Ns lapsilähtöinen omatoiminen harjoittelu

Anonyymi

... On monessa seurassa esiin nostettu teema, jolla tarkoitettaneen sitä, että vapaaluisteluissa tai ulkojäillä isät tai äidit eivät ole organisoimassa pelejä tai treeniä.

Tämä on ihan hyvä juttu ja opettaa lapsia ja nuoria omatoimisuuteen ja sallii luovuuden kehittymistä. Tällaiseen kannattaa antaa lapsille mahdollisuus myös.

Samalla kannattaa muistaa kilpakiekon lainalaisuudet nykypäivänä, esim USA: ssa, Kanadassa ja nyt yhä enemmän myös Suomessa > 8 vuotiaita lapsia valmentaa henkilökohtainen valmentaja/ valmentajat yksityisissä harjoituskeskuksissa. Näiden harjoitusten tuloksena syntyy pelaajia kuten Connor McDavid tai Jack Hughes. Nuorena aloitettu, organisoitu omaehtoinen harjoittelu on ainut tie huipulle nykykiekossa; onko se tie onneen, on epävarmempaa.

Joka tapauksessa, jos lapsesi haaveilee ammattilaisuudesta, on osoittanut lajilahjakkuutta ja haluaa kokeilla rahkeitaan, niin silloin on syytä tarttua toimeen. (aika nopeasti lapsesta huomaa, onko hänen intohimonsa ammattilaisuus; pakolla syntyy vain hirvittäviä tragedioita).
Mutta mistä valmennus? Entä rahat? Nämä ovat aika monelle isoja ongelmia, mutta jos vanhemmilla on rahan sijaan aikaa, niin erittäin paljon voi lastaan auttaa opiskelemalla lajia (jos on itse pelannut jonnekin A-B ikään) ja vetämällä treenejä ulkojäillä, urheilukentällä ym.

Tätä lapsen treenaamista omien vanhempien toimesta karsastetaan ihan turhaan - jos isällä tai äidillä on kykyjä ja aikaa, niin älkää hävetkö mennä mukaan, jos lapsikin siihen suostuu. Arvostelijoita riittää aina, mutta jos teillä on lapsen kanssa hauskaa, niin se on tärkeintä ja pian alatta nähdä tuloksia myös jäällä.

Lapsilähtöisyys voi tarkoittaa niin montaa positiivista asiaa - kellään ei ole monopolia konseptin määrittelyssä.

6

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama homma alkaa olla lajissa kuin lajissa, eli yksityiset valmennusfirmat tarjoavat ”apuaan” jopa alle 10- vuotiaille lapsille. No, ehkei siinä ole mitään väärää, mutta kyllä vanhemman vastuu korostuu.

      Myös se, että lahjakas lapsi, jonka vanhemmilla ei ole varaa ostaa valmennuspalveluja ei etene lajissa, on jotenkin surullista.

      Harva isä tai äiti ehtii/osaa/jaksaa valmentaa. Urheilu ammattina alkaa olla liian suuren vaivan ja riskin takana nykyisin jääkiekossa ja lähes kaikissa lajeissa... just oli juttu jostain sulkapalloytytöstä, joka treenaa 14 kertaa viikossa! Ajatella jos hän käyttäisi puolet tästä ajasta opiskeluun ja muuhun itsensä kehittämiseen sulkapallon lyömisen sijaan?

      Hän olisi varmasti onnellisempi, muttei lapsi voi tällaista ymmärtää, koska hän on ympäristönsä vanki hyvin pitkään.

    • Anonyymi

      Aika aikuislähtöiseltä tuo kuvaus kuulostaa.
      Varmaan saattaa tuottaa tulostakin joskus. Aika monta tapausta olen seurannut, jossa isä yrittää lisäkoutsata omalla ajalla, eikä ole tulokset olleet häävejä. Varmasti poikkeuksiakin on.

      Kyllä parasta lapsilähtöistä tukea on se, että heität pojan hallille/ulkojäille silloin kun poika pyytää.

    • Anonyymi

      onko se yhteiskunnan vika jos perheellä ei ole rahaa kustantaa lapsen harrastusta.

    • Anonyymi

      95% lätkävanhemmista ei tiedä/ymmärrä tarpeeksi lasten/nuorten harjoittelusta tai valmentamisesta, joten kannattaa suosiolla ottaa ammattilainen apuun.

      • Anonyymi

        Mutta jossei ole rahaa, mutta on aikaa?

        Onko jääkiekko todella niin monimutkainen laji, ettei siihin liittyvien harjoitusten suorittamisessa maallikko voisi auttaa?

        Harjoituksia on kirjallisuus ja nyt myös internet pullollaan ja varsinkin netistä on helppo katsoa oikeita suoritustapoja monissa harjoituksissa. Jos nuori voi opiskella korkeakoulututkinnon etänä, niin voiko jääkiekko olla ala, jossa harjoittelu netin ideoilla ja vanhemman avustamana ei toimisi? Empä usko.


        Toki alan ammattilaiset, joiden elanto on kiinni yksityisvalmenmuksista, varmaankin pitävät ideaa vanhemman avustamasta omatoimitreenauksesta huonona.


    • Anonyymi

      Voihan se vanhempi tehdä yksilövalmennusta niin halutessaan, eihän sitä kukaan kiellä. Ei se valmentaminen mitään rakettitiedettä ole. Aloittaa vaikka lukemalla kirjan "Urheiluvalmennus" 500 sivua ja mielellään vielä ymmärtää lukemansa. Sitten vaan tekemään juniorille harjoitusohjelmia ja neuvomaan tekniikoissa jne,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe