Sähköauton latausruudun väärinkäyttö

Anonyymi

Yksityiset parkkivalvojat huomio. Täyssähköautot ja ladattavat hybridit alkavat yleistymään selvästi facebook "Sähkoautot - Nyt!" keskusteluryhmän perusteella. Monia harmittaa suuresti että "dinoautot" (polttomoottoriautot) laittavat parkkiin selvästi merkittyihin sähköautojen paikoille (jopa ruudun vihreä väritys jonka varmasti huomaa) eikä pääse sähköautoa lataamaan, koska latausaseman johto (tai oma johto liitetään latauspistokkeeseen) ei riitä viereiseen ruutuun. Moni kaipaa sakotusta väärinpysäköiville polttomoottoriautoille. Kuvittele tilanne jos sinun pitäisi päästä polttomoottoriautoasi tankkaamaan huoltoasemalle ja sähköautot ovat tukkineet poltoainepumppujen alueet eikä voi bensaa/dieseliä tankata, niin herättäisikö se vastaavaa ärtymystä ellei jopa "kostoraivoa" edes huutelun nimissä? Muutamat yritykset tarjoavat ilmaista latausta sähkön osalta esim. lidl, joten silloin latauspisteen käyttö saattaa olla yllättävän suosittua vaikka puhutaankin vain 1-3 euron hyödystä (max tunnin lataus lidl ja mitä auto suostuu latausta ottamaan vastaan). Vuositasolla alkaakin olla merkitystä ilmaisella sähköllä jos sitä useita kymmeniä kertoja pystyy hyödyntämään sujuvasti asiointinsa yhteydessä esim. kauppakeskuksissa.

Onko jotain keinoja yksityisillä parkkifirmoilla alkaa sakottamaan latauspisteiden väärinkäyttäjiä esim. täyssähköauto on ruutuun parkkeerattu, mutta ei ole viitsitty edes näön vuoksi latausjohtoa laittaa (ei aio ladata)? Varmaan vaatii normi sopimuksen latauspisteen omistajan kanssa ja asialliset kyltit? Pysäköintikiekko max 2h myös sähköautoille latauksen sähköautoruutuun, jotta ne oikeasti myös vapautuvat muillekkin?

Tässä olisi yksi bisnes, jolle olisi kysyntää, jotta sitä halpaa/ilmaista sähköä riittää myös muille.

Latauspisteiden merkittävään ruuhkautumiseen suomessa on vielä matkaa, mutta norjassa se on jo arkipäivää kun siellä on PALJON sähköautoja. Mutta sakottamisen kysyntä nousee kuitenkin lähivuosina suomessakin varmasti.

Latauspisteitä on yllättävän paljon, kuten kartalta näkyy, joten latauspisteiden omistajiin vain yhteyttä. Pääkaupunkiseudulla yli 300kpl jo pelkästään ja koko ajan rakennetaan lisää. Yrityksetkin heränneet että sähköautoilijoilla on rahaa ja halua odotellessaan kuluttaa rahaa jolloin ei ole niin suurta merkitystä maksaako kahvi pulla 4e vai 5e kun jotenkin sitä aikaa pitää kuluttaa. Pikalatausasemat (huomattavasti nopeampi suurteholataus) ovat maksullisia yleensä, mutta kyllä monia silloinkin harmittaa jos dino on tukkinut latausalueen.

https://latauskartta.fi/#

https://corporate.lidl.fi/vastuullisuus/ymparisto/sahkoauto

https://www.motonet.fi/fi/sivut/motolataus

https://www.abcasemat.fi/fi/polttoaineet/sahkoauton-pikalataus

Jotkut ovat myös aktiivisia mielipahan purkamisessa, joten sillekkin löytyy oma ryhmänsä facebookista "Latauspisteiden väärinkäyttäjät", joissa on myös kuvattu jopa täyssähköautoilijoitakin kertoen taustoista. Itsekkäitä autoilijoita löytyy siis kaikista yhteiskuntaluokista.

https://www.facebook.com/groups/1817385365141188

7

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hyvä elintaso aiheuttaa myös kpäisyyttä. En yhtään ihmettele ettei golffari "jaksa" kävellä hieman kauempaa parkista.


    • Anonyymi

      Jos sähköautojen ruutu kaukana ns. pääovesta saa olla rauhassa. Jos taas on paalupaikalla ajan siihen ja vittuakaan välitän siitä, että allani vanha paha diesel Mercedes. Eli ongelma ratkee kunhan suunnitellaan S-autojen latauspaikat pihan perälle.

      • Anonyymi

        Se on kyllä harmi, jos siihen Mersuun tulee pari naarmua tai sen sivupeili menee rikki.


      • Anonyymi

        Kerro missä käyt tankkaamassa diesel mersuasi niin voidaan sitten sähköautoilla tukkia diesel pumput ihan vain kun ei ittuakaan jakseta välittää.


    • Anonyymi

      Helsingissä pahempi ongelma on yleinen pysäköintipaikkojen väärinkäyttö.
      Niihin on laitettu pyörätelineitä ja jopa baarien terasseja, talvisin niissä säilytetään lumikasoja.

      • Anonyymi

        Kirsikkana kakun päällä, pysäköintivirhemaksu tulee, jos ajat maasturin laillisella pysäköintipaikalla olevan lumikasan päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe