Israelin rokotestrategia on poliittinen veto

Anonyymi

Eräät tahot pitävät Israelia Lähi-Idän "roistovaltiona" ja pääministeri Netanjahun poliittinen ura on ollut monta kertaa katkolla mm. korruptiosyytteiden takia,
se on katkolla nytkin. Maailman mahtavin valtio USA ja Trump on Israelin ystävä.
Netanjahulla on nyt mahdollisuus "valkaista " Israelin mainetta ja nostaa omaa kannatustaan, että saisi jatkaa pääministerinä, väliaikainen vallanvaihdos on tulossa joka tapauksessa..

Jos politiikkaa seuraa, ei ole vaikea päätellä,
miten Israel sai rokotteita ennen muita ja pystyi ostamaan niitä kalliimmalla hinnalla kolminkertaisen määrän kansan väkilukuun nähden ja miksi Israel nyt toivottaa kaikki tervetulleeksi Israeliin: "Meillä on rokotteita kaikille !"

israelissa on asukkaita noin yhdeksän miljoonaa. Rokotteita se on ostanut 30 miljoonaa annosta.

Suomi painii ihan eri sarjassa mahtivaltioiden kanssa, joilla on ystävänä maailman suurin mahtivaltio ja sen (kohta entinen) mahtipressa, joka pystyy junailemaan asioita, jos ei Israel yksin pysty, siitähän ei ole varmuutta, miten Israel sai rokotteensa, mutta voi pikkuisen spekuloida, ei ehkä mene paljon pieleen.

israelissa oli rokotettiin täydellä teholla jo kolmisen viikkoa sitten.
Seurasin rokotustapahtumaa Jerusalemin uutisista ja kommentointia.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittääkseni Israel on aina ollut hyvissä väleissä USAn kanssa. USAssa on paljon juutalaisia poliittisesti vaikutusvaltaisilla tahoilla, pankkimaailmassa, viihdeteollisuudessa......
      Kaikki rahakkaitakin aloja.

      Vast'ikään oli dokkari juutalaisista USAn armeijassa 2. MS aikaan. 50- ja 60-luvulla juutalaisuus koki jonkin buumin ja paljon populaa kääntyi juutalaisiksivaimikäsenyton. Selitystä sille en saanut dokkarissa.

      Ei Israelin suosiminen ole Trumpin keksintöä.

      • Anonyymi

        Ei Israelin suosiminen ole Trumpin keksintöä enkä niin väittänytkään.
        USAN ja Israelin ystävyys on toinen aihe, se vaatisi eri kommentin.
        ap.


    • Anonyymi

      Toinen variaatio:
      Juutalaiset ovat rahamaailman mahti ja Israel on heidän "Luvattu maansa".
      Tuskin olisi mennyt montaakaan minuuttia kun juutalaismiljardööreillä olisi rokoterahat koossa.
      ap.

    • Anonyymi

      Suomenpalestiinalaisten propagandaa se vaan, jossa haaviston kateudella ei ole sijaa.

      • Anonyymi

        Onko persulla krapula ? Haavisto ei liity asiaan yhtään mitenkään.


    • Anonyymi

      Aloitus Israelin rokotuksista ja niitten taustoista on hyvä. Eihän useimmilla mailla ole samaa mahdollisuutta kuin Israelilla.

      • "Anonyymi"

        Väärin.
        Jokainen maa voi valita puolensa.
        -
        Kannattaa myös lukaista vanhat tarinat Exoduksesta.
        Sen jälkeen vanhat uutiset Israelista, Englannista ja muista liittoutuneista.
        -
        Silloin herää helposti siihen todellisuuteen.
        Mikä tänä-päivänä vallitsee.
        Ja miksi.

        H.


    • Anonyymi

      Vieläkö Trumppi vävyineen kytketään israeliin, israel keinotekoisest muodostettu valtio toisen maan alueelle, israel on alueella maahantunkeutja matu, alueella asui juutalaisia etnisenä vähemmistönä.
      Trumpismi olisi aika häivyttää unholaan.

      Pertikki

      • "Pertikki"

        Yritä edes kohentaa keino-tekoisuuttasi.
        -
        "Balfourin julistus 1917
        Iso-Britannia oli sodan vielä ollessa käynnissä antanut vuonna 1917 nk. Balfourin julistuksen, missä juutalaiselle kansalle luvattiin kotimaan isiensä maille Palestiinaan. Britit pääsivät lunastamaan lupauksensa heti sodan jälkeen. Marraskuun 2. päivänä 1917 Britannian ulkoministeri, Arthur Balfour, ilmoitti sionistisen liikkeen edustajalle, paroni Walter Rotschildille, lähettämässään kirjeessä:"

        https://www.israelprofetiassa.fi/34

        H.


    • Keinotekoisesti kyllä, sama kun suomeen perustettaisiin israelin tapaan valtio, hyväksyisimmekö, emme hyväksyisi tästä on kysymys väitätte miten haluatte.

      Historia kertoo luvatutusta maasta joskus 4000 vuotta sitten, kun jumala jonka juutalaiset itse keksivät olisi muka luvannu Kaanaan maan juutalaisille ja valloittivat sen.
      Parituhatta vuotta sitten juutalaiset häipyivät alueelta, 1800 luvulla palestiinan alueella asui muutama prosentti väestöstä juutalaisia.

      Israel perustettiin väkivalloin kysymättä alueen asukkailta lupaa, voittehan mieltää arabit ei oikein ihmisiksi, kuitenkin alueen alkuperäisiä asukkaita.

      • Anonyymi

        1) Antisemistisi rehottaa. Kuten Natsi-Saksassa.

        2) Onhan meillä Ahvenanmaa tuossa kyljessä


      • "Pertikki"

        Väki-valloinhan Suomikin piti perustaa.
        Tosin silloin ei ollut aikaa kysellä kansoilta muuta kuin apua.
        "Lutherus Martinus, muistathan mitä lupasit!" :):)

        H.


      • Anonyymi kirjoitti:

        1) Antisemistisi rehottaa. Kuten Natsi-Saksassa.

        2) Onhan meillä Ahvenanmaa tuossa kyljessä

        Suomen ruotsalaisten asutus tapahtunut joskus 1000 sitten, todennäköisesti lännestä muuttoa tapahtunut alueellemme ennen suomalaisten tuloa n.2000-3000 sitten, suomeenhan tuli ensimmäiset asukkaat heti jääkauden jälkeen jään reunaa seuraten.


      • Anonyymi

        Mistähän tuollainen väännös on lähtöisin, historia ja kansainvälinen lainsäädäntö ovat täysin kadoksissa.
        Ensinnäkin, sellaista kansaa kuin palestiinalaiset ei ole koskaan ollut. He ovat siirtolaisia pääosin beduiineja, syyrialaisia, libanonilaisia, irakilaisia ja muista maista jossain määrin juutalaisten tulon aiheuttaman työsaannin vuoksi siirtyneitä.
        Toiseksi, juutalaiset eivät häipyneet alueelta, heidät veivät roomalaiset miehittäjät pakkosiirtolaisuuteen.
        Kolmanneksi, Israelin oikeus omaan valtioon perustuu Kansainliiton San Remossa tehtyyn päätökseen, samaan jonka mukana saivat myös Libanon, Syyria, Irak ja Jordania omat alueensa. Jordania tosin hieman epämääräisessä tilanteessa, jossa Iso-Britannia menetteli omapäisesti erotettuaan 2/3-osaa juutalaisille tarkoitetusta alueesta palkinnoksi emiirille hänen saudeja vastaan tehdyn epäonnistuneen sotaseikkailun hyvitykseksi.
        Kyseinen päätös, jonka Kansainliitto teki v.1922, koskee Jordanjoen länsipuoleista aluetta johon kuuluu myös Golan, siirrettiin sellaisenaan YK:n peruskirjaan sitoen YK:n noudattamaan sitä. Myös kansainvälinen oikeusistuin vahvisti kyseisen päätöksen lainvoimaisuuden. Mikäli Israelin oikeutta valtioon ei hyväksytä niin silloin myös Syyrian, Libanonin, Jordanian ja Irakin valtion olemassaolot tulee kieltää.
        Neljänneksi, kyseisessä mandaatin jaossa Jordania tarkoitettiin koko Iso-Britannian mandaattialueen arabeille, joita nyt hämäävästi kutsutaan palestiinalaisiksi, omaksi valtioalueeksi eli jo sellainen kuin palestiinalaisvaltio on olemassa.
        Viidenneksi, palestiinalaisuuden keksi Arabiliitto, jota sitten vasta vuonna 1964 eli ennen v.1967:n sotaa, perustettiin virallisesti PLO jatkamaan Amin el-Husseinin vihapropagandaa ja terrorisointia.
        Kuudenneksi, koko pakolaisongelman aiheuttajat olivat ympäröivät arabivaltiot hyljätessään päätösehdotuksen 181 ja heti sen jälkeen tehdessään yrittämänsä tuhoamissodan Israeliin.
        Seitsemänneksi, miksi juutalaispakolaisista ei puhuta, sillä heitä oli enemmän kuin arabipakolaisia eli n. 800.000, jotka ajettiin pois arabivaltioista. Israel integroi heistä n. 500.000 pieneen valtioonsa, joten miksi arabit eivät integroi aiheuttamiaan pakolaisia vaikka heillä on valtavat maa-alueet. Kyse on laittomasta ihmisten hyväksikäyttämisestä, kansainvälisten säädösten rikkomisesta, sillä arabivaltiot edelleen pitävät pakolaisia toisen luokan kansalaisina eli eivät myönnä heille töitä, passeja, kansalaisuutta ym.
        Kahdennaksi, Zahir Muhsein, PLO:n sotilasoperaatioiden johtaja selitti hollantilaiselle Trow-sanomalehdelle 31.7.1977 antamassaan haastattelussa:
        ”Palestiinan kansaa ei ole olemassa. Palestiinan valtion luominen on vain keino jatkaa taisteluamme Israelin valtiota vastaan ja arabiyhtenäisyyden puolesta. Todellisuudessa ei ole eroa jordanialaisten, palestiinalaisten, syyrialaisten ja libanonilaisten välillä. Vain poliittisista ja taktisista syistä puhumme nykyään Palestiinan kansan olemassaolosta, koska arabien kansalliset intressit vaativat, että esitämme erillisen Palestiinan kansan olevan olemassa vastustaaksemme sionismia. Taktisista syistä Jordania, joka on suvereeni valtio määriteltyine rajoineen, ei voi esittää vaatimuksia Haifan ja Jaffan suhteen, kun taas palestiinalaisena voin eittämättä vaatia itselleni Haifaa, Jaffaa, Beershebaa ja Jerusalemia. Kuitenkin heti kun saamme haltuumme koko Palestiinan, emme odota hetkeäkään yhdistääksemme Palestiinan ja Jordanian”.
        Tämä lausunto yhtenä monista kertoo mistä on kysymys. Lausunto on samassa linjassa kuin PLO:n peruskirja kaikkine juutalaisvaltion tuhoamisartikloineen.
        Kahdeksaksi, Israel on tarjonnut viisi kertaa alueluovutuksia, joihin ovat kuuluneet ns. Länsiranta ja Itä-Jerusalem pysyvää ja kestävää rauhaa vastaan, mutta kertaakaan ei ole kelvannut, joka jo sellaisenaan kertoo ns. palestiinalaisten, OIC:n ja Arabiliiton laittomasta tavoitteesta. Arabiliitto mm. v.1967 vastasi Israelin alueiden tarjoukseen kolminkertaisella ei-päätöksellä.
        Kuka ajatteleva ihminen tällaista viitsii kannattaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tuollainen väännös on lähtöisin, historia ja kansainvälinen lainsäädäntö ovat täysin kadoksissa.
        Ensinnäkin, sellaista kansaa kuin palestiinalaiset ei ole koskaan ollut. He ovat siirtolaisia pääosin beduiineja, syyrialaisia, libanonilaisia, irakilaisia ja muista maista jossain määrin juutalaisten tulon aiheuttaman työsaannin vuoksi siirtyneitä.
        Toiseksi, juutalaiset eivät häipyneet alueelta, heidät veivät roomalaiset miehittäjät pakkosiirtolaisuuteen.
        Kolmanneksi, Israelin oikeus omaan valtioon perustuu Kansainliiton San Remossa tehtyyn päätökseen, samaan jonka mukana saivat myös Libanon, Syyria, Irak ja Jordania omat alueensa. Jordania tosin hieman epämääräisessä tilanteessa, jossa Iso-Britannia menetteli omapäisesti erotettuaan 2/3-osaa juutalaisille tarkoitetusta alueesta palkinnoksi emiirille hänen saudeja vastaan tehdyn epäonnistuneen sotaseikkailun hyvitykseksi.
        Kyseinen päätös, jonka Kansainliitto teki v.1922, koskee Jordanjoen länsipuoleista aluetta johon kuuluu myös Golan, siirrettiin sellaisenaan YK:n peruskirjaan sitoen YK:n noudattamaan sitä. Myös kansainvälinen oikeusistuin vahvisti kyseisen päätöksen lainvoimaisuuden. Mikäli Israelin oikeutta valtioon ei hyväksytä niin silloin myös Syyrian, Libanonin, Jordanian ja Irakin valtion olemassaolot tulee kieltää.
        Neljänneksi, kyseisessä mandaatin jaossa Jordania tarkoitettiin koko Iso-Britannian mandaattialueen arabeille, joita nyt hämäävästi kutsutaan palestiinalaisiksi, omaksi valtioalueeksi eli jo sellainen kuin palestiinalaisvaltio on olemassa.
        Viidenneksi, palestiinalaisuuden keksi Arabiliitto, jota sitten vasta vuonna 1964 eli ennen v.1967:n sotaa, perustettiin virallisesti PLO jatkamaan Amin el-Husseinin vihapropagandaa ja terrorisointia.
        Kuudenneksi, koko pakolaisongelman aiheuttajat olivat ympäröivät arabivaltiot hyljätessään päätösehdotuksen 181 ja heti sen jälkeen tehdessään yrittämänsä tuhoamissodan Israeliin.
        Seitsemänneksi, miksi juutalaispakolaisista ei puhuta, sillä heitä oli enemmän kuin arabipakolaisia eli n. 800.000, jotka ajettiin pois arabivaltioista. Israel integroi heistä n. 500.000 pieneen valtioonsa, joten miksi arabit eivät integroi aiheuttamiaan pakolaisia vaikka heillä on valtavat maa-alueet. Kyse on laittomasta ihmisten hyväksikäyttämisestä, kansainvälisten säädösten rikkomisesta, sillä arabivaltiot edelleen pitävät pakolaisia toisen luokan kansalaisina eli eivät myönnä heille töitä, passeja, kansalaisuutta ym.
        Kahdennaksi, Zahir Muhsein, PLO:n sotilasoperaatioiden johtaja selitti hollantilaiselle Trow-sanomalehdelle 31.7.1977 antamassaan haastattelussa:
        ”Palestiinan kansaa ei ole olemassa. Palestiinan valtion luominen on vain keino jatkaa taisteluamme Israelin valtiota vastaan ja arabiyhtenäisyyden puolesta. Todellisuudessa ei ole eroa jordanialaisten, palestiinalaisten, syyrialaisten ja libanonilaisten välillä. Vain poliittisista ja taktisista syistä puhumme nykyään Palestiinan kansan olemassaolosta, koska arabien kansalliset intressit vaativat, että esitämme erillisen Palestiinan kansan olevan olemassa vastustaaksemme sionismia. Taktisista syistä Jordania, joka on suvereeni valtio määriteltyine rajoineen, ei voi esittää vaatimuksia Haifan ja Jaffan suhteen, kun taas palestiinalaisena voin eittämättä vaatia itselleni Haifaa, Jaffaa, Beershebaa ja Jerusalemia. Kuitenkin heti kun saamme haltuumme koko Palestiinan, emme odota hetkeäkään yhdistääksemme Palestiinan ja Jordanian”.
        Tämä lausunto yhtenä monista kertoo mistä on kysymys. Lausunto on samassa linjassa kuin PLO:n peruskirja kaikkine juutalaisvaltion tuhoamisartikloineen.
        Kahdeksaksi, Israel on tarjonnut viisi kertaa alueluovutuksia, joihin ovat kuuluneet ns. Länsiranta ja Itä-Jerusalem pysyvää ja kestävää rauhaa vastaan, mutta kertaakaan ei ole kelvannut, joka jo sellaisenaan kertoo ns. palestiinalaisten, OIC:n ja Arabiliiton laittomasta tavoitteesta. Arabiliitto mm. v.1967 vastasi Israelin alueiden tarjoukseen kolminkertaisella ei-päätöksellä.
        Kuka ajatteleva ihminen tällaista viitsii kannattaa?

        Nämä asiat helposti unohdetaan. Eipä ihme, ettei tuohon tullut mitään kommenttia.


    • Anonyymi

      Juutalaisten syrjintä, antisemistismi on lisääntynyt EU-alueella ja sen ulkopuolella.
      Heitä palaa Israeliin parikymmentätuhatta vuosittain ja nyt koronan
      aikana on palannut vähän enemmänkin.

    • Anonyymi

      Kolonialismi oikeuttaa syyllistämään alperäisasukkaat terroristeiksi näinhän tässäkin kävi, kun neuvostoliitto valloitti suomelta karjalan se oli oikeutettu valloitus, heillä oli oikeus valloittaa koko suomi, juutalaisten valloitus siinä mielessä jopa ihailtavaa.
      Eläköön kolonialismi, aseet puhuvat heikot sortukoot, rahalla saa ja hevosella pääsee.

      • Anonyymi

        Keitä tarkoitat "alkuperäisasukkailla Israelin kohdalla"? Millä perusteella?


    • Anonyymi

      Kyse aloituksessa oli kuitenkin Israelin rokotestrategiasta, kun suomalaiset kadehtivat sitä tietämättä taustoista mitään.

      Ei Suomella on pätäkkää eikä suhteita niinkuin Israelilla, jonka pääministerillä
      on varaa laskelmoida rokotuksilla omaa suosiotaan nostaakseen
      pääministerikamppailussa.

      • Anonyymi

        Höpö höpö kukaan ei hae korona epinemian avulla pisteitä, jos seuraat uutisia tänäänkin kyllä sinullekkin luulisi selviävän mistä kyse suomen rokote hankinnoista tai jos et halua uskoa on se sun häpeä.
        Lue yle.fi klo 08.00 tänä aamuna mm. THL kertoo. Suomella on rokote tilauksia sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö kukaan ei hae korona epinemian avulla pisteitä, jos seuraat uutisia tänäänkin kyllä sinullekkin luulisi selviävän mistä kyse suomen rokote hankinnoista tai jos et halua uskoa on se sun häpeä.
        Lue yle.fi klo 08.00 tänä aamuna mm. THL kertoo. Suomella on rokote tilauksia sisällä.

        Israel on alueen tehokas demokratia toisin sen ympärillä olevat .
        Rokotukset pelaa ilman suurta mölyämistä kuten tuossa ilmansuunnassa on tapana., mikä asia tahansa,.paljon ääntä vähän tekoja.


    • Anonyymi

      Mitä savolaisilla on juutalaisiakin vastaan?

    • Anonyymi

      No hyvä kun ei mene rahat aseisiin!

      • Anonyymi

        Ai kellä ? USA avustaa aseistuksessa Israelia.


    • Israel ajattelee kuin Trump, oma suu on lähempänä.
      Sen takia Adolf alkoi vihata juutalaisia, voisin kuvitella kun trumpille kasautuu tarpeeksi vaikeuksia rikosten takia hänen vävynsä järjestää suoja paikan luvattuun maahan.
      Israelissa Trump voi jatkaa muurien rakentamista eristääkseen ennestää ahdistetut Palestiinalaiset mini-kokoisille alueille, Trump pelaa golfia anastamallaa maalla ja ottaa kastelu veden Jordan virrasta pelikentälle kun arabit janoisena katselee hänen peliä piikkilangan takaa.

      • Anonyymi

        Jeh Pertikki ! Trumphan sanoi, että hänen on lähdettävä maasta jos häviää vaalit
        vai lupasiko jopa lupasi lähteä maasta, jos häviää vaalit ?
        "Luvattu maa" ja Netanjahu odottaa ! Trump on varmaan tervetullut vävynsä kanssa
        ja Trumpin uskonlahkokin on joku Israeliin "soveltuva".

        Netanjahun pääministeriyden jatko on kylläkin kinttaalla,
        mutta eiköhän rokotuksen hankkiminen ylihintaan nosta kannatusta ?

        Israelilaisilla on tuskin mitään sitä vastaan paljonko "jumalan luvattujen"
        rokotukset maksavat, kun pätäkkää kerran on.

        Israelin valtiohan ei saa koskaan hävitä maailmasta, koska se on "Luvattu maa".
        Jeesuksen ainoa oikea maa ja syntymämaa.

        Palestiinalaiset taitaa katsella janoisena, arabeilta ei mikään lopu
        vähään aikaan, mutta kuten Kari Suomalainen sanoi:
        "Tulee vielä aika, jolloin arabit joutuvat syömään hiekkaansa"
        (kun öljy loppuu)


    • Anonyymi

      Jos se viimeinen rähinä tulee niin Israel lakkaa olemasta ensimmäisten joukossa !

      • Anonyymi

        Venäjä lähettää Sputnik rokotteita Palestiinan ihmisille.


    • Anonyymi

      Mitä rokotetta Israerilaiset ovat saaneet ? Harmi kun sitä ja rokotteen haittavaikutuksista ei kerrota, jos kerran Israel on "lääketehtaan koelaboratorio".

      Rokotettujen määrä vaihtelee. Viikko sitten kerrottiin, että neljä miljoona olisi
      rokotettu. Eilisillan uutisissa määrä oli neljännes kansasta.
      israelissa on noin yhdeksän miljoonaa asukasta.

      Vuorossa on 16-18 vuotiaitten rokotus, niille keiden vanhemmat ovat antaneet luvan
      rokotukseen.

      • Anonyymi

        Israelissa käyttävät ainakin Pfizer-BioNTechin rokotetta. Tuo tieto on uutisoitu monessa paikassa.

        Israelin rokotettujen määrästä, kuten Suomenkin, on ristiriitaisia tietoja liikkeellä. Ilmeisesti rokotteita on pistetty hieman yli 4 miljoonaa. En tiedä, kuinka moni on saanut kaksi annosta ja kuinka moni on saanut yhden.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe