Aihe

Remmirähjät koirat

Anonyymi

Täällä Pielavedellä on yksi todella iso ongelma ja se on koirien remmiräyhääminen. Suurin osa koirista täällä pelkää vastaan tulevia koiria niin että sekoavat siitä täysin. Riehuvat, haukkuvat, kiljuvat, huutavat. Omistajan keino on aina väkivalta. Koirille huudetaan, karjutaan, niitä revitään, vedetään ja niitä puhutellaan ikävästi ja rangaistaan. Jopa riepotellaan pientä lapinkoiraa väkivaltaisesti ilmassa aivan hirveällä tavalla, mikä vain pahentaa tilannetta.

Agressiivisuus on jokapäiväistä. En jaksa toisia koiria koirani kanssa puskiinkaan enää paeta.

Voisiko esim Pielavesi-Keitele-lehti ottaa jonkun asiasta kiinnostuneen toimittajan avulla asian hoitaakseen niin että saataisiin lehteen juttu positiivisen vahvistamisen koulutusmetodeista opettamaan ja kertomaan ihmisille miten ohitustilanteissa koiran saa rauhoittumaan ja kulkemaan rauhallisesti ilman jatkuvaa koiraan kohdistunutta väkivaltaa? Tietoa on olemassa yllin kyllin ja kouluttajiakin löytyy haastateltavaksi ympäri Suomea varmasti paljon kunhan netistä etsii.

Kysymys on eläinsuojelullinen! Koiraa tai muutakaan eläintä ei saa missään tilanteessa kohdella hitusenkaan väkivaltaisesti! Se on eläinrääkkäystä. Täällä se on yleinen käytäntö ja se pitää saada loppumaan !

On koiran elimistölle ja terveydelle todella stressaavaa kun se joutuu kauhutilanteesta toiseen lähes päivittäin. Tähän on tultava muutos, sillä oman koirani kanssa lenkkeily tässä tilanteessa ei ole ollut ollenkaan hauskaa. Koirien agressiivisuus stressaa myös minua. Se tarttuu. Rentouttavasta lenkistä tulee ahdistava ja äärimmäisen hermostuttava. Koirat itse säälittää ja omistajien tyhmyys vihastuttaa.

Olen yrittänyt ihmisiä asiassa ihan ystävällisesti ohjeistaa, selvittää heille vastuutaan. Olen neuvonut ja kertonut, mitä räyhäystilanteessa koiran kanssa tehdä, mutta jostain syystä tilanne ei tunnu parantuvan ollenkaan. Koiria on täällä liian paljon. Yksi ihminen ei riitä, eikä jaksa. Tarvitaan kunnon lehtijuttu ja ohjeistus!

Tällä haavaa tilanne on se, että kaksi kolmesta vastaan tulevasta koirasta räyhää. Onko oikein että joudun suunnittelemaan oman koirani lenkit sellaisiin paikkoihin ja aikoihin, jolloin vastaantulijoita on vähän? Onko oikein, että joudun pelkäämään joka kerta mitä tapahtuu milloinkin minkäkin koiran kanssa? Onko asiasta tiedotettu kuntalaisille niin että he ymmärtävät tämän tilanteen? Jos koira otetaan, niin sen pito ja vastuu sen terveydestä ja käytöksestä maksaa. Näinkin isossa kunnassa pitää saada koirat sosiaalistumaan ja käyttäytymään niin, että sopu säilyy. Niin koirien kuin ihmisten välillä.

1.1.2022 kaikki Suomen koirat tulee pakkorekisteröidä. Se lisää kaikenlaista vastuuta. Jos minä saisin määrätä niin Suomeen pitäisi tulla koirakortti, mikä annetaan vain koirakurssin käyneille ja kunnolla koiran hoitoon perehtyneille kandidaateille tarkan syynin jälkeen. Olen kuullut, että Saksassa tätä käytäntöä jo on.

Laitoin kuntalaisaloitteen koirapuistosta ja se meni läpi, hyväksyttiin. Puiston suunnittelu aloitetaan ensi syksynä jos hyvin käy ja se tulee Savikontie 18 tontille. Kun puisto tulee niin koiratietoutta ja käytöskursseja voidaan alkaa toteuttamaan myös.

