Ns lapsilähtöinen omatoiminen harjoittelu

Anonyymi

... On monessa seurassa esiin nostettu teema, jolla tarkoitettaneen sitä, että vapaaluisteluissa tai ulkojäillä isät tai äidit eivät ole organisoimassa pelejä tai treeniä.

Tämä on ihan hyvä juttu ja opettaa lapsia ja nuoria omatoimisuuteen ja sallii luovuuden kehittymistä. Tällaiseen kannattaa antaa lapsille mahdollisuus myös.

Samalla kannattaa muistaa kilpakiekon lainalaisuudet nykypäivänä, esim USA: ssa, Kanadassa ja nyt yhä enemmän myös Suomessa > 8 vuotiaita lapsia valmentaa henkilökohtainen valmentaja/ valmentajat yksityisissä harjoituskeskuksissa. Näiden harjoitusten tuloksena syntyy pelaajia kuten Connor McDavid tai Jack Hughes. Nuorena aloitettu, organisoitu omaehtoinen harjoittelu on ainut tie huipulle nykykiekossa; onko se tie onneen, on epävarmempaa.

Joka tapauksessa, jos lapsesi haaveilee ammattilaisuudesta, on osoittanut lajilahjakkuutta ja haluaa kokeilla rahkeitaan, niin silloin on syytä tarttua toimeen. (aika nopeasti lapsesta huomaa, onko hänen intohimonsa ammattilaisuus; pakolla syntyy vain hirvittäviä tragedioita).
Mutta mistä valmennus? Entä rahat? Nämä ovat aika monelle isoja ongelmia, mutta jos vanhemmilla on rahan sijaan aikaa, niin erittäin paljon voi lastaan auttaa opiskelemalla lajia (jos on itse pelannut jonnekin A-B ikään) ja vetämällä treenejä ulkojäillä, urheilukentällä ym.

Tätä lapsen treenaamista omien vanhempien toimesta karsastetaan ihan turhaan - jos isällä tai äidillä on kykyjä ja aikaa, niin älkää hävetkö mennä mukaan, jos lapsikin siihen suostuu. Arvostelijoita riittää aina, mutta jos teillä on lapsen kanssa hauskaa, niin se on tärkeintä ja pian alatta nähdä tuloksia myös jäällä.

Lapsilähtöisyys voi tarkoittaa niin montaa positiivista asiaa - kellään ei ole monopolia konseptin määrittelyssä.

6

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama homma alkaa olla lajissa kuin lajissa, eli yksityiset valmennusfirmat tarjoavat ”apuaan” jopa alle 10- vuotiaille lapsille. No, ehkei siinä ole mitään väärää, mutta kyllä vanhemman vastuu korostuu.

      Myös se, että lahjakas lapsi, jonka vanhemmilla ei ole varaa ostaa valmennuspalveluja ei etene lajissa, on jotenkin surullista.

      Harva isä tai äiti ehtii/osaa/jaksaa valmentaa. Urheilu ammattina alkaa olla liian suuren vaivan ja riskin takana nykyisin jääkiekossa ja lähes kaikissa lajeissa... just oli juttu jostain sulkapalloytytöstä, joka treenaa 14 kertaa viikossa! Ajatella jos hän käyttäisi puolet tästä ajasta opiskeluun ja muuhun itsensä kehittämiseen sulkapallon lyömisen sijaan?

      Hän olisi varmasti onnellisempi, muttei lapsi voi tällaista ymmärtää, koska hän on ympäristönsä vanki hyvin pitkään.

    • Anonyymi

      Aika aikuislähtöiseltä tuo kuvaus kuulostaa.
      Varmaan saattaa tuottaa tulostakin joskus. Aika monta tapausta olen seurannut, jossa isä yrittää lisäkoutsata omalla ajalla, eikä ole tulokset olleet häävejä. Varmasti poikkeuksiakin on.

      Kyllä parasta lapsilähtöistä tukea on se, että heität pojan hallille/ulkojäille silloin kun poika pyytää.

    • Anonyymi

      onko se yhteiskunnan vika jos perheellä ei ole rahaa kustantaa lapsen harrastusta.

    • Anonyymi

      95% lätkävanhemmista ei tiedä/ymmärrä tarpeeksi lasten/nuorten harjoittelusta tai valmentamisesta, joten kannattaa suosiolla ottaa ammattilainen apuun.

      • Anonyymi

        Mutta jossei ole rahaa, mutta on aikaa?

        Onko jääkiekko todella niin monimutkainen laji, ettei siihin liittyvien harjoitusten suorittamisessa maallikko voisi auttaa?

        Harjoituksia on kirjallisuus ja nyt myös internet pullollaan ja varsinkin netistä on helppo katsoa oikeita suoritustapoja monissa harjoituksissa. Jos nuori voi opiskella korkeakoulututkinnon etänä, niin voiko jääkiekko olla ala, jossa harjoittelu netin ideoilla ja vanhemman avustamana ei toimisi? Empä usko.


        Toki alan ammattilaiset, joiden elanto on kiinni yksityisvalmenmuksista, varmaankin pitävät ideaa vanhemman avustamasta omatoimitreenauksesta huonona.


    • Anonyymi

      Voihan se vanhempi tehdä yksilövalmennusta niin halutessaan, eihän sitä kukaan kiellä. Ei se valmentaminen mitään rakettitiedettä ole. Aloittaa vaikka lukemalla kirjan "Urheiluvalmennus" 500 sivua ja mielellään vielä ymmärtää lukemansa. Sitten vaan tekemään juniorille harjoitusohjelmia ja neuvomaan tekniikoissa jne,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe