Huom: arvostelijat

Caddy is coming, fast

Te, jotka kärkkäämmin arvostelette amerikkalaisia autoja, kertokaapa mistä amerikkalaisista autoista kokemuksenne ovat karttuneet. Toivottavasti kokeilunne ovat olleet edes muutama tuhat km (miles), sillä amerikkalaiset autot kuuluvat aivan erilaiseen koulukuntaan, kuin eurot ja japsit. Jos jenkit tekevät auton, jolla on MUKAVAA matkustaa, ei siihen väkisin yritetä urheiluauton ajoominaisuuksia. Ensivaikutelma amerikkalaisista saattaa olla "vetelä" ja muuta semmoista, mutta siihen kun tottuu, ei enää arvostakaan kovalle alustalle tehtyä autoa samalla lailla.

te amerikkalaisien autojen vihaajat, millä kokemuksella puhutte?


Omat kokemukseni:
4 kpl chewy pick-up
1 caprice classic
1 suburban
1 van
3 caddy deville
1 caddy seville
1 chrysler 300M

Koeajot:
1 jeep grand cherokee
1 sebring
1 neon
1 corvette
1 alero

10

3797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JHHN

      Nämä amerikanautovastaiset ihmiset ovat perineet kielteisen suhtautumisensa jo isiensä verestä. Toyotiin ja Ooppeleihin tottuneet Jormat ja Ristot omaavat lähes 100% varmuudella kokemuksia vain japsi- ja euroautoista, mutta silti jenkkilaivat ja dollarihymyt tiedetään varmana tietona lähes poikkeukstta ala-arvoisiksi ajettaviksi ja bensakrematorioiksi.

      Eiköhän suurin syy ole kateus? Tämä siitäkin huolimatta että Jorman tai Riston uudenkarhean Corollan hinnalla olisi saanut jo todella hienon vanhan jenkin, tai kaksi.

      Mutta kun ajattelee, miten valtavaa jenkkiautojen harrastaminen maailmalla on, miten tapahtumat vetävät tuhansia/kymmeniä tuhansia ihmisiä ja miten jo 500€:n Valiantin (Valiantia mitenkään väheksymättä) V8 lotkotus kääntää kadulla enemmän päitä kuin 150000€ Mersu, ei voi kuin todeta että jotain selittämätöntä niissä jenkeissä on.. :)

      • Risto

        Sanon minä. Ensinnäkin nimeni oikeasti on Risto. Toiseksi ajan vuodessa 50-70tkm mersulla. Kolmanneksi hain tänään harrastechevyn talvisäilöstä. Caddyyn vaihtuu se, kun sopiva kohdalleen sattuu.
        Eli vielä kerran höh.
        Ja mahtavia kilometrejä käkkyläkuskeille :)


    • caddyman

      Yhtälailla tojota on ihmisten mielestä piskuinen riisikippo, ranskalainen ruostuu, englantilainen ei lähde käymään edes sähkötolpan varjosta. Italialainen taas on muuten vain onneton rimpula. Saksalainen on laatuisa, tosin huonosti varusteltu, mutta mersulla ajaa taksit ja paapat, ja bemarilla mukatärkeät nousukkaat ja jupit. Amerikkalainen on edelleen huono ajaa ja tuhoton bensarosvo...

      Ainoa auto mikä joskus 80-luvulla menetetyn maineensa on edelleen aika hyvin pitänyt on bmw. Siksi en siihen koskisi pitkällä tikullakaan.

      Minulla on ollut ooppeli ja mersu. Sitten huomasin saksalaisten täydellisen sopimattomuuden suomalaisille roudan raiskaamille paskateille, ja siirryin amerikkalaisten rattiin.
      Tähän mennessä on ollut chevy lumina, pari starcraft vania, vanhaa ja uutta mallia, SS-impala, chrysler 300m sekä cadillac sts.

      • anonymous

        Vertailusi ovat aivan käsittämättömiä. "Saksalaiset autot" ovat mielestäsi mersuja ja bemareja. Johan toki, mutta kannattaa muistaa että briteillä on muutakin kuin mini ja italialaisilla muuta kuin fiat. Esimerkiksi briteillä bentley ja aston martin, italialaisilla ferrari ja lamborghini. Kannattaa vertailla edes hieman vertailukelpoisia autoja, sillä nimeämäsi saksalaiset edustavat saksalaista huippua, eivät suinkaan keskiluokkaa. Wolkkari on keskiluokan saksalaisauto, ei mersu.


    • Jarkko

      kovia viemään bensaa ja takavetoisia. Minä pääsen Corollalla alle 7 litran ja talvella ei jää kiinni.

    • kehumista

      Jotensakin omituista, että henkilö uhoaa amerikkalaisten autojen puolesta, ja toteaa tietävänsä asian koska on omistanut pitkän listan niitä. Miltä kuulostaisi vastaava juttu käännettynä itään: Te neuvostoautojen vihaajat, millä kokemuksella puhutte. Itse olen omistanut 18 volgaaa, 12 mossea ja 8 ladaa, ja erinomaisia ovat. Tämähän olisi aivan naurettavan kuuloista.

      Itse kyllä pidän hyvistä jenkeistä, mutta niiden valmistus taidettiin lopettaa jo n. 30 vuotta sitten. No nyt ihan viime vuosina on tullut parempaa. 80-luvun jenkit olivat lyhyesti sanottuna hirveitä lähes joka suhteessa.

      • caddy is coming

        Kiva jos olet ollut tyytyväinen itä autoihin.

        Vanhat jenkit olivat todellakin jotakin, mitä kukaan ei enää tee. Mielestäni -90 luvulla jenkit alkoivat taas nostamaan tasoaan. Ainakin cadillacin esittelemä seville sts northstar oli aikansa huippu. Sääli, että devillen ulkonäkö on mitä on. Jos auto olisi hieman virtaviivaisempi, mahtaisi se olla myös EU -markkinoilla. Mielestäni se on todella hyvä käyttöauto. Laadussa en ole huomannut mitään huomautettavaa.
        Kuuloneeko uusin deville ns. edustusautoluokkaan?
        Mielestäni se on luxusluxus perheauto.


        Neuvo: älkää ostako jenkkiautoa, mikä on tehty vain eu -markkinoille. Jenkit ei osaa tehdä autoa eu ja japsi kategoriaan. mielestäni raja kulkee suomessa sebring 2,7:ssä tms.. Sen siis voi vielä ostaa. Chevrolet alero on vielä kysymysmerkki.

        ps. chrysler neonista ei kai ole hirveesti valituksia


      • caddy is coming

        "Jotensakin o m i t u i s t a , että henkilö uhoaa amerikkalaisten autojen puolesta, ja toteaa tietävänsä asian koska on omistanut pitkän listan niitä".

        Miten niin omituista?

        Laitoin viestiini autot, jotta selviäisi, mistä autoista näkemyksini on rakentunut.
        Tarkoitukseni ei ollut uhota, anteeksi.

        ps. pitäisi käydä kokeilemassa Cadillac CTS.


      • tehdyt jenkit komeita
        caddy is coming kirjoitti:

        Kiva jos olet ollut tyytyväinen itä autoihin.

        Vanhat jenkit olivat todellakin jotakin, mitä kukaan ei enää tee. Mielestäni -90 luvulla jenkit alkoivat taas nostamaan tasoaan. Ainakin cadillacin esittelemä seville sts northstar oli aikansa huippu. Sääli, että devillen ulkonäkö on mitä on. Jos auto olisi hieman virtaviivaisempi, mahtaisi se olla myös EU -markkinoilla. Mielestäni se on todella hyvä käyttöauto. Laadussa en ole huomannut mitään huomautettavaa.
        Kuuloneeko uusin deville ns. edustusautoluokkaan?
        Mielestäni se on luxusluxus perheauto.


        Neuvo: älkää ostako jenkkiautoa, mikä on tehty vain eu -markkinoille. Jenkit ei osaa tehdä autoa eu ja japsi kategoriaan. mielestäni raja kulkee suomessa sebring 2,7:ssä tms.. Sen siis voi vielä ostaa. Chevrolet alero on vielä kysymysmerkki.

        ps. chrysler neonista ei kai ole hirveesti valituksia

        Allegoria käyttöön, kiitos! Vanhassa Volgassa olen ollut kerran kyydissä(ja muutaman kerran ex-neukkulassa) ja intissä ajoin muutaman kerran farmari Ladaa. Siinä kokemukset todellisesta itä-autosta.

        Kunnollinen amerikanrauta -1973 on sekä mukava, huoleton että suorituskykyinen. Bensaa kuluu, mutta joissakin tapauksissa hämmästyttävän vähän ottaen huomioon valtavan painon, isolohkon, automaatin ja siihen aikaan euroopassa täysin tuntemattoman varustelun. Joskus (etenkin huonosti säädettynä) bensaa kului aivan tolkuttomasti. Usein kuitenkin joku ihan tavallinen Volvo automatic vei enemmän kuin 2X kokoinen jenkkirauta sekä painon puolesta sekä moottorista.

        Aito amerikanrauta on ainoa todella mukava henkilösedan. Penkki on vähän kotisohvamainen ja juuri sen vuoksi hiton hyvä pitkillä matkoilla. Asentoa voi vaihtaa. Euroautoista kuulemma Citroeän aina on aivan poikkeuksellisen mukava. Ja paskat. Ei minkäänlaista eroa Golfiin tai vaikka Corollaan. Ei silti, kyllähän niillä ajaa, mutta...

        Todelliseen mukavauuteen tarvitaan voimaa ja massaa. Tällöin myös lehtijousitus takana on aivan toimiva ja jopa hyvä ratkaisu.

        Totta on, että jenkit eivät koskaan ole pärjänneet 1,6-2,0 litraisten moottorien luokassa. Amerikkalaisten mielestä esim. kaksilitrainen on ruohonleikkurin moottori eivätkä ole vieläkään tajunneet,että jo noin 15v. vectrat ja accordit ovat kulkeneet aika tujusti tällä mopomoottoriluokkaan kuuluvalla masiinalla.


      • jeppe

        Olen täysin samaa mieltä tuosta, että mukavuutta
        korostavaan autoon ei todellakaan kannata änkeä
        mitään sporttisuutta. Ajan 100 x mielummin
        löysällä alustalla olevalla kuin jollain ´
        kivireellä. Siksi nautinkin ajaa omalla Volvo
        740 GLE:llä vakio-alustalla.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe