Kysymys: vj ja maksuvaran muuttuminen

Anonyymi

Pääsin velkajärjestelyyn työttömän tuloilla, maksuohjelma kestää 5v. Työllistyin kuitenkin melko pian maksuohjelman alkamisen jälkeen.

Ensimmäisen vuoden vj-lyhennykseni olivat noin 200€/kk. Lasketutin hiljattain ensimmäisen kalenterivuoden (5kk) lisäsuoritusvelvollisuuden ja lisäsuorituksia tuli 800€/kk. En ollut osannut varautua ihan näin suuriin lisäsuorituksiin, mutta siitä eteenpäin olen laittanut kuukausittain säästöön 1000€ eli maksan tästä maksuohjelman mukaiset vj-lyhennykset (200€) ja säästän loppusumman (800€) todennäköisiin lisäsuorituksiin.

Alkuperäisellä, työttömän tuloilla lasketulla maksuohjelmallani maksettavaksi velkasummakseni tulee hieman yli 16 000€. Velkojeni kokonaissumma on noin 53 000€. Laskeskelin, että jos lisäsuoritukseni tulevat koko maksuohjelman ajan pysymään tuossa n. 800€/kk ja siihen lisätään maksuohjelman n. 200€/kk, maksan vuodessa velkajärjestelyyn 12 000€. Tämän kun kertoo viidellä (vuodella), kokonaissummaksi tuleekin huopsistakeikkaa 60 000€.

Jos maksuohjelman mukaiset lyhennykset lisäsuoritusvelvollisuuden summa yhdessä muodostavat isomman summan kuin velkajärjestelyn kokonaisvelkamäärä on, miten menetellään? Se ei kai ole mahdollista, että missään tilanteessa joutuisin maksamaan suurempaa summaa kuin mitä olen velkaa? Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta tilanteesta?

Olen kiitollinen, että pääsin vj:yyn ja että saan kuitattua todennäköisesti kaikki velkani, sillä hirmukorkojen kanssa en olisi siihen koskaan kyennyt.
Lienen melko harvinainen tapaus tässä asiassa, että maksuvarani nousee vj:n aikana niin suureksi, että tulen kuittaamaan kaikki velkani.
En ole missään välin edes harkinnut kotiin jäämistä sen vuoksi, että selviäisin vj:stä pienemmillä maksuilla. Minulla on hyvä koulutus ja mieluinen työ, joka tuo mielekkyyttä ja tulevaisuudenuskoa myös tähän haastavaan elämänvaiheeseen. Vj-pykälien mukaan velvollisuuteni on parantaa ansaintamahdollisuuksiani, ja sen olen myös tehnyt. Lisäksi vj-asetukset takaavat sen, että saan pitää kasvaneista tuloistani aina yli puolet itse.

Tiukkaa on vielä muutaman vuoden, mutta tämäpä on samalla hyvää oppia säästämisestä. En ole vielä ikäloppu, ja haaveenani on tämän päätyttyä alkaa säästämään "käsirahaa" maltillista asuntolainaa varten. Tuntuu, että vj on tuonut elämääni hallinnan tunteen ja menneen elämän virheet ja vaiheet väistyvät hiljalleen kuin painajaisuni aamun sarastuksessa. Sitä unta en halua enää nähdä.

Voimia kaikille vj:ssä oleville! Nämäkin päivät ja vuodet ovat elämää ja ehdottomasti elämisen arvoisia. Itse ainakin yritän vj:stä huolimatta joka päivä ajatella, etten eläisi "sitten kun" - elämää, vaan "nyt"-elämää. Jokainen elämän päivä on arvokas, ilo löytyy kyllä vähemmälläkin rahalla.

1

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sen verran vielä, että maksuohjelman mukaiset lyhennykset ovat ensimmäisen kahden vuoden ajalta n. 200€/kk, sen jälkeen summa kasvaa ja kokonaissummaksi muodostuu näin ollen n. 16 000€.

      Aloittaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe