Aihe

Vanha Terhi 5hv, toimiiko, onko osia

Anonyymi

Mietin ostaa 1980-1970 luvun Terhi 5hv perämoottorin. Vieläkö nuo toimii ja saako niihin osia. Olisi made in Valmet ja nostalginen...

4

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miten ne toimisivat nyt kun eivät toimineet 70-80 luvullakaan? Ainakaan meidän, joka aina ylikuumeni (jopa vaimenninkumit hapristuivat) eikä suostunut käymään varttia pitempään.

   Jos hankit, niin muista vedellä vetoa vuoroin oikealla ja vasemmalla kädellä, ettei ylävartalon lihaksistosta tule epäsymmetristä.

  • Anonyymi

   Kaasuttimen neulaventtiilit alkaa vuotaa vanhemmiten ja sitten se on sitä tyypillistä puljaamista, kun toimii järvelle ja soutamalla takaisin. Varmasti yleisin vika noissa moottoreissa. Suosittelen kuitenkin hankkimaan ennemmin vaikka käytetyn 5hp nelitahdin esim Honda tai Suzuki on se vaan niin paljon mukavanpaa nauttia maisemistaja ajamisesta kun ei tarvitse murehtia tekniikan kestävyyttä ja polttoaineen kulutusta. Eikä veri pakene sormista tärinän takia kuten vanhemmilla 2t moottoreilla.

  • Anonyymi

   1 vuotta sitten valmistus lopetettiin, ja varaosien daanti on 100 % yhden toimijan varassa jolla on jotain satunnaisosia. Nettisivut kuin 90 luvun alusta ja osien osto kuin kirjetreffailua. En sano firman nimeä mutta vähänkin veneilyalasta tietää mistä puhun.

   Moottorit itsessään on teknisesti niin epäonnistuneita kaikissa teholuokissa, että kuolinkamppailu japanilaisten ja amerikkalaisten perämoottorivalmistajien kanssa käytiin 70-80 luvun vaihteessa alalla lähinnä säälin sekaisin tuntein. Suomen kun piti olla pitkälle kehittynyt insinööritaidoillaan ja varmaan se sitä olikin kaikkialla muualla paitsi jyskän tehtaalla. Saman firman tuote sisämoottori vire on, jos mahdollista tätäkin surullisenkuuluisampi. Molemmista on merihätäkokemuksia sekä kyydissä, omia että lähipiirissä.

   Kiteytettynä; pysy terheistä hlvetin kaukana.

  • Anonyymi
   UUSI

   Voi olla vaikea löytää 1980 luvun Terhiä kun valmistus loppui 1979? Vuosituhannen vaihteeseen asti oli Terhin vihreä 5hp nuottaveneen perässä. Kaasuttimen alettua tulvimaan se sitten vaihtui Yamahan 5hp 2t moottoriin. Teho hieman väheni ja kulutuksessa ei suurta eroa. Tärinä ja melu sensijaan väheni oleellisesti ja pakki oli plussaa. Kokemusta myös ilmajäähdytteisestä valkoisesta Terhin 5hp moottorista joka toimi ihan mallikkaasti soutuveneessä. Äänekäs se kyllä oli ja tärisi mutta moni reissu tuli tehtyä. Lopulta vissiin kampiakselin vanhat stefat alkoi vuotaa ja sitten oli jo aika vaihtaa uisteluystävällisenpään nelitahtiin. Ei minusta läheskään niin huonoja kuin mitä olin muilta kuullut?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   99
   5720
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   495
   5714
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   5009