon reunaa pitkin ratsastamaan, huuto on hirveä (pelto kesannolla eivätkä menneet keskeltä vaan reunaa).

        Sitten talleilla on aina joku hormooneissaan räyhäävä puolihullu feministi, joka kuvittelee omistavansa sekä hevoset että määräysvallan tallilla pyöriviin tyttöihin.
        Siinä verbaalipaska lentää ja kyyneleet valuvat.

        Seuraavaksi ollaan masennusdiagnoosia hakemassa - 17-vuotiaana.

        En nyt sano, että missä nainen, siellä ongelma. Mutta kyllä purjehduksen parissa on huomattavasti leppoisampi tunnelma miesporukoissa eivätkä lajiin kunnolla ryhtyneet naisetkaan ole liian pienillä pipoilla varustettuja....


      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu, hauskimpia kirjoituksia pitkään aikaan vaikkei veneilyyn liittynytkään!


    • Anonyymi

      Hiukan lisää, niin alkaa olemaan normi vuotuinen perus budjetti veneilylle, välillä joku hajoaa ja pitää uusia, joskus menee mukavasti ja kaikki toimii kaudella, usein miten jotain elektroniikkaa...

      15 000€

    • Anonyymi

      Meillä hevosten ylläpitoon ja lapsen ratsastusvalmennukseen menee yli 20 000 vuodessa. Veneeseen vuodesta riippuen 4 000 - 10 000, ja nuo veneen kulut sisältävät varsinaisen ylläpidon lisäksi arvoa lisäävää varustelua ja parantelua. Purjehdus on aika halpaa loppujen lopuksi. Erityisesti kun ottaa huomioon, että monen viikon lomat tulee purjehdittua, jolloin säästyy matkustelukulut.

      • Anonyymi

        Mikään varustelu ei kyllä lisää veneen arvoa. Se on kuvitelmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään varustelu ei kyllä lisää veneen arvoa. Se on kuvitelmaa.

        Väärässä olet. Kyllä aika moni ymmärtää säästävänsä paljon rahaa ostaessaan valmiiksi varustellun veneen vähän kalliimmalla kuin se vastaava paatti ilman varusteita. Ei toki varustelija koskaan omiaan pois saa, lähellekään, mutta kyllä varustelu kuitenkin vaikuttaa sekä hintaan että erityisesti myynnin helppouteen.


    • Anonyymi

      Kymppitonni veneeseen per vuosi on melko lähellä totuutta. Hevoseen 15 000.
      Tosin muutaman vuoden välein esim. purjeiden uusimiseen menee se 7000 tuon kympin lisäksi. Mutta minusta se on sen arvoista.
      Mersun arvo laskee kymppitonnin vuodessa, mutta sitä ei tule laskettua :).

    • Anonyymi

      Kiva, että täällä hevoset kiinnostaa. Voitaisiinko kuitenkin palata palstan aiheeseen?

      • Anonyymi

        Kyllä mutta olivathan nuo hevosmiesten jutut hauskimpia mitä tällä palstalla on vuosiin kirjoitettu! Odotan vielö, että jollain olisi tarina siitä kilpaa purjehtivasta oriista, nimeltä Seahorse af Hugo Boss.


      • Anonyymi

        Olisiko sinulla itsellä ollut jotakin palstan aiheeseen sanottavaa?


      • Anonyymi

        Kyllä tänne juttuja sopii. Enemmän tuollainen aiheiden ”suitsiminen” silmiä räpäyttää.
        Ei varmasti ole pelkoa että hevosjutut syrjäyttäisivät purjehduksen tällä sivustolla - joten pelko pois D.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia, vaikka joku menisi hevosellekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tänne juttuja sopii. Enemmän tuollainen aiheiden ”suitsiminen” silmiä räpäyttää.
        Ei varmasti ole pelkoa että hevosjutut syrjäyttäisivät purjehduksen tällä sivustolla - joten pelko pois D.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia, vaikka joku menisi hevosellekin.

        Joo, näinhän se on, oikeassa olette. Kyllä maailmaan ja nettiin tarinoita mahtuu. Aiheesta ja sen vierestä.


    • Anonyymi

      Järjettömän kallista. Tytärhän saisi joka vuosi uuden auton tai matkustaisi 8 kertaa viikoksi ulkomaille. Tai ehkä hän tekee niin nytkin... Onneksi omat tyttäret eivät ole hevosista kiinnostuneita. Täytyykin vaimolle näyttää, miten halpaa veneily on.

      • Anonyymi

        Maksullista naista tuolla rahalla painaa vuoden päivät, etenkin, jos löytää romanialaisen jopparin. Siinä säästyy vaimon ja tyttärienkin tavarat kovalta ajolta, tyyliin BMW.


      • Anonyymi

        Mutta jos se tytär tykkääkin ratsastaa eikä ajaa autolla.. Voisi joku todeta myös veneeni hinnalla saavan hienon urheiluauton, mutta hittolainen kun se urheiluauto uppoaisi heti, jos koittaisin sillä purjehtia.


    • Anonyymi

      Hevosista en mitään tiedä, mutta kammottovia summia laitatte veneeseen.

      Meillä menee 2-3000€/v sisältäen paikat, nostot, huoltotarvikkeet, päivitykset, vakuutuksen ja polttoaineet. Eiköhän tuohon mahdu vierrassatamamaksutkin.

      Oston jälkeisenä talvena meni enemmän, vajaat 10 000 €, kun ostettiin muutam purje, elektroniikkaa, pukki, pressu ja teline.

      Lähivuosina pitää purjeita päivittää ja hankkia uusi plotteri, joten voi tulla taas yksi 10 000 € vuosi, mutta sitten menee taas monta vuotta 2-3000 €.

      Ehkä 10 v välein tulee tuollainen kalliimpi vuosi, joten keskiarvo pysyy alle 4 000€/v. Arvonalenema ollut alle 2 000€/v, joten sekin mukaanluottuna ollaan jossain 5 000€/v. Onhan sekin paljon, mutta 10-20 000€/v kuulostaa tolkuttomalta. Ehkä lämmin halli kaikki teetettynä olisi tuossa välissä.

      Vene 2000-luvun 36-jalkainen ja keskimäärin hiukan yli 1000 mpk/v.

      • Anonyymi

        Eiköhän ne veneen kulut vaihtele aika laajasti välillä 1000 - 50 000 euroa per vuosi, ihan riippuen veneestä, säilytystavasta, omistajan preferensseistä ja teetetyn työn osuudesta. Turha päivitellä toisten kuluja, kun jokaisella on omanlaisensa tilanne.

        Vaikkapa vanhaa H-venettä omassa laiturissa ja pihassa säilyttäen voi päästä hyvinkin halvalla. Purjeetkin saa käytettynä ilmaiseksi tai muutamalla satasella. Sitten taas ison avomerikilpaveneen pitäminen viimeisen päälle kisavireessä lukuisine hiilikuitupurjeineen onkin ihan eri juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän ne veneen kulut vaihtele aika laajasti välillä 1000 - 50 000 euroa per vuosi, ihan riippuen veneestä, säilytystavasta, omistajan preferensseistä ja teetetyn työn osuudesta. Turha päivitellä toisten kuluja, kun jokaisella on omanlaisensa tilanne.

        Vaikkapa vanhaa H-venettä omassa laiturissa ja pihassa säilyttäen voi päästä hyvinkin halvalla. Purjeetkin saa käytettynä ilmaiseksi tai muutamalla satasella. Sitten taas ison avomerikilpaveneen pitäminen viimeisen päälle kisavireessä lukuisine hiilikuitupurjeineen onkin ihan eri juttu.

        Tietenkin riippuu veneestä. Minulla nyt kuitenkin on tuo 2000-luvun 36-jalkainen. Ei siis mikään vanha H-vene. Säilytys kesät talvet maksullisella paikalla, muttei siis sisähallissa vaan seuran paikoilla. Avomerikisaamistakin harrastan ja purjeet pääosin siihen ostettu, ei tosin suurella budjetilla. 13 000 €/v ei oikein mielekkäästi purjeita ostamalla edes onnistuisi. Siis nykyisen kulun päälle lähes 10 000 €/v, jolloin voisi ostaa 2-3 kisapurjetta vuodessa. Ei taida Suomessa olla yhtään kisavenettä, joka tuollaista tahtia ostaisi purjeita vuosikausia. Toki on veneitä, jotka ostavat keskimäärin yli 10 000 €/v kisapurjeita, mutta silloin vene on reilusti isompi eli tuolla saa vain yhden purjeen, jos sitäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän ne veneen kulut vaihtele aika laajasti välillä 1000 - 50 000 euroa per vuosi, ihan riippuen veneestä, säilytystavasta, omistajan preferensseistä ja teetetyn työn osuudesta. Turha päivitellä toisten kuluja, kun jokaisella on omanlaisensa tilanne.

        Vaikkapa vanhaa H-venettä omassa laiturissa ja pihassa säilyttäen voi päästä hyvinkin halvalla. Purjeetkin saa käytettynä ilmaiseksi tai muutamalla satasella. Sitten taas ison avomerikilpaveneen pitäminen viimeisen päälle kisavireessä lukuisine hiilikuitupurjeineen onkin ihan eri juttu.

        Kun hevosen säilyttää omassa liiterissä ja syöttää nurmikolla, niin eipä tule kalliiksi. Tytär sitten kiertää kehää talon ympäri niin ei pääse naapurit eikä kukaan muukaan natkuttamaan. Varmaan sillä hepalla voi ratsastaa ympäri vuoden ja kaikki lomatkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe