Vuorotellen taistelun ja rauhan aikoja

Anonyymi

En­si sun­nun­tai­na jul­kis­te­taan SRK:n his­to­ri­an kol­mas osa Myrs­ky­jen kes­kel­lä, Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen his­to­ria 3 (1962–1980). Kir­jan si­säl­tö on he­rät­tä­nyt mie­len­kiin­toa, on­han ky­sy­myk­ses­sä ai­ka, jon­ka moni lu­ki­ja on it­se hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti elä­nyt.

Tut­ki­mus avaa mur­ros­ta, jon­ka kes­kel­lä SRK:n ja rau­ha­nyh­dis­tys­ten vas­tuun­kan­ta­jat te­ki­vät työ­tään. 1960-lu­vul­la ra­di­ka­li­soi­tu­mi­nen ete­ni laa­jal­la rin­ta­mal­la, ja yh­teis­kun­nal­li­set ra­ken­ne­muu­tok­set oli­vat en­nen­nä­ke­mät­tö­miä. Tuol­loin van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­ses­sa kris­til­li­syy­des­sä ko­et­tiin tar­peel­li­sek­si toi­mia maal­lis­tu­mis­ta vas­taan ja puo­lus­taa Raa­ma­tun pe­rus­tal­le ra­ken­tu­vaa us­koa ja elä­mää. Pyr­ki­myk­se­nä oli sekä yk­sit­täis­ten ih­mis­ten et­tä koko us­ko­vien yh­tei­sön var­jel­tu­mi­nen yh­des­sä us­kos­sa, rak­kau­des­sa, opis­sa ja hen­ges­sä.

Rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­sä jär­jes­tet­ty­jen kes­kus­te­lu­jen läh­tö­koh­ta­na oli us­ko­vais­ten yh­tey­den vaa­li­mi­nen. Niis­sä ko­et­tiin siu­nauk­sen het­kiä, kun ajan pai­nei­den kes­kel­lä tais­te­le­va sai hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti us­koa ar­mo­e­van­ke­liu­min. Us­ko­vai­set ha­lu­si­vat kor­ja­ta asi­oi­ta ja py­syä kris­til­li­syy­den rak­kau­des­sa.

Kes­kus­te­luis­sa al­koi kui­ten­kin 1970-lu­vun puo­li­vä­lin jäl­keen il­me­tä myös kris­til­li­syy­del­le vie­rai­ta piir­tei­tä. Esiin­tyi toi­min­ta­mal­le­ja ja ope­tus­ta, jot­ka ai­heut­ti­vat häm­men­nys­tä ja ah­dis­tus­ta ja ovat jäl­keen­päin he­rät­tä­neet laa­jaa kri­tiik­kiä. Näis­tä kris­til­li­syy­den kes­kuu­teen il­maan­tu­neis­ta op­pi­har­hois­ta ja vää­rin­käy­tök­sis­tä SRK esit­ti pa­hoit­te­lun­sa vuon­na 2011.

Tut­ki­muk­sen ajan­jak­so­na ko­et­tiin poik­keuk­sel­li­sen voi­ma­kas­ta SRK:n ja rau­ha­nyh­dis­tys­ten toi­min­nan laa­je­ne­mi­sen ai­kaa. Lap­si- ja nuo­ri­so­työs­sä alet­tiin py­hä­kou­lun rin­nal­la pi­tää lap­sil­le päi­vä­ker­ho­ja ja nuo­ril­le raa­mat­tu­luok­kia. Eri­lai­set nuor­ten­päi­vät muo­tou­tui­vat sään­nöl­li­sik­si ta­pah­tu­mik­si, ja leh­tien li­säk­si alet­tiin jul­kais­ta yhä enem­män kir­jo­ja. Tuol­loin han­kit­tiin myös en­sim­mäi­set lei­ri­kes­kuk­set, ja lei­ri­työ ra­ken­tui nii­den ym­pä­ril­le.

Kris­til­li­syy­den elä­mään on his­to­ri­as­sa si­säl­ty­nyt vuo­ro­tel­len tais­te­lun ja rau­han ai­ko­ja. Tänä päi­vä­nä on mo­nel­la tar­ve pu­hua hoi­to­ko­kou­sa­jan ko­ke­muk­sis­ta. Kes­kus­te­lua on hyvä käy­dä her­käl­lä kor­val­la kuun­nel­len ja Ju­ma­lan huo­len­pi­toon tur­vau­tu­en.

Ju­ma­lan Hen­ki on rak­kau­den ja an­teek­si­an­ta­muk­sen hen­ki. Se oh­jaa Ju­ma­lan sa­nan mu­kai­seen elä­mään ja Kris­tuk­sen mie­lel­lä tu­ke­maan mat­ka­ys­tä­viä tiel­lä, joka vie tai­vaa­seen.

65

528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vanha avaus.

    • Anonyymi

      Teidänkin synnit on veriruskeat. On tehty syntejä kouluissa työpaikoilla juopoteltu huorattu käyty prostituoiduissa, huumeita homoiltu . Näpistelty . Puhuttu pahaa. Esitetty lakia noudattavaa juutalaista kirottu muita ja kirottu kristittyjä on avioliiton ulkopuolisia lapsia raiskauksia abortteja väkivaltaa lunttauata väärentelyä saatanalle laittamista . Teitä ei erota mikään jehovista , jahveista, hellareissa,vapareissa, synagogilta,moskeijoista. Yhtä pahaa ulkokultaista valkoiseksi kalkittu seinää. Päältä toista sisältä toista . Muiden kristittyjen kiroaminen on synneistä suurimpia.

    • Anonyymi

      Olen lukenut kirjan. Aloitin kirjan lukemisen viimeisestä osasta - III SRK ajan muutosten keskellä - minkä jälkeen alusta - I SRK:n toiminta kehittyy ja II SRK:n hallinto ja organisaatio.

      Olihan kirja raskasta joskin mielenkiintoista luettavaa. Kirjasta saa sellaisen käsityksen, että hoitokokoukset pääosin loppuivat vuoteen 1980. Kokemukset ovat kyllä toiset. Mutta tarkoitetaanko kirjassa mahdollisesti sitä, että SRK:lla ei myöhemmin ollut mitään tekemistä järjestettyjen tilaisuuksien kanssa. Eli tieto - vakavasta harhaopista - ei ilmeisesti ollut saavuttanut kaikkia, koska "sairas hoitaminen/kiusaaminen" keksityillä/tekastuilla syillä, joista puhuteltava ei tiennyt eikä edellenkään tiedä mitään - vielä jatkui 1980-luvulla ainakin tietämälläni/tuntemallani paikkakunnalla.

      Myrskyjen keskellä
      s. 457 "Äärimmillään hoitokokouksissa saattoi esiintyä suoranaiseen kiusantekoon viittaavia piirteitä, joita ei voi selittää muuten kuin hoitotehtävissä olleiden henkilöiden kyynistymisellä ja harkintakyvyn pettämisellä."

      Myrskyjen keskellä
      s. 491 "SRK joutui 1960- ja 1970-lukujen aikana selvittelemään lukuisia yksittäisiä puhujiin liittyneitä ongelmia, joita paikalliset vanhoillislestadiolaiset eivät kyenneet ratkaisemaan. SRK pyrki tällaisissa tapauksissa kuulemaan kaikkia asianosaisia ja löytämään sovitteluratkaisun. Usein näin tapahtuikin. Jos erimielisyyden syy oli ollut puhujan toiminnassa, SRK piti parempana, ettei hän puhunut, vaikka itse asia olisikin korjattu. Oma aloitteisesti SRK puuttui yksittäisen puhujan asioihin silloin, kun ongelma oli yleisessä tiedossa mutta paikalliset eivät olleet siihen puuttuneet."

      • Anonyymi

        Luulen, että harhaopista puhuttiin vasta joskus 2000-luvulla. Sen aikaisia käsityksiä ei ole peruttu esim. Päivämiehessä tai muualla, josta kaikki olisivat saaneet tietoa uudesta ymmärryksestä. Vielä 1990-luvun alussa johtokunnan jäsenen vetämää hoitokokousta vanhaan malliin.

        Kirja on mielenkiintoinen, mutta sievistelee SRK:n osuutta hoitokokouksista. Asia laitettu liiaksi yhden ihmisen (HS) syyksi, on siinä muutkin olleet mukana. Korostan vielä, että osa hoitokokouksista oli varmaan aiheellisiakin, mutta ihmisen on sellaisissa vaikea toimia, niin että rakkaus ja armo olisivat mukana. Saattoi olla melkein yhtä julmaa kuin tällä palstalla kohtelu vanhoillislestadiolaisia kohtaan....


      • Anonyymi

        Laajamittaiset hoitokokoukset loppuvat toki 80-luvun alussa, mutta ne jätti jäljet, joista kärsittiin pitkälle 90-luvulle saakka. Monet uskovaiset olivat turhan tiukkoja ja samalla kyttäiltiin toisten tekemisiä. Koska monien uskovaisten välit olivat 80-luvulla hyvin tulehtuneita, järjestettiin ylimääräisiä sovittelukokouksia vuonna 85. Muistan itsekin tällaisen kokouksen hyvn selvästi ja se oli aikamoisen riitaisa. 70-luvun traumat olivat jättäneet moniin Jumalan lapsiin jälkiä. Moni hoitokokousmyllyn läpikäynyt olisi ollut oikeasti terapian tarpeessa, mutta vielä 80-luvulla ”hengellisiä” asioita ei sopinut hoitaa terapiassa. Vasta 2000-luvun alussa on alettu ymmärtämään paremmin näitä traumoja ja niitä on päästy hoitamaan myös kristillisyytemme sisällä. Hankalistakin asioista on voinut puhua. Paitsi 2010 vuoteen tultaessa alkoivat uudet myrskyt, kun moni puhujaveli jäi kiinni pedofiliasta. Moni alkoi vaatii liikkeelle muutosta ja aina nämä muutosvaatimukset eivät olleet Pyhän Hengen mukaisia. Varsinaisia hoitokokouksia ei enää aloitettu, mutta moni harhaan astunut kertoi, että heitä oltaisiin ”kurmuutettu”. En sitten tiedä, mitä tämä kurmuutaminen oikein tarkoittaa.
        Tätä nimitystä on käyttänyt ahkerasti mm. Johannes Alaranta ja Tuomas Pelkonen.


      • Anonyymi

        Hoitokokousselvitykset ovat vasta alussa - väärinkäytökset tulee korjata. Siitä ei selittelyillä selviä, vaikka hoitajat yrittävätkin keksiä käytökselleen kaikenlaisia tekosyitä. Jokainen tuntee paikkakuntansa "aktiivihoitajat". Näitä henkilöitä ja heidän käyttäytymistään ei kukaan koskaan unohda. Mitään ei ole anteeksi annettu, koska mitään ei ole anteeksi pyydettykään. Näkisin, että esim. puhuja on yhteisössä sen verran vastuullisessa asemassa, että mikäli hän on ollut osallisena suoranaiseen kiusaamisen, hänet tulee vapauttaa tehtävästään, vaikka hän korjaisikin tekonsa.

        Usein kuulee saarnoissa puhuttavan, että ketään ei pakoteta uskomaan. Se nyt on yksinkertaisuudessaan selvä asia. Tästä saa kuitenkin aivan väärän käsityksen tai tämän voi kuulija tulkita täysin väärin puhuttaessa hoitokokouksista/-tilaisuuksista. Tuolloin ei ollut kysymys siitä, etteikö ihmiset olisi halunneet uskoa, vaan siitä, että heidän tuli tunnustaa juuri puhuteltavan keksimin sanoin ilmaistuna asioita, joista he eivät tienneet mitään. Siis hoitajat pakottivat puhuteltavaa tekemään parannusta jostakin hoitajan /hoitajien omista synneistä ja heidän omantuntonsa kautta/ehdoilla. Jos puhuteltava ei osannut ilmaista/arvannut, mistä hoitaja puhutteli, puhuteltavaa kiusattiin ehei, ei, enhän minä sitä tarkoittanut..., ei, ei aivan muusta on kysymys..., olet ymmärtänyt väärin... jne. Kun puhuteltava ei arvannut syytä Kristuksen kirkkolakia käytettiin väkivallan apuvälineenä ja koolle kutsuttiin aina vain isompi ja isompi porukka kiusaamaan ja pilkkaamaan ei se ymmärrä -periaatteella. Tiedän tapauksen, jossa hoitaja toimi "siunaajana" ja kysyttäessä, mitä hänen asiansa koski, hän vastasi, että mikä sinulle riittää, jos ei anteeksianto riitä. Tapaus laajeni, koska syy jäi täysin epäselväksi ja on sitä edelleenkin. Tapauksella on kaksi päätekijää. Käsittääkseni tämä on väkivaltaa ja ainakin lähentelee Pyhän Hengen pilkkaa.


      • Anonyymi

        Hoitajille kysymys, että mitä tulikaan tehtyä? Hoitajien on aika astua esiin ja kertoa rehellisesti mistä oli kysymys. Yhteisö auttaa järjestämällä keskudtelutilaiduuden - tarvittaessa julkisen - jossa hoitajan uskonkäsitykset mennään läpi.


      • Anonyymi

        Ai kiusaa. Laittaa saatanalle Jeesukseen uskovia olemattomista tavallisista asioista .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulen, että harhaopista puhuttiin vasta joskus 2000-luvulla. Sen aikaisia käsityksiä ei ole peruttu esim. Päivämiehessä tai muualla, josta kaikki olisivat saaneet tietoa uudesta ymmärryksestä. Vielä 1990-luvun alussa johtokunnan jäsenen vetämää hoitokokousta vanhaan malliin.

        Kirja on mielenkiintoinen, mutta sievistelee SRK:n osuutta hoitokokouksista. Asia laitettu liiaksi yhden ihmisen (HS) syyksi, on siinä muutkin olleet mukana. Korostan vielä, että osa hoitokokouksista oli varmaan aiheellisiakin, mutta ihmisen on sellaisissa vaikea toimia, niin että rakkaus ja armo olisivat mukana. Saattoi olla melkein yhtä julmaa kuin tällä palstalla kohtelu vanhoillislestadiolaisia kohtaan....

        Lestoillakin on avioeroja silti haukkuvat muita myös hellarit eroilee asuu avoliitossa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laajamittaiset hoitokokoukset loppuvat toki 80-luvun alussa, mutta ne jätti jäljet, joista kärsittiin pitkälle 90-luvulle saakka. Monet uskovaiset olivat turhan tiukkoja ja samalla kyttäiltiin toisten tekemisiä. Koska monien uskovaisten välit olivat 80-luvulla hyvin tulehtuneita, järjestettiin ylimääräisiä sovittelukokouksia vuonna 85. Muistan itsekin tällaisen kokouksen hyvn selvästi ja se oli aikamoisen riitaisa. 70-luvun traumat olivat jättäneet moniin Jumalan lapsiin jälkiä. Moni hoitokokousmyllyn läpikäynyt olisi ollut oikeasti terapian tarpeessa, mutta vielä 80-luvulla ”hengellisiä” asioita ei sopinut hoitaa terapiassa. Vasta 2000-luvun alussa on alettu ymmärtämään paremmin näitä traumoja ja niitä on päästy hoitamaan myös kristillisyytemme sisällä. Hankalistakin asioista on voinut puhua. Paitsi 2010 vuoteen tultaessa alkoivat uudet myrskyt, kun moni puhujaveli jäi kiinni pedofiliasta. Moni alkoi vaatii liikkeelle muutosta ja aina nämä muutosvaatimukset eivät olleet Pyhän Hengen mukaisia. Varsinaisia hoitokokouksia ei enää aloitettu, mutta moni harhaan astunut kertoi, että heitä oltaisiin ”kurmuutettu”. En sitten tiedä, mitä tämä kurmuutaminen oikein tarkoittaa.
        Tätä nimitystä on käyttänyt ahkerasti mm. Johannes Alaranta ja Tuomas Pelkonen.

        Tiedetään ettei moinen käytös ole mitään Jeesuksen uskoa vaan vanhaa lakia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitokokousselvitykset ovat vasta alussa - väärinkäytökset tulee korjata. Siitä ei selittelyillä selviä, vaikka hoitajat yrittävätkin keksiä käytökselleen kaikenlaisia tekosyitä. Jokainen tuntee paikkakuntansa "aktiivihoitajat". Näitä henkilöitä ja heidän käyttäytymistään ei kukaan koskaan unohda. Mitään ei ole anteeksi annettu, koska mitään ei ole anteeksi pyydettykään. Näkisin, että esim. puhuja on yhteisössä sen verran vastuullisessa asemassa, että mikäli hän on ollut osallisena suoranaiseen kiusaamisen, hänet tulee vapauttaa tehtävästään, vaikka hän korjaisikin tekonsa.

