Aihe

Miten maahanmuuttajien rikosrekisteri tarkistetaan 5 vuodelta

Anonyymi

Taksinkuljettajan lupaa ei saa, jos on rikosrekisteri tai törkeitä liikenteen vaarantamisia edellisen viiden vuoden ajalta. Miten Trafi tarkistaa maahanmuuttajien rikosrekisterin heidän lähtömaastaan tai maistaan, mikäli ei ole asunut Suomessa 5 vuotta. Vai sallitaanko mahdollinen rikollisuus, jos ei ole suomalainen?

Suomalaisesta rekisteristä tarkistetaan ettei ole syyllistynyt (kopio trafin sivulta)
1.törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, törkeä rattijuopumus tai kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.
2. sukupuolisiveellisyyttä loukkaava teko, seksuaalirikos, henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos, vapauteen kohdistuva rikos, omaisuusrikos, ryöstö, kätkemis- tai rahanpesurikos tai huumausainerikos ja olet saanut siitä ehdollisen tai ehdottoman vankeustuomion.
3. olet saanut sakkotuomion edellä kohdassa 2 listattujen rikosten vuoksi, ja teko osoittaa ilmeistä sopimattomuutta toimia taksinkuljettajana.
olet syyllistynyt ulkomailla 1-2 kohdissa lueteltuja tekoja vastaavaan rikokseen ja teko on merkitty rikosrekisteriin.
4. olet syyllistynyt ulkomailla 1-2 kohdissa lueteltuja tekoja vastaavaan rikokseen, se on merkitty sakkorekisteriin ja teko osoittaa ilmeistä sopimattomuutta toimia taksinkuljettajana.

6

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei mitenkään. Eihän heidän henkilöllisyyttäkään pystytä tarkistamaan.

  • Anonyymi

   Hetkinen eikös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu Taksi Helsingin autoilija palannut taksin rattiin vankilasta vapauduttuaan? Muistaakseni menetti luvat vasta vuosien päästä tuomiosta. Osaako joku sanoa tarkemmin?

   • Anonyymi

    Tarkemmin. Jouduin valitettavasti kirjoittamaan sen tähän mutta sanoin sen kyllä myös ääneen.

    Terveisin Kokenut taksikuski


   • Anonyymi

    Googlettamalla löytyy aika paljonkin uutisia siitä kuinka taksikuskit ovat pervoilleet asiakkaidensa kustannuksella. Jokainen heistä on onneksi saanut rangaistuksen.


  • Anonyymi

   Kun tuota listaa katsoo niin uskon, että suomalaistenkin kuskien kohdalla katsotaan "läpi sormien". Varsinkin kohdassa kaksi esitetään sellaisia asioita jotka suurin piirtein kuuluvat jokaisen taksikuskin päivärutiineihin.

  • Anonyymi

   Tähän olisi hyvä saada vastaus Trafilta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   623
   30311
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   302
   22428
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14123
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11198
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   94
   8309