Ihmiset pitää saada heräämään ja ymmärtämään se, että sosiaalinen koira on sata kertaa kivempi kaikille ja sen toveruudesta saa silloin itsekin enemmän. Minä ihmettelen sitä että kuinka ihmiset jaksaa väkivaltaa ja rangaistuksia. Ne jos mitkä rasittaa ja uuvuttaa niin itseä kuin koiraa.

On tullut aika että näille remmiräyhääjille pitää ihan oikeasti tehdä jotain.
Pielaveden kennelkerho on täysin hampaaton ja löysä, ei tee asialle mitään, vaikka olen sitä heiltä pyytänyt.

Olen tähän ongelmaan todella todella väsynyt.

41

471

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Vaaratilateita on ollut muillakin kuin minulla. On tapahtunut ihan oikea hyökkäys , mikä päätynyt puremiseen, kun haukkuva koira on tullut liian lähelle omaa tonttiaan vartioivaa toista koiraa. Milloin pitää tapahtua jotain todella vakavaa, että ongelmaan kunnolla herätään? Minä sairaalaan ja koirani eläinlääkäriin paikattavaksi? Kuka sen silloin maksaa ja pitääkö haastaa remmirähjän omistaja myös asiasta oikeuteen? Siihenkö tämä vielä menee?

   • Anonyymi

    "Omalla tontilla vartioiva koira" ei saa missään tilanteessa provosoitua ja hyökätä ohikulkevien lenkkeilijöiden kimppuun, vaikka toinen koira haukkuisi miten paljon. Herranen aika minkälainen ajatusmaailma! Tonttiaan vartioiva koira on hyökännyt keskustassa pihastaan useita kertoja ohikulkijoiden kimppuun. Samaa toisille uroksille vihaista koiraa lenkkeilytetään yleisillä lenkkipoluilla irti sillä seurauksella, että moni kiltinkin uroskoiran kanssa ulkoileva joutuu ikävä kyllä pelkäämään ja valitsemaan eri reitit.


   • Anonyymi

    Meinaatko, että kun pihalta juoksee vihainen irti oleva koira ja käy yleisellä kevyenliikenteenväylällä hihnassa lenkkeilevän toisen koiran kimppuun, niin se on sen lenkkeilijän syytä ja hän maksaa vahingot?


  • Anonyymi

   Olen myös todella huolestunut turhautuneiden pihakoirien lenkittämättömyydestä. Jos koiraeläin luonnossa voi juosta satojakin kilometrejä päivässä niin mitä se tekee juoksulangassa päivästä toiseen makaavalle koiralle SITTEN kun se lopulta jonain päivänä pääsee ihan oikealle lenkille? Kannattaisi varmaan yrittää joskus pistää itsensä koiran asemaan, eikö? Miten itse reagoisit? Miltä tuntuisi? Miten itse siinä tilanteessa käyttäytyisit? Monet koirat täällä ovat todella turhautuneita, samalla peloissaan, ahdistuneita ja ylienergisiä ja se näkyy juurikin remmiräyhäämisenä. Kannattaa katsoa Cesar Millanin ja Victoria Stillwellin ongelmakoirakoulutusvideoita ja miettiä mitä siellä koiran pään sisällä kulloinkin tapahtuu. Koira tarvitsee 2-3 noin tunnin lenkkiä päivässä _vähintään_. Isot koirat 10-15 km päivässä. Metsästys- ja paimenkoirat juoksutusta, kunnon laukkaa. Koiran luontainen liikuntamuoto on LAUKKA, ei ravi, ei löntystely pihalle ja sitten sisälle takaisin. Koiran pitäminen terveenä ja tyytyväisenä vie aikaa, energiaa ja se myös maksaa. Koiran perustarpeet eivät jossain juoksulangassa pihan perällä tai häkissä päivästä toiseen lusimassa elinkautista, rikoksesta johon ei ole syypää, täyty. Se ei ole oikeata koiran elämää. Koira tarvitsee aivojumppaa, nenätyötä, seurustelua, liikuntaa, leikkiä, sille sopivaa terveellistä ruokaa, vettä. Koira on myös sosiaalinen laumaeläin, eikä sitä saisi missään nimessä jättää koskaan, siis KOSKAAN yksin. Tutkimuksien mukaan myös pantaa käyttäneillä koirilla on kaikilla henkitorven vaurioita joten valjaat on hyvä valinta, jos koirastasi alkuunkaan välität. Lyhytkarvainen koira ( ja Suomen eläinsuojelulain mukaan kaikki koirat) tarvitsee myös lämmitetyn kopin. Myös talvella lenkille takin. Vai tykkäisitkö itse juosta pakkasessa kesämekko päällä?

  • Anonyymi

   Monein koirien turkki vaatii myös säännöllistä hoitoa, pesua ja harjausta, varsinkin karvanlähtöaikaan. Sekin on asia, mistä koiraa pitävän pitää pitää huolta. Jos koiran turkkia ei hoideta ja se esim takkuuntuu pahasti, niin se alkaa kiristämään ihoa ja se vaikuttaa koiran psykofyysiseen tilaan todella paljon. Miltä itsestäsi tuntuisi jos hiuksiasi ei koskaan pestäisi, kammattaisi ja harjattaisi? Kannattaa aina laittaa itsensä eläimen asemaan, niin alkaa se lamppu siellä päässä kunnolla palaa :)

  • Anonyymi

   Jos koira viedään pitkälle juoksulle metsästykseen tai esim lenkille pyörällä inaktiivisen kauden jälkeen niin pitäisi muistaa sen jälkeen hierominen ja lihashuolto. Eli miltä omissa lihaksissasi tuntuisi jos yhtäkkiä joutuisit juoksemaan maratoonin? Kuinkahan moni on tullut asiaa edes ajatelleeksi?

  • Anonyymi

   Julkaisin tätä räyhäysasiaa ja myös uudenvuoden aaton tapahtumakuvauksen Karkurit: Pielavesi-FB-seinällä ja kommenteista päättelin että täällä ei tätä remmiräyhäysasiaa tosiaan ollenkaan tiedosteta. Ei tunneta edes oman koiran rotua kunnolla. Lähdettiin heti syyttämään minua ja koiraani tästä ongelmasta vaikka millaisin sanakääntein ja huomautuksin. Valitettavasti oma koirani ei ole remmirähjä, ei ole koskaan ollut, eikä siitä sellaista tule. Kommentit ja neuvot olivat sitä luokkaa, että koirankoulutuksesta ei täällä todellakaan tiedetä yhtään mitään ja paikka on koirien suhteen kuin villi länsi, asenteet jostain pimeältä keskiajalta. Täysin alkeelliset, mistään tietämättömät ja suoraan sanoen helvetin tyhmät ja jopa vaaralliset.

   Että silleen.

   Noh, koirani ehkä elää enää muutaman vuoden. Tästä lähtien käännyn aina ympäri kun vastaan tulee tuntematon tai tuttu remmiräyhä. Minä en asialle mitään mahda, jos asenteet on tätä luokkaa ja sen suhteen puhutaan vain paskaa. Tulen seurustelemaan vain koiransa muualla asiallisesti kouluttaneiden henkilöiden ja heidän ystävällisten ja kivojen koiriensa kanssa, sillä sairaalan en halua joutua, eikä koiraani revitä palasiksi jonkun yliagren räyhääjän toimesta.

   Näin se menee nyt täällä tuppukylän perällä. Kaupungeissa olen asunut ison osan elämästäni niin että tiedän siellä olevan hyviä koirakouluja, hyviä vastuuntuntoisia omistajia ja kivoja koirapuistoja. Siellä ei räyhääjiä siedetä, palautetta sellaisesta annetaan heti. Koirat sosiaalistetaan ja koulutetaan jo 7 viikon iästä lähtien. Se on sivistystä, ei tällainen holtiton villi länsi.

