Aihe

Säästäminen vaikeaa

Anonyymi

Olen yrittänyt miettiä kaikkia keinoja säästämiseksi. Mikään niistä ei ole oikein toimiva. Jos saa jotain säästöön, niin aina tulee jotain, että suunnitelmat menevät pieleen.
90 - luvulla tuli lama, joka pilasi kaiken. Olin onnistunut suurella vaivalla säästämään itselleni. Kiitoksena tuli työttömyys ja rahat menivät.
Seuraavalla kerralla, kun onnistuin säästämään, niin äiti joutui sairaalaan. Piti hoitaa myös hänen asioitaan. Aina, kun alkaa menemään paremmin, niin putoaa sudenkuoppaan. Mitä tässä enää kannattaa säästää?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sulla on käynyt niin, että olet säästänyt ns. pahan päivän varalle ja ne pahat päivät sitten tullessaan on vieneet säästösi. Mutta mitähän olisi tapahtunut, jos sulla ei niitäkään säästöjä olisi ollut?

  • Anonyymi

   Säästöön pitäisi pyrkiä saamaan sellainen summa, että sitä ei pikku menot hätkäytä.
   Oma ohjeeni itselle oli 8 vuotta sitten asuntolainaa ottaessa, oli se, että säästössä pitäisi olla vuoden nettotuloja vastaava summa, jotta jos oma työtilanne huononee, on varaa maksaa lainaa pois ilman lyhennysvapaita, kuin mitään ei olisi tapahtunut. (säästöt+työttömyyskorvaus= 3 vuotta lainanlyhennyksiä ilman ongelmaa) 5 vuoden kohdalla tämä tavoite tuli saavutettua melko tiukasta asuntolainan lyhennysohjelmasta huolimatta (240 000€ /12 vuotta, emännän kanssa puoliksi)

  • Anonyymi

   Tarkastele ensin meno ja tulojasi. Jos rahaa ei riitä kuukaudessa yhtään säästöön, niin silloin sinulla on joko liikaa menoja tai liian vähän tuloja. Kilpailusta kaikki sopimukset mitä sinun on mahdollista kilpailuttaa (sähkö, vakuutukset, puhelin, yms). Itse kilpailuatan sopimukseni joka vuosi, tänä vuonna sain pelkästään niistä säästöä n. 300/v. Karsi kaikki turha minimiin ja tee budjetti. Jos elät jo valmiiksi alle tulojesi, niin silloin näet paljonko on realistista laittaa säästöön kuukaudessa. Aloita pienestä puskurista, eli ensimmäinen tavoitteesi on saada 1000e säästöön, siinä voi mennä 2 kuukautta tai 2 vuotta, pääasia on että pääset säästämisen makuun. Tämän jälkeen tavoitteesi on säästää 3-6 kk minimimenojesi (pysyt hengissä tällä) määräinen summa. Jos minimenosi on esim. 1000e/kk niin nyt sinulla pitäisi olla 7000e säästettynä. Tämän jälkeen on omassa harkinnassa haluatko esim. tuplata tuon summan vai alatko säästämään pitkäjänteisesti esim. osakkeisiin. Toisille iso kassa tuo mielenrauhaa, toisille se on kauhistus olemattomien korkojen ja purevan inflaation takia.

   • Anonyymi

    Kyllä se totuus Suomessa alkaa olla sitä, että ihmisillä ei ole enää mistä säästää kun valtiokin keksii koko ajan lisää väistämättömiä menoja, esim. hulevesimaksut mitä ei ennen ollut olemassakaan, yms.
    Suurin ongelma Suomessa on kertakaikkiaan riittämättömät tulot kun töistä ei enää haluta maksaa palkkaa eikä mistään muualtakaan saa tuloja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se totuus Suomessa alkaa olla sitä, että ihmisillä ei ole enää mistä säästää kun valtiokin keksii koko ajan lisää väistämättömiä menoja, esim. hulevesimaksut mitä ei ennen ollut olemassakaan, yms.
    Suurin ongelma Suomessa on kertakaikkiaan riittämättömät tulot kun töistä ei enää haluta maksaa palkkaa eikä mistään muualtakaan saa tuloja.

    Olen tehnyt kaikenlaisia hommia elämäni ainakana ja totta on, että peruspalkalla ei Suomessa kukaan elä. Käytännössä on lähes aina kannattavampaa olla sossun ja kelan asiakas. Duunarihommissa elanto tuli yö- ja iltalisillä sekä ylitöillä. Nyt olen valkokauluksena ja todella surkea peruspalkka. Leipä tulee suorittamisbonuksista ja ylitöistä. Tuntuu että koko työelämä on ollut pelkkää suorittamista. Pankin kanssa ongelmia, koska heidän mielestään se mitä saan käteen ei ole palkka, vaan vain palkan perusosa lasketaan palkaksi. Pankin logiikalla olisin hyvin pienituloinen/köyhyysrajalla. Kuinkahan moni suomalainen "keskituloinen" on samassa tilanteessa?


  • Anonyymi

   Tukiloukut ovat se suomalaisten köyhyyteen ajava voima. Tukiloukulla tässä tapauksessa tarkoitan sitä vihoviimeistä päätöstä jonka suomalainen tekee itse. Päättää asua vuokralla kun se tuntuu järkevältä. Ymmärtämättä, että ainoa ketä siinä säästää on vuokranantaja.
   Asu hetki vähän huonommassa asunnossa kuin haluaisit, maksa se omaksi, niin olet jo säästänyt kymmeniä tuhansia ihan huomaamatta. Sen jälkeen loppu on helpompaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   422
   4962
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1855