Aihe

Keskustaa kohti siirtyessään demokraattisen puolueen on ylättävän paljon samoja piirteitä

Hyvää myöhäis iltaa, kirjoitan USA':sta, kun sekin näytää hallitsevan palstan aiheita.
Löysin yllättävänkin yhteyden meidän keskustan kanssa United States`iin.
Varmaan me monetkin ollaan henkisesti heidän linjoillaan, jopa hekin jotka toisin väittää, kyllä se ilmeisimmin runkona heilläkin Suomi-USA hyvät samanmieliset suhteet. Varmaan monet ette ette edes tienneet, että Biden on vasta toinen katolinen presidentti Yhdysvalloissa.

Polarisaatio pilaa Amerikkaa - vain ei niin kuin ajattelet.
Yhdysvaltojen politiikka on hiljaa ja vaarallisesti eurooppalaistumassa tavalla, jota amerikkalaiset eivät ole vielä ymmärtäneet.

Keskustaa kohti siirtyessään demokraattisen puolueen maltillisemmalla ryhmällä on yllättävän paljon piirteitä, jotka ovat samankaltaisia kristillisen demokratian eurooppalaisen perinteen kanssa : heikatolinen presidentti Yhdysvalloissa. Vaikka hänen uskontonsa ei määrää hänen poliittisia suostumuksiaan, hän on väittänyt, että se toimii tärkeänä inspiraation lähteenä hänelle. Bidän itsensä esittämisestä keskirakentajina, jotka räjähtävät maltillista keskitietä vasemmiston ja äärijoukkojen välillä oikeus tavoitteeseensa palauttaa sosiaalinen harmonia poliittisten kompromissien avulla - tarkoituksenmukaisesti sisällytetty Bidenin kampanja-lupaukseen " palauttaa Amerikan sielu ".

Tässä suhteessa on huomionarvoista, että Biden on vasta toinen katolinen presidentti Yhdysvalloissa. Vaikka hänen uskontonsa ei määrää hänen poliittisia suostumuksiaan, hän on väittänyt, että se toimii tärkeänä inspiraation lähteenä hänelle. Biden painottaa retorisesti sellaisia ​​käsitteitä kuin ihmisarvo, sosiaalinen sivistyneisyys ja päättäväi

Viime vuosikymmenien ajan asiantuntijat ovat pyrkineet pitämään Yhdysvaltojen politiikan ja politiikan vaihtelut puolueellisen polarisoitumisen syynä . Vuodesta Bill Clintonin syytteeseenpanosta maailmanlaajuiseen terrorismintorjuntaan ja Obamacaresta "muurin rakentamiseen" sanotaan, että käytännöllisesti katsoen kaikkien merkittävien poliittisten kysymysten mukaan Yhdysvaltojen yhteiskunta jakautuu kahteen sovittamattomaan partisaanileiriin.

Silti siinä määrin kuin polarisaatio merkitsee keskitien syvenemistä , sen oletettu esiintyvyys Yhdysvaltain politiikassa ei ole ristiriidassa sen kanssa, että jyrkästi maltillinen keskiryhmä - Joe Biden - päätyi voittamaan vuoden 2020 presidentinvaalit. Ollaksemme oikeudenmukainen, Bidenin voitto perustui varmasti Trumpin vastaisiin mielipiteisiin . Mutta tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka Biden voitti ensisijaisesti vasemmalla olevat ehdokkaat, kuten senaattori Bernie Sandersin. Hänen ympärillään olevan keskuskeskuksen leirin kiteytyminen alkuprosessin aikana osoitti, että edistykselliset eivät muodosta enemmistöä edes demokraattisen puolueen sisällä. Eikö polarisaation pitänyt merkitä juoksemista ääriin?

Bidenin voiton ymmärtämiseksi - ja sen pohtimiseksi joidenkin mahdollisten seurausten suhteen - on välttämätöntä leikata Yhdysvaltojen kaksi pääpuoluetta. Se tekee selväksi, että pelkkä puolueellinen polarisaatio on riittämätön kuvaus Yhdysvaltojen poliittisesta todellisuudesta. Tämä johtuu siitä, että molempien osapuolten välisen katkeran konfliktin lisäksi kummassakin on yhä selvempi konflikti . Ja tällä suurelta osin unohdetulla sisäisellä konfliktilla on tarkoitus olla ratkaiseva rooli määritettäessä tulevia poliittisia tuloksia.

Tämän osapuolten sisäisen kilpailun tunnustaminen antaa Yhdysvaltain nykypolitiikalle mahdollisuuden analysoida nelisuuntaista taistelua, joka muistuttaa enemmän Manner-Euroopan monipuoluejärjestelmiä kuin Yhdysvaltain poliittisten kommentaattoreiden tuttu yhä vanhentunut kahden puolueen järjestelmädynamiikka. Tämä muutos ei välttämättä tarkoita Yhdysvaltain demokratian kuolemaa , mutta se tarkoittaa, että meidän on alettava ajatella sitä eri tavalla.

Tämän analogian laajentaminen eurooppalaisiin monen osapuolen järjestelmiin voi auttaa amerikkalaisia ​​ymmärtämään paremmin oman verkon sisäisen lukituksen. Yhdysvaltain poikkeuksellisuuden myytin pitäminen peittää tärkeät opit, jotka voidaan oppia vanhasta maailmasta.Yhdysvaltain poikkeuksellisuuden myytin pitäminen peittää tärkeät opit, jotka voidaan oppia vanhasta maailmasta.
Joten kuinka Yhdysvaltojen poliittinen spektri kartoittaa Atlantin toisella puolella olevia? Ensinnäkin demokraattisen puolueen progressiivinen ryhmittymä mallinnetaan nimenomaisesti manner-Euroopan sosiaalidemokratian perinteeseen . Ehdotuksia, kuten Medicare for All ja Green New Deal, voidaan pitää Yhdysvalloissa "radikaaleina" tai "vasemmistolaisina", mutta ne näyttävät melko tutuilta Euroopan näkökulmasta. Useimmat manner-Euroopan maat pitävät itsestäänselvyytenä julkisesti rahoittamiaan yleishyödyllisiä terveydenhuoltojärjestelmiä, ja monet Pohjois-Euroopan maat ovat jo ottaneet käyttöön uusia ympäristöjärjestelmiä sosiaalidemokraattisen johdon alla. Sanders ei ehkä ole niin kaukana, kun hän ehdottaa Yhdysvaltojen ottavan jälkeen Ruotsi tai Tanska .

Hyvät Yöt !

29

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eli ahneilla ei ole mitään rajaa miten ne tahkoavat rahaa päästäkseen Forbes -listan kärkeen. Venezuela kärsii kommunismista ja sosialismista. Mutta mieluummin asun vaikka Nykin kadulla pahvilaatikossa kuin jossakin mikämikämaassa hirmuhallitsijan mielivallan alla.

  • Anonyymi

   Jahas. Jälleen "majuri" tuottaa taattua pankkolängvitsiä mutta nyt on hapsumatolla menty ihan ameriikkaan saakka.

   "ylättävän, myöhäis iltaa (yhdyssanat ovat hankalia kun ei ole kirjoitustaitoa), USA':sta (tottakai "majuri" käyttää heittomerkkiä), näytää, heikatolinen, Bidän, Vuodesta Bill Clintonin".

   Lopputeksti onkin sitten näköjään tehty google-kääntäjällä ja "majuri" ilmeisesti luulee, että silloin tulee oikeaa äidinkieltä.

   Jospa nyt sovittaisiin "majuri", että yrittäisit opetella hienon isänmaamme rakkaan äidinkielen. Kirjoittaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Miksi se on sinulle sitä?

   • Anonyymi

    Eikös Suomi 24 keskustelu ole kaikkien ihmisten kirjoituskanava. Jos et osaa lukea jonkun kirjoittamaa tekstiä jätä väliin .Minusta tämä kanava on kaikkien ihmisten kanava, On monenlaisia ihmisiä tänne kirjoittamassa sallitaan meille kirjoitusilo, virheineen päivineen.


  • Anonyymi

   Mikset tee parempaa, tee juttu niin katsotaan mihin mennään nauramaan. Oletko koskaan itse tehnyt aloitusta?

  • Anonyymi

   PANKKOMAJURI copy-pastaa

   "Kapi, kapteeni Korhonen, pesee pankkomajurin tässäkin tapauksessa..."

  • Anonyymi

   Onko tämä sotilasarvoihin, Kapiin ja kepulointiin ihastunut multinikki ihan kajahtanut?

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    "Kuvittelee kapteeninkin olevan armeijassa olevan ylempi kuin majuri."

    Olet siis vielä harhainenkin 🤣

    Keskity termiin "pesee"...

    HOHHOH HOO!


  • Anonyymi

   Näin on näreet.

  • Anonyymi

   Keskusta esitys kyselyssä parasta A luokkaa. Valtiovarainministeri Vanhanen on ykkönen. Kakkossija meni pääministeri Marinille ja kolmanneksi tuli elinkeinoministeri Lintilä, Antti Kaikkonen jatkona. Vanhanen keräsi kiitosta niin hallituksen kuin opposition kansanedustajilta. Vanhanen on kansanedustajien mielestä kohonnut vanhemmaksi valtiomieheksi, joka ammattireiskan tyyneydellä hoitaa epämieluisaa pätkäpestiään.

   https://is.mediadelivery.fi/img/658/9ce088f7cc8c4a98a450d4e8a2270187.jpg.webp

  • Majurinne

   Amerikka nyt yskii USA osalta.
   Mutta se menee ohi kun asioita oikein avataan, siinä vain pääsi he ns ammatti hulinoitsijat eturiviin paheineen. Heitä on jokamaasa odottamassa tilaisuuttaan että pääsevät hulinoitsemaan. Nyt oli kait pääosassa oikeitosiipi, joka ei häviä vasemsmitosiivelle mitenkään. Laki ja oikeus tulee USA ssa kyllä esille kun asioita aletaan puimaan.

   Se siitä !

   Laitan toisen avauksen, kun olen perehtynyt vähän urheilijoihin joilla ollut tarunhohtoinenkin maine ja elämä, joista nyt monet siirtyneet manan majoille.
   Sotä voi ihan hyvin rinnastaa politiikkaan myös, kun samoja aineksia politiikassakin käytetään kannatuksiin, ja kun toimitaan äärirajoilla niissä pakkaa vilppikin olemaan mukana.

   Nyt lähden ip kahville, joka jäi vähän myöhään reissun takia.

   • Anonyymi

    Missä kepu, siellä rötös!

    Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

    Ei auta majuri eikä Kapin karvoista kirjoittelukaan...


   • Anonyymi

    Missä kepu, siellä rötös!

    Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

    Siinä ei "majurikaan" mahda mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä kepu, siellä rötös!

    Keväällä keput saa veret seisauttavan vaalituloksen, ihan oman Trumpistanistansa.

    Siinä ei "majurikaan" mahda mitään.

    Perussuomalaiset pettää aina.


  • Anonyymi

   Demokratiakin on vaativa laji.
   Ollaksemme oikeudenmukainen, Bidenin voitto perustui varmasti Trumpin vastaisiin mielipiteisiin . Mutta tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka Biden voitti ensisijaisesti vasemmalla olevat ehdokkaat, kuten senaattori Bernie Sandersin. Hänen ympärillään olevan keskuskeskuksen leirin kiteytyminen alkuprosessin aikana osoitti, että edistykselliset eivät muodosta enemmistöä edes demokraattisen puolueen sisällä.

   • Anonyymi

    Bernie on käytännössä kommunisti, Biden meidän näkökulmasta kokoomuslainen.


  • Anonyymi

   Jos Trump nyt saa virkasyytteen (kun näyttää, että häntä ei enää eroteta), niin voisiko se estää häntä asettumasta ehdolle seuraavissa vaaleissa 4:n vuoden päästä ?

  • Anonyymi

   Kepu on agraarivasemmistolainen tulonjakopuolue, ei mitään tekemistä demokraattien kanssa. Elääkö yksinkään kepulainen oman työnsä tuloilla, siis ilman tukea?

   • Anonyymi

    ÖÖÖÖÖ......lasketaanko vesitalvena traktorilla kunnan piikkiin ajelu lumiauran kanssa ?


   • Anonyymi

    Ainakaan minä kepulainen en ole saanut koskaan mitään tukiaisia ainuttakaan killinkiä. Veroja maksanut kymmeniätuhansia keskimäärin vuosittain. Työtä seitsemänä päivänä viikossa 12 tuntia päivässä, kolmenakymmenenä päivänä kuukaudessa, kahtenatoista kuukautena vuodessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakaan minä kepulainen en ole saanut koskaan mitään tukiaisia ainuttakaan killinkiä. Veroja maksanut kymmeniätuhansia keskimäärin vuosittain. Työtä seitsemänä päivänä viikossa 12 tuntia päivässä, kolmenakymmenenä päivänä kuukaudessa, kahtenatoista kuukautena vuodessa.

    Miksi h-tissä sitten kepua äänestät???


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi h-tissä sitten kepua äänestät???

    Ketä sitten,kepu ainoa yleispuolue.


   • Anonyymi

    Suomessa on köyhien asijat hoitamatta riittävä perustulo puuttuu tästä maasta tämän todistaa asunnottomien olot ja ruokajonot.


  • Anonyymi

   Suomessa Sanna Marinin erottamista vaaditaan valtion varojen törssäämisestä ja coronan, epitemian hunosta hoidosta ja coronan levittämisestä, kansalaiten sairastuttamisesta ja kuolemista. Maantalouden tuhoamisesta ja suurtyöttömyydestä.
   Rikollisten pakolaisten maahan tuomisesta, pakolaisia jotka eivät edes ole, kuin pelkkiä maahanmuuttajia. Valehtelusta ja yhteistyökyvyttömyydestä.

   • Anonyymi

    Trumpin kupla puhkesi ja persulla iho meni ihan helläksi...


  • Anonyymi

   Jos kepu laskee tulevaisuutensa näihin Mikko Kärnään, joka sekaisin kuin seinäkello, ei hyvältä näytä...

  • Anonyymi

   Trumppi sen tietää, ei ole luuserilla kavereita.
   Jopa persut alkavat tehdä hajurakoa entiseen puolijumalaansa.

  • Anonyymi

   Bolseviikit ja sdp 1918.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   11433
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   138
   5462
  3. Sofian kylpylämaksut ulosottoon

   Voi Stefu parkaa. Sofian hemmottelu on käynyt kalliiksi, niin kalliiksi että rahat on loppu, ja hemmoteltava on siltikin, vaikka laskulla, joka jätetä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2792