Säästäminen vaikeaa

Anonyymi

Olen yrittänyt miettiä kaikkia keinoja säästämiseksi. Mikään niistä ei ole oikein toimiva. Jos saa jotain säästöön, niin aina tulee jotain, että suunnitelmat menevät pieleen.
90 - luvulla tuli lama, joka pilasi kaiken. Olin onnistunut suurella vaivalla säästämään itselleni. Kiitoksena tuli työttömyys ja rahat menivät.
Seuraavalla kerralla, kun onnistuin säästämään, niin äiti joutui sairaalaan. Piti hoitaa myös hänen asioitaan. Aina, kun alkaa menemään paremmin, niin putoaa sudenkuoppaan. Mitä tässä enää kannattaa säästää?

6

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sulla on käynyt niin, että olet säästänyt ns. pahan päivän varalle ja ne pahat päivät sitten tullessaan on vieneet säästösi. Mutta mitähän olisi tapahtunut, jos sulla ei niitäkään säästöjä olisi ollut?

    • Anonyymi

      Säästöön pitäisi pyrkiä saamaan sellainen summa, että sitä ei pikku menot hätkäytä.
      Oma ohjeeni itselle oli 8 vuotta sitten asuntolainaa ottaessa, oli se, että säästössä pitäisi olla vuoden nettotuloja vastaava summa, jotta jos oma työtilanne huononee, on varaa maksaa lainaa pois ilman lyhennysvapaita, kuin mitään ei olisi tapahtunut. (säästöt työttömyyskorvaus= 3 vuotta lainanlyhennyksiä ilman ongelmaa) 5 vuoden kohdalla tämä tavoite tuli saavutettua melko tiukasta asuntolainan lyhennysohjelmasta huolimatta (240 000€ /12 vuotta, emännän kanssa puoliksi)

    • Anonyymi

      Tarkastele ensin meno ja tulojasi. Jos rahaa ei riitä kuukaudessa yhtään säästöön, niin silloin sinulla on joko liikaa menoja tai liian vähän tuloja. Kilpailusta kaikki sopimukset mitä sinun on mahdollista kilpailuttaa (sähkö, vakuutukset, puhelin, yms). Itse kilpailuatan sopimukseni joka vuosi, tänä vuonna sain pelkästään niistä säästöä n. 300/v. Karsi kaikki turha minimiin ja tee budjetti. Jos elät jo valmiiksi alle tulojesi, niin silloin näet paljonko on realistista laittaa säästöön kuukaudessa. Aloita pienestä puskurista, eli ensimmäinen tavoitteesi on saada 1000e säästöön, siinä voi mennä 2 kuukautta tai 2 vuotta, pääasia on että pääset säästämisen makuun. Tämän jälkeen tavoitteesi on säästää 3-6 kk minimimenojesi (pysyt hengissä tällä) määräinen summa. Jos minimenosi on esim. 1000e/kk niin nyt sinulla pitäisi olla 7000e säästettynä. Tämän jälkeen on omassa harkinnassa haluatko esim. tuplata tuon summan vai alatko säästämään pitkäjänteisesti esim. osakkeisiin. Toisille iso kassa tuo mielenrauhaa, toisille se on kauhistus olemattomien korkojen ja purevan inflaation takia.

      • Anonyymi

        Kyllä se totuus Suomessa alkaa olla sitä, että ihmisillä ei ole enää mistä säästää kun valtiokin keksii koko ajan lisää väistämättömiä menoja, esim. hulevesimaksut mitä ei ennen ollut olemassakaan, yms.
        Suurin ongelma Suomessa on kertakaikkiaan riittämättömät tulot kun töistä ei enää haluta maksaa palkkaa eikä mistään muualtakaan saa tuloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se totuus Suomessa alkaa olla sitä, että ihmisillä ei ole enää mistä säästää kun valtiokin keksii koko ajan lisää väistämättömiä menoja, esim. hulevesimaksut mitä ei ennen ollut olemassakaan, yms.
        Suurin ongelma Suomessa on kertakaikkiaan riittämättömät tulot kun töistä ei enää haluta maksaa palkkaa eikä mistään muualtakaan saa tuloja.

        Olen tehnyt kaikenlaisia hommia elämäni ainakana ja totta on, että peruspalkalla ei Suomessa kukaan elä. Käytännössä on lähes aina kannattavampaa olla sossun ja kelan asiakas. Duunarihommissa elanto tuli yö- ja iltalisillä sekä ylitöillä. Nyt olen valkokauluksena ja todella surkea peruspalkka. Leipä tulee suorittamisbonuksista ja ylitöistä. Tuntuu että koko työelämä on ollut pelkkää suorittamista. Pankin kanssa ongelmia, koska heidän mielestään se mitä saan käteen ei ole palkka, vaan vain palkan perusosa lasketaan palkaksi. Pankin logiikalla olisin hyvin pienituloinen/köyhyysrajalla. Kuinkahan moni suomalainen "keskituloinen" on samassa tilanteessa?


    • Anonyymi

      Tukiloukut ovat se suomalaisten köyhyyteen ajava voima. Tukiloukulla tässä tapauksessa tarkoitan sitä vihoviimeistä päätöstä jonka suomalainen tekee itse. Päättää asua vuokralla kun se tuntuu järkevältä. Ymmärtämättä, että ainoa ketä siinä säästää on vuokranantaja.
      Asu hetki vähän huonommassa asunnossa kuin haluaisit, maksa se omaksi, niin olet jo säästänyt kymmeniä tuhansia ihan huomaamatta. Sen jälkeen loppu on helpompaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe