Aihe

Vikavalojen logiikka?

Anonyymi

Onko niin, että kun vikavalo syttyy kerran, se jää pysyvästi päälle, eikä nollaannu kuin huoltamolla? Eli ei kannata jäädä odottamaan, että se lähtisi itsestään pois. Vai onko sellaisia vikavaloja, jotka voivat sammua itsestään?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Näin pikaisesti miettiessä tulee mieleen että vain moottorin ylilämpö olisi tuollainen. Se sammuu ja ajoa voi jatkaa kun auton moottori on jäähtynyt.

   Osa vikavaloista voi olla sellaisia että kuljettaja voi itse korjata vian, esimerkiksi öljyn tai jäähdytysnesteen vähyys. Vakavimmat vikavalot voivat edellyttää ajon keskeyttämistä siihen paikkaan ja auton kuljettamista korjaamoon.

   • Anonyymi
    UUSI

    Ei löytänyt sokea kana jyvää tälläkään kertaa.

    Riippuu vian laadusta. Luonnollisesti vikavalon kuuluu palaa, jos vika on edelleen päällä. Mutta mahdollista, jopa yleistäkin on, että kyseessä oli "väärä hälytys" eli vaikkapa kosteuden aiheuttama kosketushäiriö ABS nopeusantureissa tai jossain vaiheessa liian matalana käynyt akun jännite. Tällöin on tavallista, että vikavalo sammuu jonkin ajan kuluttua, esim. parin käynnistyksen jälkee, jos häiriö ei toistu, mutta muistiin tieto silti jää.

    Tyypillisimmästä päästä on saksalaisen laadun eli Boschin valmistamien turvatyynyn liittimien pätkiminen, mitä esiintyi paljon 2000-luvun autoissa. Etenkin etupenkkejä siirrettäessä sivuturvatyynyjen liittimissä penkin alla saattoi ilmetä hetkellinen pätkäisy -> turvatyynyjen vikavalo tauluun. Tässä selvää hajotaa, osa autoista sammutti vikavalon jonkin ajan päästä, osa piti taluttaa korjaamolle rahastettavaksi.


  • Anonyymi

   Riippuu automerkistä/mallista. Joissain (esim. ranskalaisissa) autoissa löytyy katsastuksessa obd-testissä vikakoodeja vaikkei mittarissa palaisi mitään valoja.

   Niitä ei voi nollata muualla kuin korjaamossa jossa on vikakoodin lukija tai sitten jos itseltä löytyy sellainen lukija niin voi sen itsekkin nollata. Mutta jos vikavalon palamiseen on todellinen syy, ei vikavalon nollaaminen auta. Vika pitää silloin korjata.

  • Anonyymi
   UUSI

   Nollaantuu korjaamolla

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   246
   17444
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13744
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   322
   10030
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   55
   7175
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   307
   4383