Aihe

Kasvomaski ja flimmeri

Anonyymi

Olen viisikymppinen mies. Sain elokuussa elämäni ekan flimmerikohtauksen. Rytmi palautui sairaalassa salpaajalla.

Eilen, tammikuun toisella viikolla tuli jälleen flimmeri ja eikun sairaalaan taas.

Erikoista on se, että kohtaukset alkoivat kymmenen metrin päässä toisistaan Helsingin rautatieasemalla.

Erikoinen yhteensattuma, vai onko sittenkään yhteensattuma? Asiaa mietittyäni tajusin, että rautatieasema on ainoa paikka jossa kävelen kasvomaski päällä....

Näin etätyöaikaan on asemalla tullut käytyä noin kerran kuukaudessa, joten se että molemmat kokemani flimmerit alkoivat siellä on aika merkillistä.

Junista tämä ei johdu, mutta saattaa hyvinkin johtua kasvomaskista. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia kasvomaskin ja sydänoireiden suhteen?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllähän kasvomaski haittaa hengitystä, maskin tyypistä riippuen hyvinkin paljon. Eilen kuljin FFP2 maski päässä useamman tunnin, koska kävin sairaalassa jossa epäilin suurempaa tartuntamahdollisuutta. Hengitys oli melkoisesti raskaampaa kuin vähemmän suojaavalla kirurgisella suu-nenäsuojalla. Hengityksen tehon heikkeneminen ja hiilidioksidin lisääntyminen hengitysilmassa voi ehkä käynnistää sydänoireita jos sydän toimii jo normaalistikin äärirajoillaan.

  • Anonyymi

   Vaikka maski olisi laukaissutkin kohtauksen, niin kannattaisi varmistaa, että saat nyt oikeaa hoitoa. Flimmeri voi olla oireetonkin ja altistaa aivohalvaukselle. Tuollaiset vaivat eivät iän myötä parane itsestään, päin vastoin.

   • Anonyymi

    Hoito on kunnossa. Verenohennuslääke haettu juurikin aivohalvausvaaran takia. Väkisin tulee mietittyä, onko flimmereitä ollut muitakin kuin nämä kaksi. Näitä ei voinut olla huomaamatta, kun meni veto kokonaan pois. Oireeton eteisvärinä, siis sellainen jota ei havaitse ilman teknisiä välineitä, on ajatuksena pelottava..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4973
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1878