Keskustan nyt näyttää Marinille suksen luistamista

Kansa kaipaa presidentin koronanyrkkiä, jonka Marin lyttäsi.
Rokotteita on odotettu jo kesästä ja että suunnittelu olisi pitänyt tehdä jo syksyllä.
– Mihin ihmeeseen tarvitsimme rokotteiden tuloa suunnittelua varten? Koko sotku on seurannut siitä, että koko koronaepidemian operatiivinen johto on niin ohut. Olisi tarvittu sitä nyrkkiä, jota presidenttikin kaipaili.

– Nyt annettavien rokotteiden osalta tiesimme jo viime kesänä kylmälaitteiden tarpeen ja sen, että niitä tarvitaan kaksi. Rokotteista tuli jo tutkimustuloksia ulos. Käsitykseni mukaan mitään uutta tietoa ei ole tullut. Heikkoa suunnittelua.

– Nyt on lähdetty vikaraiteille jo starttihetkestä, ja minulla on tuntuma, että junaa ei enää käännetä, vaan se etenee kitkuttaen eteenpäin.

Terveyspalvelu­johtajat arvostelevat rajusti Suomen korona­rokotetoimia.
Suomen koronarokotusohjelma etenee hitaasti. Toistaiseksi työterveyshuolto – 2,4 miljoonan suomalaisen palvelujärjestelmä – ja yksityiset terveystalot on jätetty rokotustalkoiden käytännön kansallisesta valmistelusta sivuun asetuskirjausta lukuun ottamatta.

Nyt ei sosialistien ja vasurein johdolla toimi mikään. VAI ON PÄÄMINISTERI MARIN HUIPPU TÄSSÄ ORGANISAATIOSSA.

On syntynyt vaikutelma, että kovin pitkälle ei ole kansallisella tasolla mietitty, miten homma hoidetaan. Työ on annettu kunnille ja sairaanhoitopiireille. Tästä on seurannut se, että meillä on 250 tahoa, jotka tekevät asioita eri tavoilla.
– Tämä tilanne on aivan absurdi. Asia olisi pitänyt miettiä paljon pidemmälle kansallisella tasolla: keitä kaikkia voisi hyödyntää rokotuksissa ja miten homman pitäisi toimia? Vasta sitten pyörät pyörimään.
– Ilman muuta työterveyshuolto pitäisi ottaa valmisteluun mukaan. Jos teemme sen ajoissa, ehdimme rakentaa kapasiteettia ylös siihen vaiheeseen, kun riskiryhmät on rokotettu.

Työterveyshuoltoa ei tunnuta valtakunnallisessa ohjauksessa miellettävän osaksi palvelujärjestelmää, ja se jää jonkinlaiseksi sokeaksi pisteeksi. Lisää notkeutta ajatteluun..
– Työterveys on taho, joka tavoittaa valtavasti työikäisiä ja jossa tehdään vuosittain paljon influenssarokotuksia. Olisi järkevä hyödyntää sitä osaamista.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varhila sanoo, että määrittelyt ovat parhaillaan ministeriössä arvioitavana.
      Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru (sd) vetosi Ylen A-studiossa maanantaina tekemästä vielä johtopäätöksiä rokotustahdista.
      Ja pääminsterillä on pää pensaassa, kamalaa jos kannatus menee jos jotain tekisi.

    • Anonyymi

      Marinin hallitus on täysin kyvytön hoitamaan koronatilanetta, ideologisista syistä.
      Nyt vasta suunnitellaan rokotuspaikkoja ja kilpailutetaan rokottajia!! muut maat on kohta rokottaneet puolet väestöstään, joita monin kerroin enemmän kuin suomalaisia. "Ois nyrkille töitä" siis Salen ehdottamalle koronanyrkille. Mutta ei kelvannut pääministerille.

      Mitä nyt pitäisi tehdä? Soppaa on hämmennetty vuosi ja noita sekoittaja löytyy joka lähtöön. Nyrkki olisi pitänyt lyödä pöytään jo viime talvena ja koota ryhmä alan asiantuntijoita luotsaamaan koko hoitoa. Ei yhtä ainutta valtionhallinnon virkapoikaa tai tyttöä tuohon mukaan.
      Joku ylempi informaatio-ohjaukseen kykenevä taho kuten STM, kutsuisi eri toimijat THL:n, yksityisen puolen ja vaikka Kuntaliiton koolle keskustelemaan yhdessä esimerkiksi siitä, mitä varautumista tarvitaan, mitä pullonkauloja on ja miten tieto kulkee eri tahojen välillä.

      Kaikkien osapuolien pitäisi palata takaisin suunnittelupöydälle ja koota yhteen kaikki yksityiset, julkiset ja kolmannen sektorin tahot, jotka rokotetoimintaa voivat tarjota.
      Tällä porukalla pitäisi miettiä, miten homma tehdään niin, että suomalaiset saadaan rokotettua mahdollisimman tehokkaasti. Olisi jokin roll out -järjestelmä eli järjestys siitä, kuka vastaa tietystä määrästä rokotuksia missäkin vaiheessa.

      Rokotepisteitä pitäisi olla paljonkin, jotta ruuhkia ei synny. Kukin rokottaja huolehtisi pisteistä ja antaisi aikoja yhteisessä varausjärjestelmässä. Rokotepisteitä pitäisi olla vielä enemmän kuin testauspisteitä, sillä rokotteita ei voi antaa ulkoilmassa.

      Näiden rinnalla toimisi työterveyshuolto, joka tulisi työpaikoille rokottamaan.

    • Anonyymi

      Onko tämä Krista Kiuru säätämässä tässäkinMarinin ohella, tämä Kiuru säätää demarit vielä massiiviseen vaalitappion.

    • Anonyymi

      Kenelle tämä oli yllätys? Kaikki mihin tämä hallitus ryhtyy menee pieleen!
      Eikö noita kokouksia ole jo pidetty tarpeeksi ? Tarvitaanko vielä muka kutsua eri instansseja kokouksiin? Toimikaa jo käytännössä, kokoukset ei estä Koronan leviämistä!

      Vasemmistohallituksen pahin painajainen olisi ostaa yksityisiltä.
      Se että työterveyshuolto on jätetty käytännössä ulkopuolelle rokotusjakelijana kertoo karulla tavalla hallituksen ideologisesta ajattelusta.

    • Anonyymi

      Anna mun kaikki kestää!! Mistä näille Kiuruille, Pekosille, Ohisaloille ja Marineille maksetaan? Entä miksi on STM, THL, VHK, mininisteriöä jos jotakin, eikä kukaan tiedä mitään omasta vastuualueestaan. Ja varmuuden vuoksi vaan keskustellaan ja kuunnellaan herkällä korvalla, ei tehdä päätöksiä, kun ei kukaan tiedä mitä pitäisi tehdä!!

      Taas ollaan siinä tilanteessa, että vastuunkantajaa tarvitaan. Nykyään on tavattoman selkärangatonta porukkaa päättämässä ihmisten asioista. Kauheasti ollaan tekemässä selvityksiä ja yhteistyötä puheiden tasolla, mutta kun kaivataan tekoja, ei löydy ketään laittamaan asiaa alulle. Sitten alkaa pallottelu instanssilta toiselle milloin milläkin syyllä.
      Milloin meillä on alettu kuurupiiloa ongelmien selän takana, vedoten milloin minkäkin asian keskeneräisyyteen vastuuta vältellen? Monissa näistä asioista on ihmisen koko elämä, työura tai terveys pallottelun kohteena.
      Kuka on vastuussa esimerkiksi näistä kyseisistä rokotuksista ja niiden ajallaan saamisesta ihmisten käyttöön? Kuka vastaa siitä, jos näin ei tapahdu ja miten se kompensoidaan kansalaisille, joille on aiheutunut menetyksiä työuran, terveyden ja koko elämän alueella? Itse elämää ja sen menettämistä ei kukaan voi korvata, mutta vastuu siitäkin on joillakin, kellä tässä tapauksessa.

      Ihmettelen jos SDP vielä saa gallupeissa yli 15 %

    • Anonyymi

      SDP hidastaa koronan hoitoa ideologisista syistä.
      Pitäsi presdientin jo puuttua.

    • Anonyymi

      SDP vaihtaa gallupisa paikkaa, kun olemattomat persutkin alkaa tulla alas. Jos ersut laajemminkin kuin täälä tuo lestan huutaja, heillä ei tulevaisuutta.

    • Anonyymi

      Työterveyshuolto on monelle tuttu ja joustava sekä turvallinen paikka hakea piikki. Kyllä on vaikea ymmärtää miksi sitä vastaan hangoitellaan. Kun työterveyshuolto otetaan käyttöön, silloin saadaan lisää laadukkaita paikkoja ja johtoa koordinoinaan käytännön asioita. Voitaisiko tämä hoitaa näin? Sitten vasemmisto saa jatkaa sitä yksityistämiskeskustelua kaikessa rauhassa.

      • Anonyymi

        Ideologia, ja eivät saa sossut kokouspalkkioita, kun asioita pitää venyttää.
        Yksityinen paha kun asiat luistaa ilman politpuroota. Lakkoillakin pitää, ja siihenkin pitää olla muu taho kuin yksityinen, helpompaa. Yksityinen sanoo " jos lakkoilette, laitetaan firma kiinni"


      • Anonyymi

        Hallituksen terveyspalveluja käsittelevä ministeriryhmä on linjannut, että yksityinen työterveyshuolto otetaan mukaan koronavirusta torjuviin joukkorokotuksiin keväällä. Asiasta on olemassa poliittinen sopu, toteutuksen yksityiskohdat ovat valmistelussa.


    • Anonyymi

      Suksi ei luista: Marin Kiuru Pekonen Haatainen ym toverit..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe