Aihe

Trumpistit raivoavat Parlerissa!

Anonyymi

Yhdysvalloissa yltyy kiistely siitä, mikä on sosiaalisen median yhtiöiden sekä käyttäjien vastuu sananvapauden käytössä.

Tuorein käänne on, että teknojättien hampaisiin joutuneen somepalvelu Parlerin uutisvirta on täyttynyt käyttäjien vihaisista viesteistä.

Parlerin käyttäjät uhoavat ennen kaikkea verkkokaupasta tunnettua Amazonia ja somepalvelu Twitteriä vastaan. He kehottavat muita käyttäjiä boikotoimaan niiden palveluita.

Monet Parlerin käyttäjät haluavat nyt boikotoida Amazonia ja muita teknologiayhtiöitä.
Parler on erityisesti Yhdysvaltain äärioikeiston ja Trumpin ydinkannattajien suosima somekanava, koska se ei ole kitkenyt vihapuhetta samaan tapaan kuin Twitter ja Facebook.

Parlerissa ovat toimineet aktiivisesti myös ne ääriliikkeet, jotka hyökkäsivät Yhdysvaltain kongressiin keskiviikkona.

Kun Yle tutustui palvelun uutisvirtaan sunnuntaina, Parlerin käyttäjiltä löytyi useita väkivaltaan yllyttäviä ja jopa sisällissotaa lietsovia viestejä.

Eräs nimimerkillä esiintyvä käyttäjä väläyttää mahdollisuutta iskeä Amazonin datakeskuksiin.

Parlerissa on vihjattu mahdollisuudesta iskeä Amazonin palvelinkeskusta vastaan.
Vihanpurkausten taustalla on ennen kaikkea verkkojätti Amazonin ilmoitus, että se lopettaa pilvipalvelun tarjoamisen Parlerille.
Syyksi Amazon Web Services on ilmoittanut sen, ettei Parler-somepalvelu ole pannut kuriin väkivaltaan yllyttäviä käyttäjiä. Amazonin mukaan väkivaltainen sisältö rikkoo Amazonin pilvipalvelun käyttöehtoja.

Amazonin ilmoitus tarkoittaa käytännössä sitä, että Parlerin toiminta todennäköisesti lakkaa toistaiseksi maanantaina juuri ennen klo 10 Suomen aikaa, mikä vastaa keskiyötä Yhdysvaltain länsirannikolla.

Parlerin toimitusjohtaja John Matze ilmoitti Parlerin käyttäjille varhain sunnuntaina Suomen aikaa, että Amazonin toimi on "yritys poistaa kokonaan sananvapaus internetistä".

Matzen mukaan Parler etsii korvaavaa palveluntarjoajaa, jotta somepalvelu saadaan myöhemmin takaisin pystyyn. Käyttökatko voi hänen mukaansa kestää jopa viikon.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Amerikkalaiset ovat 5-vuotiaan tasolla. Laki on aina rajoittanut sananvapautta siltä osin kuin se uhkaa valtion, yhteiskunnan, kansanryhmän tai yksilön turvallisuutta. Myös Suomessa. FBI:n mukaan Parlerissa on yllytetty aseelliseen vastarintaan ja uhattu Bidenin, Harrisin, Pencen ja Pelosin henkeä. Kyseessä on rikos. Ja jos Amazon tai Twitter ei sensuroisi keskustelua ja sulkisi näiden äärioikeistolaisten tilejä, niin ne olisivat osallisia rikokseen. Uhrit tai omaiset voivat haastaa ne oikeuteen ja USA:ssa se tarkoittaa valtavia korvauksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   12725
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   188
   11875
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   7873
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   19
   5346
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   194
   3199