Aihe

Keskustan, -Sipilän- sote olisi pitänyt ehdottomasti saada maaliin

Sitä nyt poistajat nyt jäljittelee, eivät vain kehtaa käyttää samoja sana -argumenttejä.

Keväällä 2020 uutta sotea olisi kaivattu kipeästi. Suomi oli lykännyt vuodesta toiseen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Hallitus toisensa jälkeen oli epäonnistunut tehtävässä.
Pirstaleinen sosiaali- ja terveydenhuollon kenttä uhkasi käydä Suomen kohtaloksi taistelussa uutta koronavirusta vastaan.
Vielä tammikuun lopussa sosiaali- ja terveysministeriön vastuuministerit olivat luottavaisia. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kertoivat julkisuudessa Suomen "erinomaisesta" varautumisesta uuteen koronavirukseen.

Jälkikäteen tiedetään, että Suomen suojavarusteet uhkasivat loppua koronavirusepidemian alussa.
Ministeri Kiuru kertoi A-studiolle antamassaan haastattelussa, että tieto liikkui viranomaisten välillä hyvin.
Pekosen ja Kiurun johtamassa sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) ei tosiasiassa ollut tuohon aikaan minkäänlaista käsitystä siitä, mikä oli varautumistilanne sairaanhoitopiireissä ja kunnissa.

Ministeriö oli se taho, jonka piti ottaa ohjat käsiin, mikäli koronavirusepidemia saapuisi Suomeen. Vaikka sanoivat ettei se heille kuulu, että hoitakoon mm Finnavia lentokenttä osuuden,-joka sanoi ettei he ole viranomaisia, ja ettei heille ole siihen valtuuksia.

Prtesidentti tarjosi apuaan, jonka pääministeri Marin torjui, siinäkin menettiin kallista aikaa viikkotolkulla. Vaikka sosialistit rummuttaneet miten hyvin idolinsa Marin asian hoiti. Edelleen on Marinin piikki yhä auki, ei ole osannut varautua tähän aikaan, menee toisten taakse.

Maaliskuun alkuun saakka poliitikko toisensa perään antoi lausuntoja, joiden mukaan Suomi oli varautunut paremmin kuin moni muu maa. Taustalla olivat STM:n näkemykset hyvästä varautumisesta, jota poliitikot toistelivat.
Myöhemmin kuitenkin osoittautui, että Huoltovarmuuskeskuksen osaaminen ei ollut ajan tasalla sosiaali- ja terveydenhuollon hankintoja ajatellen.
-joka katsoi ministeri Haataisen suoran haastatelun olisi sydäntä särkevän osaamatotonta. Sanoi lukeneensa alaansa Suomenkuvalehdestä, ja syytti ministeri kolleegaansa alaansa kuuluvasta vastuusta. Jonka ministeri koleega sanoi selvästi että tätä ala kuuluu Haataiselle.

Saatiin nyt mahdollisimman huonolla kokemuksella oleva hallitus, aikaan kun osaaminen nousee ensisijaiseksi toimijaksi. Kehumisella eikä toivomisella tätä saada ratkaustua. Tarvitaan tekoja, johon presidentillä olisi vankka näkemys.
Jos nyt olisi Sipilän hallitus, he olisi aikaa sitten jo tehneet paljon asian eteen , "nyrkin", joka olisi koottu osaajista, jota presidentti ja pääministeri johtaisi. He ei menisi toisten selän taakse pääministeri Marinin tapaan osaamattomuuttaan.
NYT PITÄÄ TOIMIA; TAI JO OLISI PITÄNYT !

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ministeriö oli se taho, jonka piti ottaa ohjat käsiin, ei vaan vieläkään ottaneet, demarit pelkää kannatustaan.

  • Anonyymi

   Sipilän hallitus se jätti maskit tilaamatta ja tarpeet kartoittamatta
   Nykyinen hallitus joutui edeltäjien laiminlyöntien takia vaikeaan tilanteeseen, kun maskeja ei alkuun saatu mistään.
   Edelliset hallitukset ajoivat alas myös Suomen oman rokotetuotannon.

   Lisäksi Sipilän sote olisi myynyt Suomen terveydenhuollon ulkomaisille suuryityksille. Olisi käynyt samoin kuin Bernerin taksi "uudistuksessa".

   • Anonyymi

    Höpö höpö !
    Jokainen hallitus joutuu itse tekemään toimensa, ei jäädä makaaman edellisen hallituksen huoneeseen, kuten tuot julki. Kuvittelet että Sipilän malli olisi seuraavan jallituksen oljenkorsi.


  • Ei sote-uudistus toteutumisensa jälkeenkään kykene torjumaan koronan kaltaisia kulkutauteja yhtään tehokkaammin kuin nykyinen järjestelmä. Sote-uudistus tehdään aivan muista lähtökohdista.

   • Anonyymi

    Väärin, sitä voidaan torjua kyvykkäämmin.
    Sanna Marin: Toivoisin..
    Marin toivoo eikä tee mitään. Pää pensaassa.


  • Anonyymi

   Onneksi ei, 10x kuolinluvut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   15334
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   141
   13183
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   614
   8803
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   129
   5787
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   321
   5414