   On mahdollista ettei koirapuistokaan täällä toimi, jos koirat ovat näin agreja toisilleen ja vain pelkäävät toisiaan kauhusta haukkuen. Toki toivon, että muutos tulisi sen kautta jotenkin kuitenkin. Minä ja sokeutuva 13v koirani tarvitsemme sitä joka tapauksessa ihan pelkkään jokapäiväiseen ulkoiluun.

   En vastaa minkäänlaisiin kommentteihin täällä näistä asioista vaan suosittelen nettisurffausta aiheesta REMMIRÄHJÄYS. Myös oman koiran rotukuvaus olisi syytä lukea tarkkaan ja opetella toimimaan sen mukaan. Tutkimukset kertoo että 70% suomalaisista koiran kanssa elävistä ei ymmärrä koiristaan yhtään mitään ja sen olen kyllä saanut huomata ihan kantapään kautta.

   Mielenkiintoista koiraopiskelua ja koiraan perehtymistä kaikille tämän myötä. Ehkäpä se lamppu jonain päivänä sittenkin alkaa päässä palaa. Toivossa on hyvä elää. Kiitos :)

  • Anonyymi

   Onpas tämä jännä keskutelu ketju, kun täältä poistetaan vastaavat kommentit!

   • Anonyymi

    Todellakin, vaikka kommenteissa ei ole mitään kirosanoja tai loukkaa. Joku leikkii nyt Hitleriä! Pikkusielu päässyt kurmoottamaan muita ihmisiä😈


   • Anonyymi

    Kovasti aloitetaan tämmönen keskustelu ja sitten poistuu kaikki kommentit. Ihme touhua tämä tämmönen


  • Anonyymi

   Vikahan ei ole koirien vaan koirien omistajien. Koira pitää hankkia mutta ei viitsitä perehtyä koiran koulutukseen edes sen verran että osaa koira kulkea vasemmalla puolen ja tottelee omistajaansa.

   • Anonyymi

    Tilanne myös selvästi pahentunut ja pahenee koronan myötä. Eläinsuojeluyhdistykset asiasta jo varoittaneet. Koiria otetaan nyt ihan holtittomasti ja väärin perustein ja ongelmat tulee räjähtämään käsiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tilanne myös selvästi pahentunut ja pahenee koronan myötä. Eläinsuojeluyhdistykset asiasta jo varoittaneet. Koiria otetaan nyt ihan holtittomasti ja väärin perustein ja ongelmat tulee räjähtämään käsiin.

    Itse en ole törmännyt täällä yhteenkään koronan aikana otettuun koiraan. Vai mitä tarkoitit?


  • Anonyymi

   Nyt uudenvuoden aattona oli sellainen vaaratilanne yhden remmiräyhän kanssa, että siinä olisi voinut käydä todella huonosti niin minulle kuin koirille. Onneksi en päätynyt sairaalaan, eikä koirat päivystävälle korjattavaksi. Kuka maksaa jos juttu päätyy oikeuteen? Se on se remmirähjän isäntä tai emäntä joka maksaa.

   • Anonyymi

    Ohjeistin tätä uudenvuoden aaton rähjäkoiran omistajaa koulutusohjeilla, joista hän kiitteli ja pyysi moneen kertaan anteeksi.
    Jos minua ja koiraani aletaan syyttää niin siinä ollaan kyllä totaalisesti väärässä. En ota vastaan yhtään väärää syytöstä. Minun koirani ei rähjää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ohjeistin tätä uudenvuoden aaton rähjäkoiran omistajaa koulutusohjeilla, joista hän kiitteli ja pyysi moneen kertaan anteeksi.
    Jos minua ja koiraani aletaan syyttää niin siinä ollaan kyllä totaalisesti väärässä. En ota vastaan yhtään väärää syytöstä. Minun koirani ei rähjää.

    Mutta kysymys kuuluu: PITÄÄKÖ MINUN JOKA KERTA VAARATILANTEEN JÄLKEEN YRITTÄÄ HEITÄ KOULUTTAA? Miten minä sen edes teen jos on kylkiluita poikki ja koirat vereslihalla ?


   • Anonyymi

    Se maksaa, jonka koira tempaisee taluttajan nurin. :) Remmirähjäys ei ole mukavaa, mutta vaikka hihnassa rähjää kuinka, mutta on taluttajan hallinnassa, ei ole rikokseen syyllistynyt. :D Itse pitää oma koira saada hallittua.


  • Anonyymi

   Onhan se ikävää, jos lenkillä pitää jatkuvasti pälyillä ympärilleen ja väistellä vastaantulijoita. Koiraohjaajan on oltava kuitenkin aina havainnoinnissa vähän koiraa edellä, että ehtii reagoida ennen koiraa.

   Itse liikun paljon koirani kanssa ja minua pelottaa ainoastaan ne koirat jotka ovat irti ja eivät todellakaan ole välittömästi kytkettävissä. Joskus joutuu myös väistämään koirakoita joissa taluttaja on vallattomaan koiraan nähden ehkä kevyehkö.

   Kuitenkin jokaisen on ensisijaisesti hallittava se oma koira ja juu, kyllä voi hyvin väistää jos ei jaksa pitää omaa koiraa hallinnassa kohtaustilanteessa.

   Tilanne ei parane lehtiin kirjoittelemalla eikä täällä netissä kirjoittelemalla, eikä myöskään asiantuntijan lehtihaastatteluilla.

   Jos sinulla on aikaa ja osaamista, niin ala ihmeessä pitämään säännöllistä koirakoulua.

   On väärin syyllistää kaikki koiran omistajat, kun suurin osa käyttäytyy hyvin.

   Suosittelen myös nastakenkien hankintaa, kun talvella on nykyisin aina liukasta.

   Hyvää alkanutta vuotta!

   • Anonyymi

    Kiitos ja samoin itsellesi :) ! Täällä ei suurin osa käyttäydy hyvin, mutta hei - törmäsin tänään paikalliseen tottelevaisuuskouluttajaan, jolla on osaamista ja oma hienosti käyttäytyvä koira ja voipi hyvinkin olla että yritän tutustua paremmin ja saada häntä innostumaan kouluttajaksi kunhan koirapuisto ensin saadaan. Puiston suunnittelu aloitetaan syksyllä, mutta koetan saada aikaistettua. Jospa hän myös kouluttaisi minut, niin siitähän voisin tosiaan jatkaa, sillä tarvetta on. Ei mikään huono idea :) Valitettavasti en ole löytänyt muuta kanavaa kirjoitteluun kuin tämän. Paikkakunta pieni, mahdollisuuksia levittää tietoa todella vähän.


   • Anonyymi

    Hyvät kengät on ja lihaksissakin löytyy, mutta 30 kg painavan koiran nopea nykäisy tai odottamaton ryntäys voi kyllä hetkessä vetää kenet tahansa kumoon vai kuinka? Varsinkin jos olet juoksukävellyt koirasi kanssa jo sen 10 km tätä ennen ja myös edellisinä päivinä viikkoja, jo kuukausia putkeen. Koirani tarvitsisi kunnon urheilullisen juoksuttajan ja sitä tässä etsinkin. 4H-kerho ei valitettavasti osannut auttaa :(


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvät kengät on ja lihaksissakin löytyy, mutta 30 kg painavan koiran nopea nykäisy tai odottamaton ryntäys voi kyllä hetkessä vetää kenet tahansa kumoon vai kuinka? Varsinkin jos olet juoksukävellyt koirasi kanssa jo sen 10 km tätä ennen ja myös edellisinä päivinä viikkoja, jo kuukausia putkeen. Koirani tarvitsisi kunnon urheilullisen juoksuttajan ja sitä tässä etsinkin. 4H-kerho ei valitettavasti osannut auttaa :(

    Kävisikö koirahiihto liikunnaksi? Laduille ei kannata mennä, mutta jäällä rantoja pitkin kun menee, niin varmasti saa koira tarpeeksi liikuntaa. Eikä juurikaan tule muita vastaan:)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos ja samoin itsellesi :) ! Täällä ei suurin osa käyttäydy hyvin, mutta hei - törmäsin tänään paikalliseen tottelevaisuuskouluttajaan, jolla on osaamista ja oma hienosti käyttäytyvä koira ja voipi hyvinkin olla että yritän tutustua paremmin ja saada häntä innostumaan kouluttajaksi kunhan koirapuisto ensin saadaan. Puiston suunnittelu aloitetaan syksyllä, mutta koetan saada aikaistettua. Jospa hän myös kouluttaisi minut, niin siitähän voisin tosiaan jatkaa, sillä tarvetta on. Ei mikään huono idea :) Valitettavasti en ole löytänyt muuta kanavaa kirjoitteluun kuin tämän. Paikkakunta pieni, mahdollisuuksia levittää tietoa todella vähän.

    Kun sinulla tuntuu olevan asiantuntemusta koirakoulutuksesta ja koirien käyttäytymisestä, niin aloita vaan koirakoulun pitäminen. Lisäoppia saa esim. https://www.studentum.fi/koulutukset/dog-oriented-institute/koirien-koulutusohjaaja-aikuiskoulutus-verkko-opiskelu-803289.

    Onko sinun mielestä hyvä paikka koirapuistolle tyhjä, aukea virikkeetön kenttä keskellä kylää?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kävisikö koirahiihto liikunnaksi? Laduille ei kannata mennä, mutta jäällä rantoja pitkin kun menee, niin varmasti saa koira tarpeeksi liikuntaa. Eikä juurikaan tule muita vastaan:)

    Tuo on totta ja monethan harrastaa myös vetokoiria. Itse vain en ole hiihtoihmisiä ja se, että ilmastokatastrofi vie järvestä jäät on ikävä juttu. Mutta jos jäät tulee niin jäällehän me mennään ihan muuten vaan. Suunniteltu on. MUTTA kesälläkin on remmirähjääjiä. Ei ne talveen lopu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun sinulla tuntuu olevan asiantuntemusta koirakoulutuksesta ja koirien käyttäytymisestä, niin aloita vaan koirakoulun pitäminen. Lisäoppia saa esim. https://www.studentum.fi/koulutukset/dog-oriented-institute/koirien-koulutusohjaaja-aikuiskoulutus-verkko-opiskelu-803289.

    Onko sinun mielestä hyvä paikka koirapuistolle tyhjä, aukea virikkeetön kenttä keskellä kylää?

    Ei ole, mutta sinne jää ainakin pissapuut ja maa hiekoitetaan ja jostainhan pitää aloittaa. On niitä askeettisiakin koirapuistoja, joissa koirat viihtyy oikein hyvin. Tarkoitushan on että saavat sosiaalistua, leikkiä keskenään ja juosta ja laukata kerrankin vapaina ilman iänikuista hihnaa. Kiitos linkistä, tutustun :) ! Arvostan Victoria Stilwelliä yli kaiken. Todella jämäkkä ja soaava nainen. Kissapuolella ( josta minulla yli 50 v kokemus) olen hurahtanut Jackson Galaxyyn. Koirat on mulle hiukan uusi juttu, mutta aina ollut hirmu nopea oppimaan. En myöskään pelkää eläimiä missään tilanteessa. Pää on aina leikannut kuin partaveitsi.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvät kengät on ja lihaksissakin löytyy, mutta 30 kg painavan koiran nopea nykäisy tai odottamaton ryntäys voi kyllä hetkessä vetää kenet tahansa kumoon vai kuinka? Varsinkin jos olet juoksukävellyt koirasi kanssa jo sen 10 km tätä ennen ja myös edellisinä päivinä viikkoja, jo kuukausia putkeen. Koirani tarvitsisi kunnon urheilullisen juoksuttajan ja sitä tässä etsinkin. 4H-kerho ei valitettavasti osannut auttaa :(

