Aihe

kilometriverosuunnittelu jo aikataulussa.

Anonyymi

Kyllä äänestettiin oikeita puolueita ajatellen ilmastomuutosta. Kaupunkiliikennettä pitää verottaa.
Siinä ovat kyllä hieman väärässä kun korottavat diesselillä ajon hintaa ja siten yritttävät lopettaa dieselautoilun. Oikein olisi ollut rajoittaa uusien diesel autojen myyntiä, vaikkapa verotuksella. Meilläkin 8 vuotias loistokuntoinen dieselauto ja ajamisen hintaa nostetaan. Eihän siitä saa myydessä enää mitään.

https://www.is.fi/autot/art-2000007689051.html
https://www.varsinais-suomi.fi/images/tiedostot/Maankaytto/Liikennejarjestelmasuunnitelma/Liikennejarjestelmasuunnitelmat_2020/Turun_kaupunkiseudun_liikennejarjestelmasuunnitelmaluonnos.pdf

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Polttoaineessa oleva vero on oikeudenmukaisempi. Se joka ajaa enemmän, kuluttaa enemmän polttoainetta ja maksaa siten enemmän veroa sitä kautta.

  • Anonyymi

   Samaa mieltä, polttoaineen veroa voi nostaa, sillä saadaan vanhat autot pois.

   • Anonyymi

    Miten polttoaineen veron nostolla muka saataisiin vanhat autot pois liikenteestä? Sehän vain kannustaa hankkimaan vanhempia, ja yleensä myös selvästi halvempia, autoja. Nimittäin sellaiset 15-20 vuotta vanhat autot (joita varmasti tarkoitat) eivät keskimääräisesti kuluta paljoakaan uudempia autoja enempää eikä vanhemmilla autoilla yleensä ajeta enää niin paljoa kuin uudemmilla.

    Ainut tapa nuorentaa Suomen autokantaa on laskea autojen hintoja. Mitään muuta ratkaisua ei ole. Jos vaikkapa Saksassa autojen hinnat olisivat samalla tasolla kuin täällä niin kyllä sielläkin autokanta olisi aika vanhaa.


   • Anonyymi

    Laskemalla autojen hintaa 30 % niin takaan, että autkonanta lähtisi uusiutumaan.


  • Anonyymi

   Yksityisautoilijoiden kannattaisi muuttaa kokonaan pois noista roskakaupungeista jotka ajavat lisäveroja autoiljoille. Eikä tuollaisissa kaupungeissa asumista kannata jatkaa, eikä myöskään edes käydä ostoksilla tuollaisien kaupunkien kaupoissakaan. Yksi vaihtoehto voisi olla muuttaa kokonaan pois suomesta esim. yhdysvaltoihin minnesotaan tai floridaan joissa on suomalaissukuisia ihmisiä aika paljon. Toisena maana voisi olla vaikka viro missä myös asuu paljon suomalaisia.
   Maat ja kaupungit jotka vaikeuttavat tai verottavat tiukasti yksityisautoilua, eivät ansaitse autoilijoiden rahoja, työpanosta. Eivät myöskään ansaitse joskus mahdollisesti uuden sodan syttyessä minkäänlaista puolustustusta/suojelua autojen omistajilta heidän oman hengen menettämisen uhalla.

   Ilmastonmuutos on propagandaa jolla halutaan poistaa ihmisiltä liikkumisen vapaus, oikeus valita itse asuinpaikkansa. Ilmastonmuutosta käytetään tekosyynä ylimääräiselle verotukselle.

   Nythän on olemassa romutuspalkkio joka hieman uudistaa suomen autokantaa vähentämällä hieman vanhimpien autojen määrää suomessa. Joten siinä samalla hieman vähenee myös tieliikenteen päästöjen määräkin.

   • Anonyymi

    Ongelma on, että hallitus yrittää vähentää hiilidioksidipäästöjä aivan liian nopealla tahdilla. Se tulee olemaan erittäin iso kolaus Suomen taloudelle koska hinnat nousevat ja yrittäjiä ajautuu jopa konkurssiin. Osa yrityksistä siirtää tuotantonsa maihin missä ilmastoasioista ei välitetä tarpeeksi. Tästä taas seuraa se, että maapallon kokonaispäästöt eivät muutu mihinkään vaan todennäköisesti vain pahenevat, sillä monessakaan muussa maassa päästöjä ei edes osata hallita yhtä hyvin kuin täällä.


   • Anonyymi

    Maapallon keuhot, eli sademetsät ja muut metsät häviävät valtavalla tahdilla. Ihmisiä on vain tällä planeetalla jo liikaa luonnonvaroihin suhteutettuna.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   10319
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   96
   3728