Aihe

SUOMESSAKIN TAVOITE JOSSA KESKUSTA SUURIN

Virossa on vallassa koalitio, johon kuuluvat: voittanut Keskuspuolue, Konservatiivipuolue (EKRE) ja Isänmaan puolue. Sosiaalidemokraatit ja reformistit ovat oppositiossa.
Viron vihreillä ei lainkaan kansanedustajia. Vuoden 2011 parlamenttivaaleissa puolue jäi äänikynnyksen alle menettäen paikkansa ja putosi näin riigikogusta, joka yhä jatkuu.
Hyvä tietää vähän Vironkin hallituksesta yms.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Riigikogun_vaalit_2019
Viron reformipuolue (vir. Eesti Reformierakond) on virolainen markkinaliberaali keskustaoikeistolainen puolue. Reformipuolue oli mukana Viron hallituksissa yhtäjaksoisesti vuosina 1999–2016 ja puolueen vaikutus maan talouteen on ollut suuri muun muassa vähäiseen sääntelyyn perustuvaa yritys- ja talouspolitiikkaa ja veropolitiikkaa luotaessa.

Keskustapuolueen virallinen aatesuunta on keskustalaisuus. Kuitenkin perinteisesti sosiaaliliberalismilla on ollut vankka asema puolueessa.

Vihreät on vihreään liikkeeseen perustuva puolue, jolle perhearvot ja luonto ovat tärkeitä. Sen kannattajat ovat olleet etupäässä akateemisesti koulutettuja ja kulttuurityöntekijöitä.

Viron konservatiivinen kansanpuolue (vir. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, lyh. EKRE) on virolainen kansalliskonservatiivinen oikeistopuolue, joka perustettiin 24. maaliskuuta 2012 vanhan agraaripuolue Kansanliiton pohjalle.

Isänmaa (vir. Isamaa, vuosina 2006–2018 Isänmaan ja Res Publican liitto, vir. Isamaa ja Res Publica Liit, lyh. IRL) on virolainen keskusta-oikeistolainen puolue,joka perustettiin 4. kesäkuuta 2006, kun konservatiivipuolueet Isänmaaliitto ja Res Publica yhdistyivät. Puolue edustaa Viron konservatiivista oikeistoa ja lukeutuu maan neljän suurimman puolueen joukkoon.

Sosiaalidemokraattinen puolue (vir. Sotsiaaldemokraatlik Erakond, arkikielessä sotsid, lyh. SDE) on virolainen sosiaalidemokraattinen puolue.

Viron yhdistynyt vasemmistopuolue (vir. Eestimaa Ühendatud Vasakpartei) on virolainen vasemmistopuolue, joka muodostettiin vuonna 2008, kun Viron vasemmistopuolue ja Perustuslakipuolue yhdistyivät. Puolueen kannatus on ollut marginaalista. Vasemmistopuolue on Euroopan vasemmistopuolueen jäsen.
Ei paikkoja Riigikogun

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vihreät ja vasurit pois meiltäkin hallituksesta ja muutenkaan eivät ole eteenpäin näkeviä kaiken vastustajat.

  • Anonyymi

   Jos autossa on mies ja nainen, mies ajaa - 3 syytä selittävät ilmiön.
   Nelikymppisenä eronneena naisena hän meni uudestaan autokouluun ja alkoi puhua autoilusta tuttujen naisten kanssa.

   Silloin valkeni, ettei moni nainen juuri ajanut autoa. Parisuhteeseen oli kyllä lähdetty modernin tasa-arvoisesti, mutta ajan kuluessa ratin takana alkoi istua heteropariskuntien keskuudessa huomattavasti useammin mies.

   ”Yllätyn, miten moni kaltaiseni aikuinen, pätevä nainen, reipas julkifeministi ja moderni maailman muuttaja paljastaa melkein kuiskaten, että »on mullakin kortti, mutta en oo ajanut 20 vuoteen»

   Nii..hallitukseen, osaamattomana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   467
   5408
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   25
   5367
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   2858
  4. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   168
   2676
  5. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   47
   2037