Keskustaa kohti siirtyessään demokraattisen puolueen on ylättävän paljon samoja piirteitä

Hyvää myöhäis iltaa, kirjoitan USA':sta, kun sekin näytää hallitsevan palstan aiheita.
Löysin yllättävänkin yhteyden meidän keskustan kanssa United States`iin.
Varmaan me monetkin ollaan henkisesti heidän linjoillaan, jopa hekin jotka toisin väittää, kyllä se ilmeisimmin runkona heilläkin Suomi-USA hyvät samanmieliset suhteet. Varmaan monet ette ette edes tienneet, että Biden on vasta toinen katolinen presidentti Yhdysvalloissa.

Polarisaatio pilaa Amerikkaa - vain ei niin kuin ajattelet.
Yhdysvaltojen politiikka on hiljaa ja vaarallisesti eurooppalaistumassa tavalla, jota amerikkalaiset eivät ole vielä ymmärtäneet.

Keskustaa kohti siirtyessään demokraattisen puolueen maltillisemmalla ryhmällä on yllättävän paljon piirteitä, jotka ovat samankaltaisia kristillisen demokratian eurooppalaisen perinteen kanssa : heikatolinen presidentti Yhdysvalloissa. Vaikka hänen uskontonsa ei määrää hänen poliittisia suostumuksiaan, hän on väittänyt, että se toimii tärkeänä inspiraation lähteenä hänelle. Bidän itsensä esittämisestä keskirakentajina, jotka räjähtävät maltillista keskitietä vasemmiston ja äärijoukkojen välillä oikeus tavoitteeseensa palauttaa sosiaalinen harmonia poliittisten kompromissien avulla - tarkoituksenmukaisesti sisällytetty Bidenin kampanja-lupaukseen " palauttaa Amerikan sielu ".

Tässä suhteessa on huomionarvoista, että Biden on vasta toinen katolinen presidentti Yhdysvalloissa. Vaikka hänen uskontonsa ei määrää hänen poliittisia suostumuksiaan, hän on väittänyt, että se toimii tärkeänä inspiraation lähteenä hänelle. Biden painottaa retorisesti sellaisia ​​käsitteitä kuin ihmisarvo, sosiaalinen sivistyneisyys ja päättäväi

Viime vuosikymmenien ajan asiantuntijat ovat pyrkineet pitämään Yhdysvaltojen politiikan ja politiikan vaihtelut puolueellisen polarisoitumisen syynä . Vuodesta Bill Clintonin syytteeseenpanosta maailmanlaajuiseen terrorismintorjuntaan ja Obamacaresta "muurin rakentamiseen" sanotaan, että käytännöllisesti katsoen kaikkien merkittävien poliittisten kysymysten mukaan Yhdysvaltojen yhteiskunta jakautuu kahteen sovittamattomaan partisaanileiriin.

Silti siinä määrin kuin polarisaatio merkitsee keskitien syvenemistä , sen oletettu esiintyvyys Yhdysvaltain politiikassa ei ole ristiriidassa sen kanssa, että jyrkästi maltillinen keskiryhmä - Joe Biden - päätyi voittamaan vuoden 2020 presidentinvaalit. Ollaksemme oikeudenmukainen, Bidenin voitto perustui varmasti Trumpin vastaisiin mielipiteisiin . Mutta tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka Biden voitti ensisijaisesti vasemmalla olevat ehdokkaat, kuten senaattori Bernie Sandersin. Hänen ympärillään olevan keskuskeskuksen leirin kiteytyminen alkuprosessin aikana osoitti, että edistykselliset eivät muodosta enemmistöä edes demokraattisen puolueen sisällä. Eikö polarisaation pitänyt merkitä juoksemista ääriin?


Bidenin voiton ymmärtämiseksi - ja sen pohtimiseksi joidenkin mahdollisten seurausten suhteen - on välttämätöntä leikata Yhdysvaltojen kaksi pääpuoluetta. Se tekee selväksi, että pelkkä puolueellinen polarisaatio on riittämätön kuvaus Yhdysvaltojen poliittisesta todellisuudesta. Tämä johtuu siitä, että molempien osapuolten välisen katkeran konfliktin lisäksi kummassakin on yhä selvempi konflikti . Ja tällä suurelta osin unohdetulla sisäisellä konfliktilla on tarkoitus olla ratkaiseva rooli määritettäessä tulevia poliittisia tuloksia.

Tämän osapuolten sisäisen kilpailun tunnustaminen antaa Yhdysvaltain nykypolitiikalle mahdollisuuden analysoida nelisuuntaista taistelua, joka muistuttaa enemmän Manner-Euroopan monipuoluejärjestelmiä kuin Yhdysvaltain poliittisten kommentaattoreiden tuttu yhä vanhentunut kahden puolueen järjestelmädynamiikka. Tämä muutos ei välttämättä tarkoita Yhdysvaltain demokratian kuolemaa , mutta se tarkoittaa, että meidän on alettava ajatella sitä eri tavalla.

Tämän analogian laajentaminen eurooppalaisiin monen osapuolen järjestelmiin voi auttaa amerikkalaisia ​​ymmärtämään paremmin oman verkon sisäisen lukituksen. Yhdysvaltain poikkeuksellisuuden myytin pitäminen peittää tärkeät opit, jotka voidaan oppia vanhasta maailmasta.Yhdysvaltain poikkeuksellisuuden myytin pitäminen peittää tärkeät opit, jotka voidaan oppia vanhasta maailmasta.
Joten kuinka Yhdysvaltojen poliittinen spektri kartoittaa Atlantin toisella puolella olevia? Ensinnäkin demokraattisen puolueen progressiivinen ryhmittymä mallinnetaan nimenomaisesti manner-Euroopan sosiaalidemokratian perinteeseen . Ehdotuksia, kuten Medicare for All ja Green New Deal, voidaan pitää Yhdysvalloissa "radikaaleina" tai "vasemmistolaisina", mutta ne näyttävät melko tutuilta Euroopan näkökulmasta. Useimmat manner-Euroopan maat pitävät itsestäänselvyytenä julkisesti rahoittamiaan yleishyödyllisiä terveydenhuoltojärjestelmiä, ja monet Pohjois-Euroopan maat ovat jo ottaneet käyttöön uusia ympäristöjärjestelmiä sosiaalidemokraattisen johdon alla. Sanders ei ehkä ole niin kaukana, kun hän ehdottaa Yhdysvaltojen ottavan jälkeen Ruotsi tai Tanska .

Hyvät Yöt !

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli ahneilla ei ole mitään rajaa miten ne tahkoavat rahaa päästäkseen Forbes -listan kärkeen. Venezuela kärsii kommunismista ja sosialismista. Mutta mieluummin asun vaikka Nykin kadulla pahvilaatikossa kuin jossakin mikämikämaassa hirmuhallitsijan mielivallan alla.

      • Anonyymi

        Demarin talouden elvyyttäminen tarkoittaa 10 000 politrukin palkkaamista. Tämä on itseasiassa laitonta korruptiota EU:ssa, mutta rikosvyyhti on niin laaja että asialle ei toistaiseksi ole voitu tehdä mitään


    • Anonyymi

      Jahas. Jälleen "majuri" tuottaa taattua pankkolängvitsiä mutta nyt on hapsumatolla menty ihan ameriikkaan saakka.

      "ylättävän, myöhäis iltaa (yhdyssanat ovat hankalia kun ei ole kirjoitustaitoa), USA':sta (tottakai "majuri" käyttää heittomerkkiä), näytää, heikatolinen, Bidän, Vuodesta Bill Clintonin".

      Lopputeksti onkin sitten näköjään tehty google-kääntäjällä ja "majuri" ilmeisesti luulee, että silloin tulee oikeaa äidinkieltä.

      Jospa nyt sovittaisiin "majuri", että yrittäisit opetella hienon isänmaamme rakkaan äidinkielen. Kirjoittaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Miksi se on sinulle sitä?

      • Anonyymi

        Eikös Suomi 24 keskustelu ole kaikkien ihmisten kirjoituskanava. Jos et osaa lukea jonkun kirjoittamaa tekstiä jätä väliin .Minusta tämä kanava on kaikkien ihmisten kanava, On monenlaisia ihmisiä tänne kirjoittamassa sallitaan meille kirjoitusilo, virheineen päivineen.


    • Anonyymi

      Mikset tee parempaa, tee juttu niin katsotaan mihin mennään nauramaan. Oletko koskaan itse tehnyt aloitusta?

    • Anonyymi

      PANKKOMAJURI copy-pastaa

      "Kapi, kapteeni Korhonen, pesee pankkomajurin tässäkin tapauksessa..."

    • Anonyymi

      Onko tämä sotilasarvoihin, Kapiin ja kepulointiin ihastunut multinikki ihan kajahtanut?

      • Anonyymi

        "Kuvittelee kapteeninkin olevan armeijassa olevan ylempi kuin majuri."

        Olet siis vielä harhainenkin 🤣

        Keskity termiin "pesee"...

        HOHHOH HOO!


    • Anonyymi

      Näin on näreet.

    • Anonyymi

      Keskusta esitys kyselyssä parasta A luokkaa. Valtiovarainministeri Vanhanen on ykkönen. Kakkossija meni pääministeri Marinille ja kolmanneksi tuli elinkeinoministeri Lintilä, Antti Kaikkonen jatkona. Vanhanen keräsi kiitosta niin hallituksen kuin opposition kansanedustajilta. Vanhanen on kansanedustajien mielestä kohonnut vanhemmaksi valtiomieheksi, joka ammattireiskan tyyneydellä hoitaa epämieluisaa pätkäpestiään.

      https://is.mediadelivery.fi/img/658/9ce088f7cc8c4a98a450d4e8a2270187.jpg.webp

    • Amerikka nyt yskii USA osalta.
      Mutta se menee ohi kun asioita oikein avataan, siinä vain pääsi he ns ammatti hulinoitsijat eturiviin paheineen. Heitä on jokamaasa odottamassa tilaisuuttaan että pääsevät hulinoitsemaan. Nyt oli kait pääosassa oikeitosiipi, joka ei häviä vasemsmitosiivelle mitenkään. Laki ja oikeus tulee USA ssa kyllä esille kun asioita aletaan puimaan.

      Se siitä !

      Laitan toisen avauksen, kun olen perehtynyt vähän urheilijoihin joilla ollut tarunhohtoinenkin maine ja elämä, joista nyt monet siirtyneet manan majoille.
      Sotä voi ihan hyvin rinnastaa politiikkaan myös, kun samoja aineksia politiikassakin käytetään kannatuksiin, ja kun toimitaan äärirajoilla niissä pakkaa vilppikin olemaan mukana.

      Nyt lähden ip kahville, joka jäi vähän myöhään reissun takia.

      • Anonyymi

        Missä kepu, siellä rötös!

        Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

        Ei auta majuri eikä Kapin karvoista kirjoittelukaan...


      • Anonyymi

        Missä kepu, siellä rötös!

        Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

        Siinä ei "majurikaan" mahda mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kepu, siellä rötös!

        Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

        Siinä ei "majurikaan" mahda mitään.

        Perussuomalaiset pettää aina.


    • Anonyymi

      Demokratiakin on vaativa laji.
      Ollaksemme oikeudenmukainen, Bidenin voitto perustui varmasti Trumpin vastaisiin mielipiteisiin . Mutta tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka Biden voitti ensisijaisesti vasemmalla olevat ehdokkaat, kuten senaattori Bernie Sandersin. Hänen ympärillään olevan keskuskeskuksen leirin kiteytyminen alkuprosessin aikana osoitti, että edistykselliset eivät muodosta enemmistöä edes demokraattisen puolueen sisällä.

      • Anonyymi

        Bernie on käytännössä kommunisti, Biden meidän näkökulmasta kokoomuslainen.


    • Anonyymi

      Jos Trump nyt saa virkasyytteen (kun näyttää, että häntä ei enää eroteta), niin voisiko se estää häntä asettumasta ehdolle seuraavissa vaaleissa 4:n vuoden päästä ?

    • Anonyymi

      Kepu on agraarivasemmistolainen tulonjakopuolue, ei mitään tekemistä demokraattien kanssa. Elääkö yksinkään kepulainen oman työnsä tuloilla, siis ilman tukea?

      • Anonyymi

        ÖÖÖÖÖ......lasketaanko vesitalvena traktorilla kunnan piikkiin ajelu lumiauran kanssa ?


      • Anonyymi

        Ainakaan minä kepulainen en ole saanut koskaan mitään tukiaisia ainuttakaan killinkiä. Veroja maksanut kymmeniätuhansia keskimäärin vuosittain. Työtä seitsemänä päivänä viikossa 12 tuntia päivässä, kolmenakymmenenä päivänä kuukaudessa, kahtenatoista kuukautena vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakaan minä kepulainen en ole saanut koskaan mitään tukiaisia ainuttakaan killinkiä. Veroja maksanut kymmeniätuhansia keskimäärin vuosittain. Työtä seitsemänä päivänä viikossa 12 tuntia päivässä, kolmenakymmenenä päivänä kuukaudessa, kahtenatoista kuukautena vuodessa.

        Miksi h-tissä sitten kepua äänestät???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi h-tissä sitten kepua äänestät???

        Ketä sitten,kepu ainoa yleispuolue.


      • Anonyymi

        Suomessa on köyhien asijat hoitamatta riittävä perustulo puuttuu tästä maasta tämän todistaa asunnottomien olot ja ruokajonot.


    • Anonyymi

      Suomessa Sanna Marinin erottamista vaaditaan valtion varojen törssäämisestä ja coronan, epitemian hunosta hoidosta ja coronan levittämisestä, kansalaiten sairastuttamisesta ja kuolemista. Maantalouden tuhoamisesta ja suurtyöttömyydestä.
      Rikollisten pakolaisten maahan tuomisesta, pakolaisia jotka eivät edes ole, kuin pelkkiä maahanmuuttajia. Valehtelusta ja yhteistyökyvyttömyydestä.

      • Anonyymi

        Trumpin kupla puhkesi ja persulla iho meni ihan helläksi...


    • Anonyymi

      Jos kepu laskee tulevaisuutensa näihin Mikko Kärnään, joka sekaisin kuin seinäkello, ei hyvältä näytä...

    • Anonyymi

      Trumppi sen tietää, ei ole luuserilla kavereita.
      Jopa persut alkavat tehdä hajurakoa entiseen puolijumalaansa.

    • Anonyymi

      Bolseviikit ja sdp 1918.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe