Aihe

Hieno dokumentti...

...todellisesta vakaumuksen ihmisestä:
https://areena.yle.fi/1-50459364

Mikael Frank teki vaikuttavan henkilökuvauksen kummisedästään Georg C. Ehrnroothista joka oli entisen presidenttimme Urho Kekkosen vankkumaton poliittinen vastustaja. Dokumentti tuli tänään uusintana ja on erittäin mielenkiintoinen kuvaus yksinäisen miehen poliittisesta urasta jossa hän toiminnallaan saattoi itsensä sivuraiteelle politiikassa.

Olen aina kunnioittanut sellaisia ihmisiä joilla on vankka poliittinen vakaumus ja omasta mielestään perusteltu syy omalle toiminnalleen. Jorisee oli yksi vain muutamista ns. näkijöistä jotka tiedostivat perustuslain ja Kekkosen harvainvallan välisen ristiriidan.

Kieltäydyttyään eduskunnassa äänestämästä Kekkosen jatkokauden puolesta poikkeuslakia koskevassa äänestyksessä 1973 joutui eroamaan puolueestaan RKP:sta.

Dokumentti on myös mielenkiintoinen ajankuvaus Kekkosen ajan Suomesta.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei ole montaa dokumentin päähenkilöä enään elossa.

  • Oli siinä ohjelmassa virheellistäkin tietoa, josta maininta Kekkosesta muka sotasyyllisyysoikeudenkäynnin syyttäjänä noteerattiin palstalla ensimmäisellä esityskerralla.

  • Anonyymi

   Hieno dokumentti ja kaikki kunnia hänelle. Se hämmästytti, että miten hyvin oli jo tuohon aikaa verkostoitunut ja varsinkin amerikkalaiset kuunteli häntä tarkalla korvalla. Myös hänen kielitaito on ollut poikkeuksellisen hyvä ja luonnollisesti mahdollisti verkoistoitumisen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   9335
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   173
   9060
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   525
   6160
  4. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   60
   2811