Herran huoneessa jokainen palvelee lahjoillaan

Anonyymi

En­nen it­se­pal­ve­lu­myy­mä­löi­tä kau­pois­sa oli myy­jiä, jot­ka luo­vut­ti­vat asi­ak­kail­le näi­den pyy­tä­mät ta­va­rat. Myy­jät oli ope­tet­tu ky­sy­mään ”kuin­ka voin pal­vel­la?”. Työn­te­ki­jä il­mai­si näin ha­lun­sa pal­vel­la asi­a­kas­ta.

Yh­teis­kun­ta­o­pin tun­neil­la kou­lu­lai­sil­le saa­te­taan opet­taa, et­tei tu­li­si miet­tiä niin­kään sitä, mitä hyö­tyä yh­teis­kun­nas­ta on mi­nul­le, vaan sitä, mi­ten minä voi­sin ol­la hyö­dyk­si yh­teis­kun­nal­le. Tämä asen­ne so­pii myös jo­kai­sel­le us­ko­vai­sel­le Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa.

Raa­ma­tus­sa käy­te­tään Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ver­taus­ku­va­na ih­mi­sen ruu­mis­ta, joka on ”yk­si ko­ko­nai­suus mut­ta jos­sa on mon­ta jä­sen­tä”, kos­ka ”yk­si ja sama Hen­ki on yh­dis­tä­nyt mei­dät” (1. Kor. 12:12–13).

Toi­sen jou­lun jäl­kei­sen sun­nun­tain ai­he Her­ran huo­nees­sa joh­taa aja­tuk­set sii­hen, mi­ten Ju­ma­lan huo­nees­sa ol­laan ja ele­tään. Sii­tä Paa­va­li on kir­joit­ta­nut roo­ma­lai­sil­le seu­raa­vas­ti: ”Äl­kää an­ta­ko ruu­miin­ne jä­se­niä syn­nin käyt­töön vää­ryy­den aseik­si. Kun nyt ker­ran olet­te siir­ty­neet kuo­le­mas­ta elä­mään, an­ta­kaa it­sen­ne Ju­ma­lal­le ja ruu­miin­ne jä­se­net hä­nel­le van­hurs­kau­den aseik­si.” (Room. 6:13.)

Kun Jee­sus kut­sui 12 ope­tus­las­ta ja lä­het­ti hei­dät maa­il­maan, hän neu­voi hei­tä muun mu­as­sa näin: ”Lah­jak­si olet­te saa­neet, lah­jak­si an­ta­kaa” (Matt.10:8). Paa­va­li taas muis­tut­ti efe­so­lai­sia, et­tä ku­kin on saa­nut oman ar­mo­lah­jan­sa (Ef. 4:7). Nii­tä oli­vat pro­fe­ti­an lah­ja, jo­kin vir­ka, opet­ta­mi­nen, neu­vo­mi­nen, an­ta­mi­nen ja ar­mah­ta­mi­nen (Room. 12:6–8).

Hen­gel­lis­ten lah­jo­jen li­säk­si Ju­ma­lan huo­neen asu­mi­ses­sa tar­vi­taan pal­jon käy­tän­nöl­li­siä lah­jo­ja. Pu­hu­jat ja esi­lau­la­jat toi­mi­vat kes­kei­sis­sä teh­tä­vis­sä. Li­säk­si tar­vi­taan esi­mer­kik­si hei­tä, jot­ka jär­jes­tä­vät seu­ra­pai­kat, sii­vo­a­vat huo­neet, avaa­vat ja lu­kit­se­vat ovet, val­mis­ta­vat ruo­kaa ja keit­tä­vät kah­via. Myös seu­ra­ti­lo­jen ra­ken­ta­mi­ses­sa ja kor­jaa­mi­ses­sa käy­täm­me lah­jo­ja, joi­ta Ju­ma­la on an­ta­nut seu­ra­kun­taan­sa.

Us­ko­vai­sen ih­mi­sen elä­mää on sa­not­tu ar­jen kris­til­li­syy­dek­si. Il­maus ko­ros­taa sitä, et­tei ky­sees­sä ole vain sun­nun­tain kris­til­li­syys eli pelk­kä tapa käy­dä seu­rois­sa ja py­hit­tää le­po­päi­vä Ju­ma­lan sa­nan kuu­le­mi­sel­le. On ole­mas­sa pal­jon sel­lais­ta­kin kris­til­li­syyt­tä, jos­sa käy­dään kir­kos­sa ker­ran vii­kos­sa, mut­ta ar­ki­päi­vät ele­tään maa­il­mal­li­ses­ti.

Toi­saal­ta jot­kut ar­vos­te­le­vat us­ko­vai­sia sii­tä, et­tä he te­ke­vät vii­kon syn­tiä, mut­ta py­hä­nä seu­rois­sa hei­laut­ta­vat kät­tä ja saa­vat kaik­ki syn­nit an­teek­si. Tämä ar­vos­te­lu ei pidä paik­kaan­sa. Us­ko­vai­nen on ai­na us­ko­mas­sa, ar­ke­na ja sun­nun­tai­na. Us­ko­mi­ses­ta ei voi ot­taa lo­maa ei­kä pi­tää va­paa­päi­viä.

Vaik­ka us­ko­vai­nen on ai­na us­ko­mas­sa, hän ei tun­ne it­se­ään ”py­häk­si ja elä­väk­si, Ju­ma­lal­le mie­lui­sak­si uh­rik­si” (Room. 12:1). Us­ko­vai­ses­sa­kin on heik­kouk­sia ja vi­ko­ja. Syn­ti tart­tuu ja vai­keut­taa us­ko­mis­ta. Tämä to­si­a­sia pi­tää us­ko­vais­ta nöy­rä­nä. Lä­hel­le tu­lee Paa­va­lin neu­vo: ”Äl­kää aja­tel­ko it­ses­tän­ne lii­ko­ja, enem­pää kuin on ai­het­ta aja­tel­la” (Room. 12:3).

Elä­vä us­ko pe­rus­tuu lah­jak­si saa­tuun van­hurs­kau­teen. Ju­ma­la lah­joit­taa van­hurs­kau­den hä­nel­le, joka us­koo. Us­ko­vai­nen on Mart­ti Lut­he­rin mu­kaan ”sa­mal­la ker­taa van­hurs­kas ja syn­ti­nen”, siis Ju­ma­lan lap­se­na­kin tai­pu­vai­nen syn­tiin. Sik­si on tar­peen elää tois­ten us­ko­vais­ten yh­tey­des­sä eli Ju­ma­lan huo­nees­sa, jos­sa evan­ke­liu­mi on tar­jol­la joka päi­vä.

Juhani Alaranta

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käsittämätöntä Raamatun raiskausta kertoa Jumalan Valtakunnasta niin, että lahko, jota leimaa omien lasten nainti, valehtelu, (kuten tässä asiassa, vai onko se tyhmyyttä) omii itselleen, vaikka jokainen tervepäinen tietää, että se on Ilmestyskirjan 21 mukainen Uusi Jerusalem, ja sitä johtaa Jumala, ei nämä kieroilijat.

      Jos ajattelemme aika- akselia, milloin sen Jumalan Valtakunnan on mahdollista tulla, niin minimi on hieman yli 1000 vuotta. Ilm. 20:6 Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.
      Taas tuo ”Hieman yli” aika menee siinä kun Jeesus voittaa maan päällä omiensa kanssa saatanan ja pahan. Ilm. 17:14
      Nuo kaikki käyvät taisteluun Karitsaa vastaan, mutta Karitsa voittaa heidät, sillä hän on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas. Hänen kanssaan saavat voiton hänen uskollisensa, kaikki kutsutut ja valitut.

      Sitä edeltää Vaivan aika, sekä millenium. Eikö se mahdu teidän päähänne.

      Prosessi alkaa 70 vuosiviikon vaivan ajalla, jota edeltää Pyhien tempaaminen Jeesuksen toimesta. 1. Tess. 4:17 Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa.

      Tämä on prosessi ja Vellut luulevat elävänsä syntistä elämäänsä paratiisissa jo nyt.

      On he aika vekkuleita ”jumalien valajakunnassaan”.

      >>Raamatussa käytetään Jumalan valtakunnan vertauskuvana ihmisen ruumista, joka on ”yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä”, koska ”yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät” (1. Kor. 12:12–13).*** Mitäh. Tämä jae kertoo seurakunnasta, ei JV;sta.

      Asia on kun puhuttaisiin suoraan Velluista; 1 Mutta mitä hengellisiin lahjoihin tulee, niin en tahdo, veljet, pitää teitä niistä tietämättöminä.
      2 Te tiedätte, että kun olitte pakanoita, TEITÄ VIEDÄÄN MYKKIEN EPÄJUMALIEN LUOKSE. KUTEN HALUATTE.
      3 Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ETTEI KUKAAN VOISI SANOA: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä.
      4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;
      5 ja SEURAKUNTAVIRAT ovat moninaiset, mutta Herra on sama;
      Teiltä uupuu myös armolahjat, joita kristityt käyttävät seurakunnan avuksi; 30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?
      31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

      Tajuatteko?

      Käsittämätön liirum- laarumia; Kun Jeesus kutsui 12 opetuslasta ja lähetti heidät maailmaan, hän neuvoi heitä muun muassa näin: ”Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa” (Matt.10:8). Paavali taas muistutti efesolaisia, että kukin on saanut oman armolahjansa (Ef. 4:7). Niitä olivat profetian lahja, jokin virka, opettaminen, neuvominen, antaminen ja armahtaminen (Room. 12:6–8). **** Teillähän ei ole Jeesusta, eikä Henkeä, joten älkää taas väärentäkö Raamattua, niin, että hallitsisitte Lahjoja. Ei sinne päinkään.

      Kitisevällä äänellä on saarnattu jo 60 vuotta, että niitä ei ole kenellekään, loppuivat kuulemma apostolien aikaan.

      Kukka lie kertonut sen Velluille.

      Tuosta lepopäivästä? Mitä päivää se mielestänne tarkoittaa, voiko joku Vellu panna Raamatun kohdan?

      Minkälaista on se mainitsemanne, ei maallinen vaan Taivaallinen elämänne?

      Nitäh, kieltääkö kirjoittaja vilkuttelun olemassa olin, sehän vei parhaillaan puolet saarna- ajasta, haloo?

      Ei kukaan uskovia arvostele, mutta tässäkin asiassa Vellujen valetta ja talostelua.

      Löytyi yksi paikallaan oleva jae; -Lähelle tulee Paavalin neuvo: ”Älkää ajatelko itsestänne liikoja, enempää kuin on aihetta ajatella” (Room. 12:3).

      >>Elävä usko perustuu lahjaksi saatuun vanhurskauteen. ** Höpsistä. Parannukseen se perustuu, omaan tekoon ja siihen, että lähtee seuraamaan kaikkivaltiasta Jeesusta.
      Jos se olisi lahja, kaikilla olisi se, mutta kun ei ole näin, kaveri valehtelee.

      Luther on väärä opettaja Hitlerin oppi- isänä ja antisisemitisti, osa katolisuutta, jossa elätte mukana.

      Yököttää tuollaiset puheet.

      r

      • Anonyymi

        Älä vanha harhainen riepu uhoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä vanha harhainen riepu uhoa.

        Riittääkö paukut edes jonkin lauseen kommentaariin?


      • Anonyymi

        Tee-itsevapari tekoineen on vahva harhassaan. Kiemurtelu aikoinaan kirkon lattialla oli demoneista.
        >>Elävä usko perustuu lahjaksi saatuun vanhurskauteen. ** Höpsistä. Parannukseen se perustuu, omaan tekoon ja siihen, että lähtee seuraamaan kaikkivaltiasta Jeesusta.**
        Fil. 3:9
        ja jotta kävisi ilmi, että kuulun hänelle. Näin minulla ei enää ole mitään omaa, lain noudattamiseen perustuvaa vanhurskautta, vaan se vanhurskaus, jonka perustana on usko Kristukseen ja jonka Jumala antaa sille, joka uskoo. [Room. 1:17, Room. 3:21,22, Room. 10:3,4


    • Anonyymi

      Entäs jos se ainoa lahja on 25 cm pitkä?

    • Anonyymi

      Mulla ei ole ollut muuta kuin joululahjoja.

    • Anonyymi

      Puhujamiehen tehtävä on kai vain olla mies, puhua tyhjänpäiväisyyksiä ja odottaa että naiset alistuvat hänelle. Vaimolta saa aina seksiä ja lapset ovat kuuliaisia. Hyvä järjestely jos omaa tällaiset lahjat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe