Aihe

Työ, ansiosidonnainen jaove

Anonyymi

Olen ollut jo useita vuosia sovitellulla päivärahalla ja tehnyt siis keikkatöitä. Onnistuuko että nyt kun täytän 60,niin jatkan osa-aikatöissä, nostan ansiosidonnaista ja siihen päälle vielä oven. Miten mahtaa verottaja rankasta? Kertokaa jos jollain kokemusta.

3

50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Voiko saada samaan aikaan ansiosidonnaista ja palkkaa? Ilmeisesti voi, kun tätä kysytään. OVEn saa 61-vuotiaana. Verolaskurilla saat selville, miten kaikki kolme tuloa vaikuttavat. OVE on eläke, ansiosidonnainen on etuus ja työstä saatava ansio on palkkatulo. Nuo kolme muuttujaa verolaskuriin. Yhteissumman noustessa yli tuhanteen alkaa verottajan koura rankaista aina enemmän ja enemmän määrän kasvaessa.

  • Anonyymi

   Minusta on mahdollista ansiosidonnainen + ove, ei enää siihen lisänä osa-aikatyön palkkaa. Korjatkaa jos väärin tiedän.

   • Anonyymi

    Ove ja ansiosidonnainen eivät ole toisistaan mitenkään riippuvaisia. Ansiosidonnainen ja osa-aikatyö ovat. Eli periaatteessa voit olla kokopäiväisen työn hakijana ja tehdä osa-aikaista, jolloin saa ansiosidonnaista, ja samalla voit nostaa ovea kun saavutat siihen oikeutetun iän. Verottaja sitten verottaa kaikkia näitä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   420
   4914
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1790