Aihe

Vasemmiston populismi samanlaista kuin trumpin vaalien varastamispuheet

Anonyymi

Ennen viime Eduskuntavaaleja nähtiin täysistunnoissa samanlaista retoriikkaa kuin mitä trump heittää vaalien varastamisesta. Sitä esittivät Arhinmäki, Lindtman äänekkäimpinä ja sitä säestivät muut heidän toverinsa.

Yksi särähtävimmistä sanoista ei ollut vaalien varastaminen vaan veroparatiisiyhtiöt. Kiuru ja Paatero pitivät huolen siitä, ettei "veroparatiisiyhtiösote" toteutunut. Valmista mallia jarrutettiin kutsumalla aina vaan enemmän oman agendan mukaisia asiantuntijoita kuultavaksi ja vedottiin perustuslakiin.

Sote oli valmis ja olisi lyhentänyt jonoja ja alentanut kustannuksia. Se kaadettiin veroparatiisikriteerein, yritysvastaisena. Uusi ratkaisu on päinvastainen. Siitä ei ole hyötyä, haittaa on. Rahaa osataan kylvää, mutta entäs ihmisten palvelu? Ehkä neljän vuoden päästä meillä on parempi malli.

Tiedätkö, että jokainen suomalainen omistaa valtion kautta noin 6000 euron edestä yhtiöiden osakkeita. Taidamme omistaa myös "veroparatiisiyhtiöitä". Olemme kaikki siis kapitalisteja! Sinä ja minä.

Ne yksityiset hoiva-alan yritykset aikuisten oikeasti antavat töitä yli 50.000 suomalaiselle, jotka kaikki maksavat veronsa Suomeen. Yhtiön maksavat veronsa Suomeen. Ilman näiden yksityisyritysten apua meillä olisi kaaos.

Hoiva- ja terveydenhoidon kapasiteettia on olemassa, mutta "veroparatiisiministerit" ovat haluttomia sitä käyttämään, esim. leikkauksiin, hammashoitoon, mielenterveyspalveluihin, vammaispalveluihin, koronatestauksiin ja -rokotuksiin, lentokenttätestauksiin jne. Veroparatiisiyhtiöpuheet... trumpin vaalien varastaminen... ja marssi kongressitalolle. Häpeäksi.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mainitsemissasi retoriikoissa on kyllä aika paljon eroa.

   Se on totta, että terveyspalvelualalla on paljon sitä käytäntöä, että voitot uitetaan kevyemmin verotettuihin maihin. Tätä tehdään mm. siten, että Suomen toiminnot ottavat korkeakorkoista lainaa toisen maan yhtiöltä ja näin saadaan näyttämään, että Suomen yhtiö tekee nollatulosta, eikä näin ollen maksa veroja.

   Tuo, että yksityiset hoiva-alan yritykset työllistävät yli 50 000 suomalaista on sikäli irrelevanttia, että kyseiset henkilöt voitaisiin vaihtoehtoisesti työllistää julkisen toimijan kautta.

   Olen sitä mieltä, että yksityisten yritysten epäkohdat on saatava korjattua. Olen sitä mieltä, että yksityisiä yrityksiä olisi hyvä käyttää vähintään julkisen puolen rinnalla. On ehkä hyvä, että on sekä yksityinen että julkinen puoli toimimassa, koska oikein hoidettuna tämä auttaa kustannusten pitämisessä kurissa. Ilman yksityisiä toimijoita julkisen puolen yksikkökustannukset räjähtävät käsiin ja toisin päin. Tosin näin on monin paikoin jo tapahtunut, kun hommaa ei ole hoidettu kunnolla.

  • Anonyymi

   Hoivayritykset maksavat veroja Suomeen. Ne ovat monet pörssiyhtiöitä. Sotket varmaan veronkiertoajatukset sähkönsiirtoyhtiö Carunaan, joka siirtää voittoja emoyhtiöön.

   Hoivayritykset ovat asiallisia. Sitä ei voi sanoa kuntien palveluista. Siellä on virkamiesmäisyyttä ja virheitä peitellään. Kuinka paljon vanhuksia on kuollut "kunnalliskodeissa"? Tilastoja peitellään. Alihankinta ulkopuolisilta yrittäjiltä vaatii valvontaa. Se on usein heitteillä.

   Monella paikkakunnalla yksityinen hoivayritys tekee asiat tehokkaammin ja paljon halvemmalla. Sen takia valtuustot ja lautakunnat ovat siirtyneet alihankintaan. Terkkareihin pääsee, jos pääsee viikon sisällä, leikkauksiin jo yli 6 kuukauden jonot. Se on julkisen puolen todellisuus. Esimerkiksi kaihileikkaukseen pääsee yksityisellä puolella viikon päästä. Julkisen puolen mielenterveyspalveluihin pääsee, jos uhkaa itsemurhalla. Sitäkö kannatat?

   Hallituksen sotemalli ei ole ihmisiä varten. Siinä rakennetaan kallis uusi organisaatio, joka ei paranna palveluja. Se on aivan päinvastaista, mitä muissa Pohjoismaissa tehdään. Vain Kiuru ehdottaa moista koko Pohjolassa. Ei jatkoon. Ehkä neljän vuoden päästä saadaan parempi ehdotus. Harmi, että populismi kaatoi valmiin soten pari vuotta sitten tekaistuin syin. Aate ei kanna. Ihmisiä pitää hoitaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   10089
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   83
   3549