Aihe

Populismista....

Kiteytyykö vasemmistolaisen populismin vinoutuneisuus tuttuun Li Anderssonin puheenvuoroon?

”Se vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä kuin äärioikeiston. Se ei kohdistu ihmisryhmiin. Vaan nimenomaanhan siis yleensä anarkistivasemmistolaiset ryhmät myöskin… Mä en sano, että se on oikeutettuu, vaan sanon, että se on erilaista. Se yleensä kohdistuu niinku yhteiskunnallisiin rakenteisiin – eli silloin se kohdistuu siihen valtiokoneistoon – kuin yksittäisiin ihmisryhmiin.”

Li Anderssonin mielestä vasemmistoradikaalit eivät siis pahoinpitele ihmisiä ideologisista syistään. Esim. toisten järjestämissä mielenosoituksissa? Moni meistä ihmetteli taannoin vasemmistoradikaalien kylmäverisyyttä, kun eräässä tapahtumassa he pahoinpitelivät pyörätuoliin sidotun "väärämielisen".

Ja Anderssonin mielestä vasemmisto voi myös kohdistaa sitä "erilaista" väkivaltaa valtiokoneistoa vastaan, vaikka se ei ole oikeutettua. Onko se sitten oikeutettua, tai järkevää, että väkivaltaa lietsova ihminen, antifan kannattaja (vai jäsen?) voi toimia kansanedustajana, ministerinä, hallituksen jäsenenä? Kun ajatellaan vaikka Juha Mäenpään tapausta, niin yhden sanan vuoksi noustiin takajaloilleen moralisoimaan niin järkyttävää tekoa ja oltiin valmiita jyräämään kaikkia edustajia suojeleva syytesuoja. Yhden ihmisen yhden sanan, yksittäistapauksen vuoksi! Tai Tynkkysen tuomio, jossa tuomio tuli faktojen esiinnostamisesta "väärällä" tavalla.

Joillakin on todellakin eri oikeudet, vai sanoisiko erilaiset oikeudet, jossa teot ei ehkä ole oikeutettuja, mutta saa silti tehdä niin. Mitä tällaista julistusta toitottavasta populismista pitäisi oikein ajatella?

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vassarit nostaa ennen vaaleja niiden pyhän miehen esille, eli Stalinia ne ylistää maailman pelastajaksi, Stalinin nimeen ne vannoo puhdistavansa muut puolueet pois suomesta , ja on se kansaned. Kontula jo perustau kommunistisen puolueen uudestaan, oman kansan tappajaa ne vain ylistää.

   • Anonyymi

    Joo, taitaa vassarit hajota kahteen osaan, eli Lilleri Lallerin Vassarit ja Kontulan Kommunistit, joo ois sopivat nimet.


  • Anonyymi

   Väkialta on aliarvostettu vaikutuskeino sanoi Halla-aho eikä ole perunut tai pyytänyt anteeksi sanomisiaan.

   • 18 vuotta vanhaa juttua jaksat nostella esille. Etkö nyt oikeasti kykene kehittelemään mölinää tuoreemmista aiheista?


  • Anonyymi

   Populisti lukee trollipostia ja katsoo videoita ja uskoo ihan rakana kaiken.. Populistit, persut, ym. tohelot kopioivat tänne juttuja vuodelta 2015:))))
   Riikka Slunga-Poutsalo: ''Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan”

   • Vähän niinkuin antipersut, jotka räksyttää n. 20 vuotta vanhoista jutuista.


  • Anonyymi

   Vasemmistoliitto käyttää populistisia keinoja vähemmistöjä puolustaakseen.

   Perussuomalaiset käyttävät populistisia keinoja vähemmistöjä sortaakseen.

   Jotenkin tykkää enemmän Vasemmistoliiton populismista.

   Parasta olisi tietenkin, jos politiikkaa voitaisiin tehdä ilman populismia, vanhan ajan ”tylsään” tyyliin.

   • Kaltaisesi radikalisoituneet palstalaiset käyttää maksimissaan kahta aivosolua mielivaltaisten kommenttien suoltamiseen.


  • Anonyymi

   KAKSOISSTANDARDI

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   17080
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   341
   6181
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1564