Tietääkö Marin-parka mikä mies tämä Navalnyi oikeasti on?

Anonyymi

Vähän historiaa Navalnyistä. Vuonna 2000 liike-elämässä kärvistellyt Navalnyi lähti mukaan politiikkaan. Venäjän yhdistynyt demokraattinen puolue Jabloko oli perustettu 1994, ja Navalnyi arvioi puolueen puutteista huolimatta sen olevan paras väylä saada poliittista vaikutusvaltaa Venäjällä. Jablokon tunnetuimpia poliitikoita ovat olleet Boris Nemtsov ja shakkisuuruus Garry Kasparov, jonka kytkökset Yhdysvaltoihin ja erityisesti tiedustelupalvelu CIA:han eivät ole pysyneet salassa.

Navalnyista kehkeytyi myös rasisti: eräällä videollaan hän puhuu ”laittomista maahanmuuttajista” ja vertaa heitä hammasmätään. Alusta asti Navalnyin poliittinen tavoite oli selkeä: piti aikaansaada markkinaliberaalin talousoikeiston ja äärioikeiston liitto, jolla haastaa Venäjän valtaapitävät oligarkit. Navalnyi muun muassa osallistui Venäläiseen marssiin 2005, jossa oli mukana erilaisia tsaarin monarkiaa ihailevia konservatiivisia piirejä sekä juutalais- ja siirtolaisvihamielisiä tahoja. Homma meni niin pitkälle, että lopulta Navalnyi erotettiin Jablokosta 2007 natsisympatioiden vuoksi.

Nöyryyttävän erottamisen jälkeen Navalnyi alkoi toteuttaa unelmaansa, jossa yhdistyisivät kansallismielinen äärioikeisto sekä liberaali, markkinataloutta kannattava pikkuporvaristo ja yritysmaailma. Navalnyista kehkeytyi myös rasisti: eräällä videollaan hän puhuu ”laittomista maahanmuuttajista” ja vertaa heitä hammasmätään, josta terve venäläinen hammaskalusto on puhdistettava. Kaukasialaiset siirtolaiset ovat Navalnyin mukaan ”torakoita”, jotka tulisi tuhota oikeamielisen Venäjän tieltä.

NAVALNYIN POLITIIKKA KATASTROFI TYÖVÄESTÖLLE

Vuoteen 2011 mennessä Navlanyi oli solminut liittolaissuhteita useiden fasististen järjestöjen kanssa. Hänen maineensa äärioikeistolaisena populistina ja Putinin hallinnon varteenotettavana oppositiovoimana alkoi olla vahvimmillaan. Samaan aikaan Nalvanyi sai voimakkaita tukijoita länsimielisistä tahoista. Hän oli jo 2000-luvun alkupuolella solminut suhteita Boris Jeltsinin ja Jegor Gaidarin piireihin. Erityisesti jälkimmäistä pidetään Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän vahvan talouden uusliberalistisen ”shokkiterapian” arkkitehtinä. Nalvanyin kampanjoita rahoittamaan tulivat muun muassa vahvat Alfa Bankin länsimieliset oligarkit Vladimir Ashurkov ja Mikhail Fridman.

Työväenluokan kannalta Navalnyin hallinto olisi täydellinen katastrofi. Clara Weissin mukaan lännessä Navalnyi on nähty välikappaleena, joka yhdistämällä Venäjän äärioikeiston voimat ja Putinin oligarkian vastaiset kapitalistit nousisi valtaan sen jälkeen kun Putin olisi pakotettu väistymään. Navalnyin taustavoimia eivät tyypin fasistiset ja rasistiset poliittiset kumppanit ja tavoitteet tunnu haittaavan: riittää, että Navalnyi vastustaa Putinin valtaa, on länsimielinen ja kannattaa äärimmilleen vietyä vapaata kapitalismia. Weiss arvioi, että onnistuessaan Navalnyin politiikka merkitsisi vain omaisuuden ja vallan uusjakoa Venäjän oligarkkien kesken. Työväenluokan kannalta Navalnyin hallinto olisi täydellinen katastrofi.

15

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämäkö oikeuttaa ihmisen myrkyttämisen?

      Onko oikein, että kaikki ne jotka ovat eri mieltä Putinin kanssa tulee tappaa? Pitääkö kaikki oppositio tuhota?

      Ihan sama, mitä Navalnyi on (tosin en ole lainkaan varma että sinä(kään) tiedät). Tässä on ollut jo liuta muita ihmisiä, jotka Putin on eliminoinut.