        Usein kuulee saarnoissa puhuttavan, että ketään ei pakoteta uskomaan. Se nyt on yksinkertaisuudessaan selvä asia. Tästä saa kuitenkin aivan väärän käsityksen tai tämän voi kuulija tulkita täysin väärin puhuttaessa hoitokokouksista/-tilaisuuksista. Tuolloin ei ollut kysymys siitä, etteikö ihmiset olisi halunneet uskoa, vaan siitä, että heidän tuli tunnustaa juuri puhuteltavan keksimin sanoin ilmaistuna asioita, joista he eivät tienneet mitään. Siis hoitajat pakottivat puhuteltavaa tekemään parannusta jostakin hoitajan /hoitajien omista synneistä ja heidän omantuntonsa kautta/ehdoilla. Jos puhuteltava ei osannut ilmaista/arvannut, mistä hoitaja puhutteli, puhuteltavaa kiusattiin ehei, ei, enhän minä sitä tarkoittanut..., ei, ei aivan muusta on kysymys..., olet ymmärtänyt väärin... jne. Kun puhuteltava ei arvannut syytä Kristuksen kirkkolakia käytettiin väkivallan apuvälineenä ja koolle kutsuttiin aina vain isompi ja isompi porukka kiusaamaan ja pilkkaamaan ei se ymmärrä -periaatteella. Tiedän tapauksen, jossa hoitaja toimi "siunaajana" ja kysyttäessä, mitä hänen asiansa koski, hän vastasi, että mikä sinulle riittää, jos ei anteeksianto riitä. Tapaus laajeni, koska syy jäi täysin epäselväksi ja on sitä edelleenkin. Tapauksella on kaksi päätekijää. Käsittääkseni tämä on väkivaltaa ja ainakin lähentelee Pyhän Hengen pilkkaa.

        Hengen pilkkaa on se kun sanoo kristittyjä saatanaksi ja Jeesusta . Se on hengen pilkka mikä on ikuinen synti .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laajamittaiset hoitokokoukset loppuvat toki 80-luvun alussa, mutta ne jätti jäljet, joista kärsittiin pitkälle 90-luvulle saakka. Monet uskovaiset olivat turhan tiukkoja ja samalla kyttäiltiin toisten tekemisiä. Koska monien uskovaisten välit olivat 80-luvulla hyvin tulehtuneita, järjestettiin ylimääräisiä sovittelukokouksia vuonna 85. Muistan itsekin tällaisen kokouksen hyvn selvästi ja se oli aikamoisen riitaisa. 70-luvun traumat olivat jättäneet moniin Jumalan lapsiin jälkiä. Moni hoitokokousmyllyn läpikäynyt olisi ollut oikeasti terapian tarpeessa, mutta vielä 80-luvulla ”hengellisiä” asioita ei sopinut hoitaa terapiassa. Vasta 2000-luvun alussa on alettu ymmärtämään paremmin näitä traumoja ja niitä on päästy hoitamaan myös kristillisyytemme sisällä. Hankalistakin asioista on voinut puhua. Paitsi 2010 vuoteen tultaessa alkoivat uudet myrskyt, kun moni puhujaveli jäi kiinni pedofiliasta. Moni alkoi vaatii liikkeelle muutosta ja aina nämä muutosvaatimukset eivät olleet Pyhän Hengen mukaisia. Varsinaisia hoitokokouksia ei enää aloitettu, mutta moni harhaan astunut kertoi, että heitä oltaisiin ”kurmuutettu”. En sitten tiedä, mitä tämä kurmuutaminen oikein tarkoittaa.
        Tätä nimitystä on käyttänyt ahkerasti mm. Johannes Alaranta ja Tuomas Pelkonen.

        YouTube videoita saatanalle laittamisesta .


      • Anonyymi

        Myrskyjen keskellä kirjan ensimmäinen osa oli mielenkiintoista luettavaa. Historian havinaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myrskyjen keskellä kirjan ensimmäinen osa oli mielenkiintoista luettavaa. Historian havinaa.

        Nostalgista oli... Pyydän toimittajasetää korjaamaan kaikki virheet ja...


    • Anonyymi

      Reisjärven loppiaispäivän alustus 5.1.-21 on kuunneltavissa opiston youtube, jossa
      Kinnusen Mikko piti alustuksen, siis kannattaa kuunnella ja katsoa se video !!!
      Oli mielestäni "paljon puhuva" alustus ! Antaa ajattelemisen aihetta !!!
      Opiston sivuilta löytyy !!!!

      • Anonyymi

        Harmi, ku se totteutettiin videona. Meillä videot kaikessa muodossa oli aina syntiä!


      • Anonyymi

        Niin YouTube ei sitten olekaan syntiä ?? Siellä on myös pornovideot .


      • Anonyymi

        Niin, siellä kehotettiin mm. Pitämään "hoitokokouksia" väärille teille joutuneille ystäville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin YouTube ei sitten olekaan syntiä ?? Siellä on myös pornovideot .

        Kielto koskee vain huonoja pornovideoita: Ällös katsoasos huonojaos pornovidoitaos. Se on 11. käsky.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, siellä kehotettiin mm. Pitämään "hoitokokouksia" väärille teille joutuneille ystäville.

        Helluntailaiset vaparit on yhtä fanaattisia vaikka heidän omat synnit nousee taivaaseen asti 😅🦇🤧


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kielto koskee vain huonoja pornovideoita: Ällös katsoasos huonojaos pornovidoitaos. Se on 11. käsky.

        Helevetti. Vahingossa katsottiin YouTube Tuksu helluntailainen glamour tansseja , sieltä aukesikin jotain klikkailemalla niistä video suvuista pornosivuille ,mistä taas aukesi uskovaisten uusi pimeä puoli strippaajat . Pornokuvissa. Näkyy niitä tekevän TV ohjelmien tekijät julkkikset ja hellarivaparit babtistit. On se helppo nähdä muiden synnit mutta ei omia . Me vaan ollaan oikea lahko me vaan päästään paratiisiin lahjoja riittää. Eipä tiedetty että näitä on ihan alastonkuvissa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kielto koskee vain huonoja pornovideoita: Ällös katsoasos huonojaos pornovidoitaos. Se on 11. käsky.

        Ja 12 on että älä usko lestoja. Äläkä jehovia. Jehovan lapsi kuuli vauvasta asti maailman lopun tulevan minä päivänä tahansa eikä se vielä tullut ,niin se muutti Ruotsiin katsomaan tuliko se sinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, siellä kehotettiin mm. Pitämään "hoitokokouksia" väärille teille joutuneille ystäville.

        Ei Jumalan Poikaan uskovia tarvi laittaa saatanalle. Ne kun ei usko on jo itse itsensä tuominneet ei niitäkään tarvi laittaa . Meillä on yksi tuomari. Kaikissa lahkoissa uhotaan että ovat ainoita oikeita ,että sekin on sitten valetta .


    • Anonyymi

      Minä olen kokenut koulu-tv:n kiellon ja ruumiillisen kurituksen lapsuudessa. Käykö vl-lapsi vieläkään esim. teatterissa koulussa?

      • Anonyymi

        Koulu TV ei näytä pornoa lapsille mutta terveystietoa kyllä . Tavalliset netit näyttää ja TV .


      • Anonyymi

        Näillä sivujen väleissä näkyy toi sulttaani Islannin kristittyjen vihaaja mies alaston kuvassa täällä Suomi 24 mainos tos niin sehän on joko synagogalla tai moskeijasta. Niin mies strippaajia onkin paljon.


      • Anonyymi

        Ikävää ottaa kirjaimen vanhassa kirjaimellisesti vanhoja historia kirjoituksia ( koskee joka uskontoa). Laki saa aikaan vihaa . Hammasten kiristystä . Paavalin Saul Paulus kääntymys ja vuosien kierros Arabiassa ,Kreikassa, Italiassa ,Espanjassa oli hänen oma kasvu Messiaaseen . Hänen kuului todistaa Messiaan olevan Jeesus ylösnoussut ja ne jotka uskoi sen kastettiin . Paavalin irtaantuminen Mooseksen rituaaleista farisealaisuudesta otti vuosia ,hän muuttui täysin lopulta kristityksi ottaen huomioon että hän oli ennen kääntymistään juutalainen rabbi . Tämä vuosien kipuilu ja eron ottaminen vanhasta on oikea esimerkki uuden liiton alusta . Muut olivat jo aiemmin uskoneet ja kääntyneet mutta paavalille se oli kova kokemus . Luopua vanhasta minkä muut jo olivat tehneet. Paavali oli juutalainen Italian kansalainen synagogalta joka kääntyi kristityksi .


    • Anonyymi

      Jokaisella on henkilökohtainen vastuu teoistaan, niin myös hoitokokouksissa väärinmenetelleillä hoitajilla. Hoitajat eivät voi siirtää vastuuta menettelyistään esim. Srk:lle tai muulle taholle.

      • Anonyymi

        Totta.


      • Anonyymi

        SRK ja yhdistysten johto kiertelee vastuutaan kuin parhaat poliitikot ja psykopaatit. Pahimmillaan uhriudutaan kuin rikoksistaan kärähtänyt Venäjä. Johdon hoitokokouksin kuriin pelottelema vanhoillislestadiolainen yhteisö mahdollistaa väkivallan jatkumisen. Hoitokokouksissa ja pelkässä uhassa niiden käyttöön, on liikkeen johtohenkilöillä pelkoon kätketty aarre.


      • Anonyymi

        Saatanalle laitetut vetää sitten tuska festareita ja metallimusaa homobaareja ....eikö saatanalle laitettu pilkkaajat ja ne kun kielsi Jeesuksen eikä Jeesukseen uskovia . Täs oli Paavalin oman alku uskon kanssa vaikeuksia vanhan lain ja uuden armon kanssa kunnes erosivat kokonaan vanhasta. Paavali kun kääntyi juutalaisuudesta eli lain kirouksesta pois . Se kesti aikansa erota siitä . Raamatun kirjeissä on pitkä aikaväli Paavali kääntyy ja lopulta eroaa vanhasta .


      • Anonyymi

        Nimi on väärä kun hoitaminen tarkoittaa yleensä auttamista ,parantamista . Saatanalle laittaminen ei paranna vaan tuo paikalle paholaisen ja paiseet rutto ja korona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SRK ja yhdistysten johto kiertelee vastuutaan kuin parhaat poliitikot ja psykopaatit. Pahimmillaan uhriudutaan kuin rikoksistaan kärähtänyt Venäjä. Johdon hoitokokouksin kuriin pelottelema vanhoillislestadiolainen yhteisö mahdollistaa väkivallan jatkumisen. Hoitokokouksissa ja pelkässä uhassa niiden käyttöön, on liikkeen johtohenkilöillä pelkoon kätketty aarre.

        Saatana hallitsee pelolla ja valheilla, uskonnolla fariseukset omavanhurskaus ulkokultaisuus . Vikojen etsinnällä toisista . Perheen isä voi etsiä vikoja omista lapsistaan eikä näe mitään hyvää missään . Jeesus kuitenkin rakastaa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SRK ja yhdistysten johto kiertelee vastuutaan kuin parhaat poliitikot ja psykopaatit. Pahimmillaan uhriudutaan kuin rikoksistaan kärähtänyt Venäjä. Johdon hoitokokouksin kuriin pelottelema vanhoillislestadiolainen yhteisö mahdollistaa väkivallan jatkumisen. Hoitokokouksissa ja pelkässä uhassa niiden käyttöön, on liikkeen johtohenkilöillä pelkoon kätketty aarre.

        Ihmetyttää tämä lasten kiduttaminen henkisesti ja ruumiillisesti . Monet kertovat lestojen hellareiden olevan väkivaltaisia lapsia kohtaan . Mekin tunnemme muutamia lestojen hakkaamia .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SRK ja yhdistysten johto kiertelee vastuutaan kuin parhaat poliitikot ja psykopaatit. Pahimmillaan uhriudutaan kuin rikoksistaan kärähtänyt Venäjä. Johdon hoitokokouksin kuriin pelottelema vanhoillislestadiolainen yhteisö mahdollistaa väkivallan jatkumisen. Hoitokokouksissa ja pelkässä uhassa niiden käyttöön, on liikkeen johtohenkilöillä pelkoon kätketty aarre.

        Aikaisemmin yhteisöllä on ollut yhteisön "maineen/arvojen" mukainen ote myös puhujien käytökseen ja heidän erottamiseen. Puhujahan saarnaa enemmän elämällään kuin puheillaan. -"SRK pyrki tällaisissa tapauksissa kuulemaan kaikkia asianosaisia ja löytämään sovitteluratkaisun. Usein näin tapahtuikin. Jos erimielisyyden syy oli ollut puhujan toiminnassa, SRK piti parempana, ettei hän puhunut, vaikka itse asia olisikin korjattu. Oma aloitteisesti SRK puuttui yksittäisen puhujan asioihin silloin, kun ongelma oli yleisessä tiedossa mutta paikalliset eivät olleet siihen puuttuneet."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimi on väärä kun hoitaminen tarkoittaa yleensä auttamista ,parantamista . Saatanalle laittaminen ei paranna vaan tuo paikalle paholaisen ja paiseet rutto ja korona.

        Kaikkihan hoitamisissa oli väärää. Hoitajat puhuivat vielä, että hoidetaan rakkaudella, mikä tekee hoitotoimesta vielä sadistisemman. Joku nainen saattoi esim. esiintyä edestäpäin ystävänä, mutta oli umpikiero valehtelija/juoruilija ja loppujen lopuksi "ukkomiesten" kätyri.


    • Anonyymi

      Asioita menneisyydestä on käyty läpi "omassa piirissä", jotka asiat eivät tarvitse olla esillä täällä "ruodittavana", julkisesti !
      Jos olette "sisällä" VL-uskossa, ehkä tiedättekin. Seurakuntapäiviä on pidetty, joten pulinat nyt pois !!! Ulkopuolisilta !

      • Anonyymi

        Tämä on juuri se oikea foorumi hoitajien korjaamattomille asioille. Hoitajien on turha yleisellä tasolla huudella asioiden korjaamisesta. On korjaamattomia asioita, jotka tulee korjata julkisesti.


      • Anonyymi

        Älä viitsi taas vetää roolia ja valehdella. Seuroja näkee YLE ohjelmissa ja YouTube videoilla julkista tavaraa kaikki saa tuijottaa teitä myös muu uskoiset tuijottaa teitä ja seuroja . Päälle lehtijutut .


      • Anonyymi

        Peittelet syntejäsi .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on juuri se oikea foorumi hoitajien korjaamattomille asioille. Hoitajien on turha yleisellä tasolla huudella asioiden korjaamisesta. On korjaamattomia asioita, jotka tulee korjata julkisesti.

        Kotipaikkakunnallani hoitajiksi ryhtyivät vain tietyn tyyppiset ihmiset. Yhteisiä nimittäjiä heillä oli kateus, ylisosiaalisuus, julkisuushakuisuus, toisten kyttääminen ja keksittyjen juorujen levittäminen. Periaatteena oli levittää puhuteltavaksi valitun seläntakana jotakin perätöntä juorua, jota ei vahingossakaan kerrottu puhuteltavalle. Kaikkihan sen tietävät. Hoitajat olivat niin pelottavan voimakkaita persoonia, että kukaan ei uskaltanut olla eri mieltä, kun he puheillaan manipuloivat ihmisiä kiusattavaksi/ puhuteltavaksi valitsemaansa henkilöä vastaan. Ei saa aiheuttaa kateutta, oli yksi puhuttelun aihe. Silloin kukaan ei ymmärtänyt puuttua toimintaan, vaan suu auki vain ihmeteltiin. Nyt on tilinteon aika. Hoitajat yrittivät saada itselleen etuja häpäisemällä muita. Nyt he pelkäävät häpäistyksi tulemista. Jumala ei ole unohtanut näitä tekoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotipaikkakunnallani hoitajiksi ryhtyivät vain tietyn tyyppiset ihmiset. Yhteisiä nimittäjiä heillä oli kateus, ylisosiaalisuus, julkisuushakuisuus, toisten kyttääminen ja keksittyjen juorujen levittäminen. Periaatteena oli levittää puhuteltavaksi valitun seläntakana jotakin perätöntä juorua, jota ei vahingossakaan kerrottu puhuteltavalle. Kaikkihan sen tietävät. Hoitajat olivat niin pelottavan voimakkaita persoonia, että kukaan ei uskaltanut olla eri mieltä, kun he puheillaan manipuloivat ihmisiä kiusattavaksi/ puhuteltavaksi valitsemaansa henkilöä vastaan. Ei saa aiheuttaa kateutta, oli yksi puhuttelun aihe. Silloin kukaan ei ymmärtänyt puuttua toimintaan, vaan suu auki vain ihmeteltiin. Nyt on tilinteon aika. Hoitajat yrittivät saada itselleen etuja häpäisemällä muita. Nyt he pelkäävät häpäistyksi tulemista. Jumala ei ole unohtanut näitä tekoja.

        Kiitos "hoitamisten/kiusasmisten" edelleen esillä ja keskusteluissa pitämisestä kuuluu Jumalalle!


      • Anonyymi

        Kait sinä ymmärrät, että väitteesi on perätön! Hoitajilla on joka paikkaan/asiaan joku puolustuspuhe, joka on vain hoitovääryyksien peittovaate.


      • Anonyymi

        Kuka niitä on käynyt läpi? Mitä tarkoittaa oma piiri?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotipaikkakunnallani hoitajiksi ryhtyivät vain tietyn tyyppiset ihmiset. Yhteisiä nimittäjiä heillä oli kateus, ylisosiaalisuus, julkisuushakuisuus, toisten kyttääminen ja keksittyjen juorujen levittäminen. Periaatteena oli levittää puhuteltavaksi valitun seläntakana jotakin perätöntä juorua, jota ei vahingossakaan kerrottu puhuteltavalle. Kaikkihan sen tietävät. Hoitajat olivat niin pelottavan voimakkaita persoonia, että kukaan ei uskaltanut olla eri mieltä, kun he puheillaan manipuloivat ihmisiä kiusattavaksi/ puhuteltavaksi valitsemaansa henkilöä vastaan. Ei saa aiheuttaa kateutta, oli yksi puhuttelun aihe. Silloin kukaan ei ymmärtänyt puuttua toimintaan, vaan suu auki vain ihmeteltiin. Nyt on tilinteon aika. Hoitajat yrittivät saada itselleen etuja häpäisemällä muita. Nyt he pelkäävät häpäistyksi tulemista. Jumala ei ole unohtanut näitä tekoja.

        Totta, varsinkin kyttääjiä jotka norkoilivat nuorison perässä milloin missäkin.


    • Anonyymi

      Ne mitään taisteluja oo ollu, omia mokia ja ny selitellää

      • Anonyymi

        Sen siitä saa kun lähtee pois ristiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen siitä saa kun lähtee pois ristiltä.

        Omavanhurskaus on kuin tahrainen vaate . Yhtä syntisaastaa.


      • Anonyymi

        Puheissa kuulee usein saarnattavan, että Jumala sallii/antaa koettelemuksia. "Hoitokokoukset/-tilaisuudet" eivät olleet Jumalan sallimia koettelemuksia, koska hoitajat olivat pitäjän juoruakkoja ja -ukkoja. Vuoden 2016 suviseurojen puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksen alustuksessa "Lähimmäinen ja puheeme" juorulijoita verrattiin kuvaavasti loassa kelluviin sikoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puheissa kuulee usein saarnattavan, että Jumala sallii/antaa koettelemuksia. "Hoitokokoukset/-tilaisuudet" eivät olleet Jumalan sallimia koettelemuksia, koska hoitajat olivat pitäjän juoruakkoja ja -ukkoja. Vuoden 2016 suviseurojen puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksen alustuksessa "Lähimmäinen ja puheeme" juorulijoita verrattiin kuvaavasti loassa kelluviin sikoihin.

        "Loassa kelluvat siat" - siinäpä osuva ja kuvaava vertaus juoruilijoille. Pyhän hengen ilmoitus asiasta/toiminnasta.


    • Anonyymi

      Muissakin uskonnoissa on mm. äärivanhoillinen ultraortodoksijuutalaisuus. Onko Suomessa äärivanhoillinen ultralestadiolaisuus?

    • Anonyymi

      Joko seuraavaan osaan kerätään aineistoa?

      • Anonyymi

        Täytyy ensin järjestää jotakin pahaa sotkua, että niitä voidaan sitten voivotella seuraavissa kirjoissa.

        Sama juttu kuin siotien kanssa. Meillä ei pian ole elossa ainoatakaan sotaveteraania. Siksi pitää järkätä jokin uusi sota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy ensin järjestää jotakin pahaa sotkua, että niitä voidaan sitten voivotella seuraavissa kirjoissa.

        Sama juttu kuin siotien kanssa. Meillä ei pian ole elossa ainoatakaan sotaveteraania. Siksi pitää järkätä jokin uusi sota.

        Mitään ei tarvitse järkätä, vaan tarvitaan vain 80-luvulla tapahtuneiden "hoitamisten" sìis tapahtuneiden väärinkäytösten läpikäymistä. Kirjan mukaan hoitokokoukset loppuivat v. 79, mutta valitettavasti toiminta jatkui ainakin joillakin paikkakunnilla samalla periaatteella kuin hoitokokousvuosina eli kiusaamalla. Toimilla ei ollut mitään tekemistä kenenkään autusaksi tulemisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitään ei tarvitse järkätä, vaan tarvitaan vain 80-luvulla tapahtuneiden "hoitamisten" sìis tapahtuneiden väärinkäytösten läpikäymistä. Kirjan mukaan hoitokokoukset loppuivat v. 79, mutta valitettavasti toiminta jatkui ainakin joillakin paikkakunnilla samalla periaatteella kuin hoitokokousvuosina eli kiusaamalla. Toimilla ei ollut mitään tekemistä kenenkään autusaksi tulemisen kanssa.

        Mihin porukkaan/joukkoon kuuluvat 80-luvun "hoitajat", koska SRK ei ole heidän toimiensa takana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin porukkaan/joukkoon kuuluvat 80-luvun "hoitajat", koska SRK ei ole heidän toimiensa takana?

        Tämä on todella hyvä kysymys? Mihin porukkaan kuuluvst 80-luvun kiusaamisten/hoitamisten järjestäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on todella hyvä kysymys? Mihin porukkaan kuuluvst 80-luvun kiusaamisten/hoitamisten järjestäjät.

        Sitä ei tiedä pirukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin porukkaan/joukkoon kuuluvat 80-luvun "hoitajat", koska SRK ei ole heidän toimiensa takana?

        Eikö kirjassa nimenomaan painotettu sitä, että se on SRK:n historia, ei vanhoillislestadiolaisuuden.


    • Anonyymi

      En varmaan koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä, miten yhteisö suhtautuu vääryyksiin: Siis peittelemällä, vähättelemällä, syyllistämällä täysin vääriä tahoja, salaamalla ja jopa yrittämällä salata julkisia tekoja, epärehellisyydellä ym. Pidän uskon perusajatusta oikeana, mutta niin kauan kuin tunnen yhdenkään umpikieron/epärehellisen puhujan, en usko kaikessa Pyhän Hengen läsnäoloon. Nyt olisi aika ottaa vakavasti kaikki palaute mitä tulee - myös ulkoa tuleva palaute. Palaute on pääosin asiallista ja totta - harvemmin täysin asiatonta, mutta jos on rehellinen, se on myös helppo myöntää. Yhteisön maine puhdistuu ja luottamus saavutetaan vähitellen ainoastaan rehellisyydellä . Ensimmäiseksi väärien opettajien paikka ei ole puhujana. Toiseksi yhteisön kannattaa opetella puhumaan asioista sen sijaan, että syyttää ventoviersita ihmisiä kuvittelemistaan asioista/juoruista ja tarjoaa kysymykseen, mitä asia koskee vain anteeksiantoa ja siunausta. Näen tämän hirvittävänä väkivaltana ja Pyhän hengen pilkkana.

      • Anonyymi

        Kommentissasi oli paljon hyviä ja aiheellisia ajatuksia. On kuitenkin todella paljon myös asiattomuutta ja ala-arvoista kohtelua ja se saa vanhoillislestadiolaiset asennoitumaan varauksellisesti kaikkeen ulkopuolelta tulevaan palautteeseen. - Syytä on siis "sysissä jos sepissäkin".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentissasi oli paljon hyviä ja aiheellisia ajatuksia. On kuitenkin todella paljon myös asiattomuutta ja ala-arvoista kohtelua ja se saa vanhoillislestadiolaiset asennoitumaan varauksellisesti kaikkeen ulkopuolelta tulevaan palautteeseen. - Syytä on siis "sysissä jos sepissäkin".

        Voisitko tarkentaa tätä. Eli mitä tällä tarkoitat. Jäi täysin epäselväksi. Kiitos
        "On kuitenkin todella paljon myös asiattomuutta ja ala-arvoista kohtelua"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko tarkentaa tätä. Eli mitä tällä tarkoitat. Jäi täysin epäselväksi. Kiitos
        "On kuitenkin todella paljon myös asiattomuutta ja ala-arvoista kohtelua"

        Ei siinä paljon tarkentamista ole. Jokaisella on näkyvissä, kuinka tämäkin palsta on täynnä vanhoillislestadiolaisia pilkkaavia kirjoituksia. Kun pedofilia-asiat tulivat julkisuuteen, alkoi yleinen leimaaminen. Vailla todellisuuspohjaa väitettiin, kuinka pedofialia on vl:ien keskuudessa yleisempää kuin muualla, kaikki vl:t olivat epäilyksen alla. Kuitenkin usko on päinvastoin vähentämässä ko. synteihin joutumista.

        Aina jos yksi vl erehtyy tekemään jonkin virheen, siitä nostetaan iso haloo ja leimataan koko porukka samanlaiseksi. Onko se asiallista ja oikeaa kohtelua?

        Tästä taitaa tulla taas pitkä väittely, en halua osallistua enempää. Tutkikaa tunnossanne, olenko sanonut totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siinä paljon tarkentamista ole. Jokaisella on näkyvissä, kuinka tämäkin palsta on täynnä vanhoillislestadiolaisia pilkkaavia kirjoituksia. Kun pedofilia-asiat tulivat julkisuuteen, alkoi yleinen leimaaminen. Vailla todellisuuspohjaa väitettiin, kuinka pedofialia on vl:ien keskuudessa yleisempää kuin muualla, kaikki vl:t olivat epäilyksen alla. Kuitenkin usko on päinvastoin vähentämässä ko. synteihin joutumista.

        Aina jos yksi vl erehtyy tekemään jonkin virheen, siitä nostetaan iso haloo ja leimataan koko porukka samanlaiseksi. Onko se asiallista ja oikeaa kohtelua?

        Tästä taitaa tulla taas pitkä väittely, en halua osallistua enempää. Tutkikaa tunnossanne, olenko sanonut totta.

        Kaikkien leimaaminen joidenkin väärien tekojen vuoksi on tottakai väärin. Tavallisesti asioiden esille tullessa niistä muodostuu puheenaine/haloo, joka saa mitä ihmeellisempiä muotoja ja kärjistymiä. Tärkeintä epäkohtien ja väärinkäytösten ilmitulon yhteydessä on välitön rehellinen reagoiminen julkisesti. Olen sitä mieltä, että esim. pedofilian ilmitulon yhteydessä yhteisö menetteli täysin väärin. Rehellinen ulostulo olisi sammuttanut väärän yleistämisen. Salailu ja asian ilmituojien vaientaminen/syyllistäminen oli täysin väärä tie puuttua asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien leimaaminen joidenkin väärien tekojen vuoksi on tottakai väärin. Tavallisesti asioiden esille tullessa niistä muodostuu puheenaine/haloo, joka saa mitä ihmeellisempiä muotoja ja kärjistymiä. Tärkeintä epäkohtien ja väärinkäytösten ilmitulon yhteydessä on välitön rehellinen reagoiminen julkisesti. Olen sitä mieltä, että esim. pedofilian ilmitulon yhteydessä yhteisö menetteli täysin väärin. Rehellinen ulostulo olisi sammuttanut väärän yleistämisen. Salailu ja asian ilmituojien vaientaminen/syyllistäminen oli täysin väärä tie puuttua asiaan.

        Kiitos somen ja keskustelujen - nyt asiat alkavat näkyä oikeassa valossa. Kunnian metsästämisen valossa! On mennyt pari sukupolvea siihen, että asioista osataan tai paremminkin uskalletaan puhua oikeilla nimillä. Puhuminen ei ole yhteisön parhaimpia avuja. Paljon ahdistusta on tuonut liiallisen kaakki on anteeksi -käyttö ilman varsinaisen asian läpikäymistä. Syytä puhuteltavan ajojahtiin ei välttämättä edes löydy/ole löytynyt vaan toiminta on ollut kateelliisten pahansuopuutta ja vilppiä omien etujen saavuttamiseksi. Moniin hoitajien toiminnasta esille tulleisiin tapauksiin sopii hyvin sanonta: Hautoo kuin jäärä muniaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe