Aihe

Onko kyseessä pako kepulaisuudesta?

Anonyymi

Korona jyllää pahiten pääkaupunkiseudulla, mutta sinne vain ihmisillä on eniten hinkua. Vaikka asuntojen hinnat jatkavat siellä hurjaa nousuaan – Helsingissä yli 8 prosentin harppaus. Vanhan osakeasunnon keskimääräinen neliöhinta oli marraskuussa Helsingissä 4 652 euroa ja koko maassa 2 207 euroa.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/asuntojen-hinnat-jatkavat-hurjaa-nousuaan-paakaupunkiseudulla-helsingissa-yli-8-prosentin-harppaus/10de710d-e42a-4c0c-9b6c-5bb75a0ffb96

Miksi ihmiset haluavat sinne? Mitä sellaista he uskovat saavansa sieltä, jota eivät voi saada muualta? Vai pelkäävätkö he maalla jylläävää kepulaisuutta koronaa pahempana uhkana ja haluavat paeta sitä kepuvapaalle pääkaupunkiseudulle? Turha pelko, sillä kuihtumassa kepu on maaseudullakin.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Vanhan osakeasunnon keskimääräinen neliöhinta oli marraskuussa Helsingissä 4 652 euroa ja koko maassa 2 207 euroa". Huom! yli kaksinkertainen verrattuna koko maan keskiarvoon. Keskiarvossa mukana kaikki suurimmat kaupunkimmekin. Varmaan yli viisikertainen kepualueiden keskiarvoon.

  • Anonyymi

   Demarin talouden elvyyttäminen tarkoittaa 10 000 politrukin palkkaamista. Tämä on itseasiassa laitonta korruptiota EU:ssa, mutta rikosvyyhti on niin laaja että asialle ei toistaiseksi ole voitu tehdä mitään

   • Anonyymi

    20 000 näennäisvilijelyä harrastavaa,
    elämäntapa puuhastelijaa,
    pitää tilaa vai tukien takia,

    siis loisivat,
    maalaisliitto-mtk:n duunarin taskuista,
    kourimilla rahoilla...


  • Anonyymi

   Jotkut muuttavat työn perässä, mutta enemmistö sen vilkkaan sosiaalisen elämän takia, jota löytyy etenkin Itä-Helsingin lähiöistä.

  • Anonyymi

   Eipä kumma kun kannattajat katoaa. Vestica terrent... ei auta Alkion siteeraukset "köyhän asian muistamisesta" kun kepukopla toimii kuin rikollisjärjestö!

   KePu:lla on ylivoimainen johto rötösministereissä. Nytkin on ehdollisen VANKEUStuomion saanut puolustusministerinä ja samassa Nuorisosäätiö-vyyhdessä rypenyt, Pev:n moitteet saanut valtiovarainministerinä!

   Toki KePu vaihdatti pääministerin sen pehmopuheiden takia, mutta tuomioista ja lainrikkomuksista ei niin väliä, KUN ne on omassa puolueessa ja nyt siis Vihreissäkin!

   Olihan KePu:ssa sentään yksi MIES!

   Pekka Haavisto sai eduskunnan luottamuksen äänin 101–68 – äänestyksestä poissa 30 edustajaa

   Kukaan ei äänestänyt tyhjää tiistain äänestyksessä.

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007683057.html

  • Anonyymi

   Kepun tavoite, tilakoon kasvattaminen, toteutuu vauhdilla.
   Sehän käytännössä tarkoittaa maanviljelijäväestön lukumäärän vähenemistä.
   Yhdessä metsätalouden koneellistumisen kanssa se siis merkitsee, että maaseudulla ei ole enää mitään elinkeinoa edes maatalojen omille lapsille sen yhden lisäksi.

   Kaupunkiin siis, matemaattinen tosiasia.

   • Miltä vuosikymmeneltä tuo teksti on? Se vaikuttaa vähintään 40 vuotta vanhalta.

    Tilakoko on toki kasvanut senkin jälkeen, mikä on pelastanut monta tilaa kuolemalta. Ei ole pelastanut kuitenkaan niin suuressa määrin, kuten arvioit, että aina yksi lapsista jatkaisi kotitilallaan.

    Tiloja on jaettu viimeksi perheiden sisällä joskus sotien jälkeen siinä samassa optimismissa, jossa karjalaisväestö ja sotaveteraanit raivasivat itselleen uusia tiloja. Kuitenkin jo 1960-luvulle tultaessa suuri osa uusista maatiloista joutui lopettamaan toimintansa ja myytiin tai vuokrattiin lisämaaksi muille. Myyminen on jatkunut näihin päiviin asti, mutta ei yksin tilojen pienuuden ja kannattamattomuuden vuoksi, vaan myös siksi, että kukaan lapsista ei ole ollut kiinnostunut jatkamaan maanviljelyä.

    Nimittäin jo 1970-luvulta asti maatalojen lapset ovat käyneet lukion tai ammattikoulussa jonkin muun kuin maatalouslinjan. Näille sukupolville on ollut tarjolla rahakkaampia ja helpompiakin ammatteja kuin niille 1950- ja 1960-lukujen nuorille, joille ammattitaidon puutteessa ainoa vaihtoehto oli muutto Ruotsiin tai matalapalkkaisiin hanttihommiin Suomessa.

    Tuskinpa yksikään maatalojen lapsista olisi valmis lähtemään pokasahan ja kirveen kanssa metsään tienaamaan leipäänsä. Moto-kuskin homma tuntuu paljon mielekkäämmältä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   467
   5408
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   25
   5367
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   2858
  4. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   168
   2676
  5. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   47
   2037