    "Viikkoja, kuukausia putkeen..." Joko taas alkaa koiranpito pitkästyttää? ;) Koiran kanssahan pääsee lenkille keskimäärin ainakin 120 kuukautena, ja ihan yhteen putkeen. Paitsi jos laittaa karvakamun kiertoon. Sitten voi taas tarpeeksi voimaannuttuaan etsiä uuden lemmikin, kunnes "henkilökohtaiset syyt " jälleen pakottavat luopumaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole, mutta sinne jää ainakin pissapuut ja maa hiekoitetaan ja jostainhan pitää aloittaa. On niitä askeettisiakin koirapuistoja, joissa koirat viihtyy oikein hyvin. Tarkoitushan on että saavat sosiaalistua, leikkiä keskenään ja juosta ja laukata kerrankin vapaina ilman iänikuista hihnaa. Kiitos linkistä, tutustun :) ! Arvostan Victoria Stilwelliä yli kaiken. Todella jämäkkä ja soaava nainen. Kissapuolella ( josta minulla yli 50 v kokemus) olen hurahtanut Jackson Galaxyyn. Koirat on mulle hiukan uusi juttu, mutta aina ollut hirmu nopea oppimaan. En myöskään pelkää eläimiä missään tilanteessa. Pää on aina leikannut kuin partaveitsi.

    Onpa ruusuiset kuvitelmat koirapuistosta. Siitä tulee uusi riidan aihe, kun koirat siellä tappelee ja kaikki omistajat ei viitsi vaivaantua keräämään koiransa jätöksiä pois.

    Ympäristön asukkaat ei myöskään ehkä tykkää metelöivistä koirista ja hajuhaitoista.

    Jos tänne ikinä koirapuisto tulisi, niin kyllä sille pitää parempi paikka löytyä kuin keskelle asutusta. Tämä ihan noin vain maalaisjärjellä ajatellen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvät kengät on ja lihaksissakin löytyy, mutta 30 kg painavan koiran nopea nykäisy tai odottamaton ryntäys voi kyllä hetkessä vetää kenet tahansa kumoon vai kuinka? Varsinkin jos olet juoksukävellyt koirasi kanssa jo sen 10 km tätä ennen ja myös edellisinä päivinä viikkoja, jo kuukausia putkeen. Koirani tarvitsisi kunnon urheilullisen juoksuttajan ja sitä tässä etsinkin. 4H-kerho ei valitettavasti osannut auttaa :(

    Niin... Eli oma koirasi on sinut nurin vetänyt. Siitä ei voi muita syytellä, vaikka kuinka mieli tekisi. Vai tuliko vastapuolen koira nykäisemään sinut hihnasta nurin? Jos koirasi on koulutettu ja käyttäytyy, kuten väität, ei se nyi tai vedä hihnassa. Kyllä sinne peiliinkin kannattaa aina välillä katsoa. Ei ne remmirähjät ole kivoja, mutta kukaan ei voi vaikuttaa kuin omaan ja oman koiransa käytökseen. Se, että koirasi ei hauku, ei ole mitenkään kovin suuri saavutus... Pata kattilaa soimaa ja niin edelleen


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Sitten varoitus: Älkää koskaan selättäkö koiraa tai pentua. Se on väärin ja julminta, mitä koiralle voi ikinä tehdä. Itse sain rotikan pennun suhteen siihen eräältä koiria kouluttaneelta ohjeita ja kun asiaa yritin niin pentu huusi kuin tapettava. Järkytyin totaalisesti. Totuus on se, että se herättää koirassa kuoleman pelon. Tuire Kaimio kyllä tietää! Yleensäkin kaikki väkivalta on väärin ja vanhanaikaista, rikkoo sinun ja koirasi suhteen alta aikayksikön. Työkoiria ja poliisikoiriakaan ei enää kouluteta väkivallalla vaan positiivisella vahvistamisella. Toki olen kuullut että salaa sitä edelleen tehdään, mutta toivon että tulevat sukupolvet lopettavat sen tykkänään. Kaikki koiraemot eivät myöskään roikuta pentua niskasta kuten kissat, joten sitäkään en suosittele. Koiran saa tottelemaan hyvin yksinkertaisin ja hellin keinoin paljon paremmin. Netissä on vielä paljon keskustelua näistä vanhoista metodeista kolinapurkkia myöten, mutta maalaisjärjellä on aina paras mennä. Kun lukee eleitä, asettaa itsensä koiran asemaan ja kehittää siihen myötätuntoa, niin hommat onnistuu. Buddhalainen asenne paras.

   • Anonyymi

    Höpö höpö, jossain tilanteessa koiran voi selättää ilman että koira siitä traumoja, esim leikkiessä.


   • Anonyymi

    Kuinkas ne koirat tai eläimet keskenään toisiaan " kouluttaa"?
    Hevonenkin rankaisee lajikumppaneitaan potkulla tai puremalla.


  • Anonyymi

   Myös sellainen neuvo, että älä ota koiraa syliisi ja peitä sen silmiä kädelläsi kun tulee toinen koira vastaan. Se pahentaa tilannetta ja koira pysyy kauhuisena loppuikänsä. Koira ei ole lapsi. Se on koira. Kaikki koirat, niin isot kuin pienet pitää kouluttaa. Ei riitä että ajattelee, että kun koirani on näin pieni, niin sitä ei tarvitse kouluttaa. Jokainen on vastuussa oman koiransa hyvinvoinnista ja siitä että se ei ole vaaraksi itselleen tai muille. Näillä sanoilla ja ohjeilla on hyvä aloittaa tämä uusi vuosi, eikös vain? Koska me kaikki rakastamme koiria, niin tehdään niiden elämästä hyvä kukin parhaamme mukaan. Kannattaa vaivautua, ihan oikeasti. Siihen ei riitä arvailu, vaan pitää tietää ja sitä tietoa on netissä yllin kyllin jos koirastaan oikeasti välittää. Koira on hieno, uskollinen perheenjäsen sitten kun sen luottamus on ansaittu. Ehkei jopa hienoin :) Se rakastaa ihmistä ihan ehdoitta, lukee ilmeemme ja eleemme jopa paremmin kuin simpanssit. Koiraa ei ole kesytetty, se _kesyyntyi_ ja kesytti itsensä ihan omasta vapaasta tahdostaan. Hyvää alkanutta vuotta kaikille maailman koirille, niiden emännille ja isännille! Voikaa hyvin!

   • Anonyymi

    Nyt taitaa olla sellainen besserwisser asialla, että seuraavan kerran minäkin otan koiran syliin ja peitän meiltä molemmilta silmät, kunnes olette menneet ohi.


  • Anonyymi

   Minusta on aika ikävää tämmöinen kirjoittelu ja toisten mollaaminen.

   Tällä kylällä on niin paljon tilaa ja vähän liikennettä, että kyllä pitää sopia kaikkien liikkumaan.

   Jokainen pitää huolen omasta koirastaan ja sen tekemisistä ja toimii niin ettei syyllisiä tarvitse etsiä lakituvassa.

   Jos tietää oman koiransa olevan vihainen yhdellekään muulle koiralle, niin silloin pitää erityisesti huolehtia siitä että vahinkoja ei pääse syntymään ja että varmasti saa pidetyksi oman koiransa hallinnassa.

   Pidetään koirat kytkettyinä, että kenenkään ei tarvitse pelätä mutkan takaa irti tulevaa koiraa joka on jo ehtinyt haistaa toisen koirakon, eikä ehkä juuri sillä kertaa olekaan omistajan kytkettävissä.

   Meidän koirallisten tulee muistaa myös, että on paljon koirattomia ulkoilijoita jotka pelkää koiria.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Pitäisiköhänsinun antaa se koiraparkasi jollekin joka jaksaa ulkoiluttaa sitä ja pääsee sen kanssa ohi muista koirista hermostumatta ja muuttaa itse jonnekin korpeen missä ei ole muita ihmisiä eikä haukkuvia lapinkoiria?

   Ymmärrätkö sinä että se sinun mukana kulkeva koiraparka joka on entisessä elämässään tottunut rauhalliseen elämään kärsii ihan eniten sinun itsesi agressiosta ja oudosta käytöksestä?

  • Anonyymi
   UUSI
  • Anonyymi
   UUSI

   Koiran ulkoilutuksella on kansanterveydelliseti merkittävä vaikutus. Koirien omistajat ulkoilee ja kävelee enemmän kuin koirattomat.

  Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   19966
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   15878
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12730
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   10396
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10199