      Sanna Marin ja Sauli Niinistö toimi oikein, aivan kuten muukin Eurooppalainen vapaan demokratian johtajat.

      • Anonyymi

        uskoitko myrkytykseen ja kalsareihin hah hah


    • Anonyymi

      Miksi et laittanut lähdettä, mistä nappasit jutun? Etkö kehdannut, kun se on suora lainaus kommunistien Tiedonantaja -lehdestä?

    • Anonyymi

      Ei taida Marin-parka tietää, sen paremmin kuin hänen 150 avustajaansakaan kaikkine valtiosihteereineen.

      • Anonyymi

        Sauli Niinistöltä on kadonnut osaaminen. Johtuuko se varhaisesta dementiasta vai mistä?


    • Anonyymi

      Nava ei ole tappanut, eikä myrkyttänyt ketään, niin kuin Putin. Nava on ollut alusta lähtien korruptiota vastaan.
      Putin tappaa surutta kilpailijansa ja siitä pitää rangaista. Toivon että EU antaa sellaiset sanktiot, että Putin tipahtaa polvilleen ja eroaa tehtävistään. Hakee lopuksi turvapaikkaa Syyriassa.

    • Anonyymi

      Navalnyi edustaa demokratiaa, ja vapaata valintaa.
      Se, ettei Marin noudata sitä Suomessa, ei liity asiaan.

    • Anonyymi

      Ei tiedä Sanna ei . mitä Sanna tietää ?

    • Anonyymi

      Hyvä jos pakka hajotetaan.. ei sekään ole oikein että Putin ja sisäpiirinsä ja oligarkkinsa omistavat kaiken ja hallitsevat yksinvaltiudella!

    • Anonyymi

      Minä en näe Navalnyita niin myönteisessä valosa kuin moni kirjoittaja. Olen huomaavinani hänessä samoja piirteitä kuin Trumpissa, joka myöskään ei kuulu arvostamiini johtajiin. Ei ole tietoa millainen johtaja Navalnyi olisi, jos hän pääsisi valtaan. Epäilen, että tilanne ei paranisi siellä, vaan ehkä huononisi. Suhtaudun hänen aikomuksiinsa epäillen, että seuraisi muutakin eikä vain hyvää!

    • Anonyymi

      Ei ole venäjällä oikeasti muita kuin "isovenäläisiä" valtaan kärkkyjiä. Navalnyi on samaa sakkia. Pääministerimme ei ole ottanut selvää kuinka asiat ovat todellisuudessa. Siispä heti twitteriin meni möläyttämään positiivista mielipidettä navalnyistä. Olipa tuolla itänaapurissa vallassa ketkä tahansa, niin sama uhittelu naapurivaltioille jatkuu aina ja ikuisesti.

    • Anonyymi

      Sanna Marin on omasta mielestään oikeassa kaikessa, mitä sylki hänelle suuhun tuo.
      Ei ole hänellä kaikki palikat kohdallaan päänupissaan kun alkaa ennen aikojaan jalkojansa polkemaan näistä asioista. Pääministerin ei pidä lähteä sooloilemaan johonkin twitteriin omien näkemystensä kanssa ennenkuin on ottanut oikeasti selvää, mistä asiasta on oikeasti kyse. Hänelle eivät ulkopoliittiset kannanotot kuulu milläänlailla.

    • Anonyymi

      Navalnyin mustamaalaus on etenkin valtionmediassa huipussaan. Kaikki negatiivinen yritetään kaivaa esiin. Aloituskin on osa sitä disinformaatiota. CIA-haara on täysin puppua.
      Olettaisin venäkäisistä politiikan henkilöistä löytyvän "mörköjä" jokaisesta jos historiaa aletaan kaivamaan tarpeeksi pitkällä aika janalla.
      Maa, joka on epävakaa, ilman demokratiaa. Ei voi myöskään kehittyä poliittista kulttuuria, eikä asiallisia politiikan tekijöitä.
      Navalnyin käsityksetkin ovat vuosien varrella muuttuneet, niinkuin kellä tahansa, tiedon, ja maailmankatsomuksen lisääntyessä.

    • Anonyymi

      Höpö höpö juttu, kirjoittaja on Pietarin Trolli. Putinin kokin apuri. Tämä selviää kirjoitetusta tekstistä.

    • Anonyymi

      ftgdest

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3075
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2431
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2227
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2005
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe