Jää teki reiän veneen kylkeen

Anonyymi

Läheinen sairastui syöpään, enkä syksyllä stressin vallassa ehtinyt/jaksanut/muistanut mennä ajoissa kääntämään lasikuituista soutuvenettäni. Nyt kun kävin katsomassa sitä, huomasin surukseni, että umpioihin oli jäänyt sen verran vettä, että toiseen kylkeen oli tullut pieni reikä.

Kuinka iso remppa on tuon reiän korjaaminen, kovin iso se ei ole. Mutta voiko sen tehdä rannalla vai pitääkö vene kuljettaa korjaamoon? Ja kuinka helkkarin kalliiksi se tulee korjaamossa, kannattaako korjata vai ostaa käytetty soutuvene?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siellä rannallahan on vaikka kuinka paljon muitakin hylättyjä soutuveneitä, käy hakemassa sieltä uudempi...

    • Anonyymi

      korjaamolla lätkäisevät siihen uuden soutuveneen hinnan, ei kannata.

      vaihtoehdot:

      myy projektiveneenä 50-150 eurolla riippuen vuosimallista tai

      korjaa itse. Et kertonut vaurion kokoa mutta oletetaan vaikkapa sohvatyynyn kokoinen reikä, niin lasket siihen 2 neliötä rowing kangasta hinta 15 eur, lasikuitua 2 kiloa hinta 22 eur ja kovetinta desi hinta 6 eur, ja pensseleitä 6-9 kpl, hinta 15 eur. Pintamaali 1 litra alkydimaalia hinta 15 eur. kulmahiomakone johon 40 gr lamellilaikka, katkaisulaikka, hiomalaikka, hinta yht 50 eur.

      kannattaa tehdä työ yli 15 asteen lämmössä, mieluiten autotallissa tai jossain katoksessa ja kaukana rannasta jossa ilma ei ole kosteaa. viikonlopun/ kokonaisuutena 5-8 tunnin homma kätevältä kaverilta. Olen korjannut paljon projektisoutuveneitä ja ei niistä bisnestä saa mutta omat pois ja ehjän veneen itselleen jos niin haluaa.

    • Anonyymi

      Ok, kiitos vastauksesta! Kyseessä on noin 20 sentin vekki, ei varsinaisesti reikä, joten se on varmaan aika helppo korjata noilla neuvoilla! Kevättä odotellessa!

    • Anonyymi

      ..jo tavallisissa autotarvikeliikkeissä, on "lasikuitusarjoja", joissa on pala lasikuitumattoa ja hartsin tarpeet, ohjeet ja surkeat muovihanskat... tällaisilla paikkaa tuon 20 cm vekin, mutta kysy ostaessa on mattoa tarpeeksi.
      Yleensä lasikuituhommaa aloittelevalla "hartsi" kuivii käsiin..
      korjaushomma on helppo, painat vekit vastakkain, tosin saattavatkin ollakin, tasaisiksi..
      hiot puhtaaksi hiekkapaperilla ja lasikuitipaikkaus mukana olevan ohjeen mukaan, yleensä paketin lisäksi tarvii paremman maalisiveltimen ja pakkelilastan jotta saa töpöteltyä ilmakuplat pois, niitä jää joskus,

    • Anonyymi

      Oma kokemukseni lasikuitutöistä on vuosien varrelta, mutta saattaa antaa jotakin tähän keskusteluun.

      Käytin laskuitumattoa ja polyesterihartsia Biltemasta. Hartsin mukana tuli kovetetta, jonka määrällä pystyy vaikuttamaan työskentelyaikaan. Työvälineinä sakset, mittanauha, hiontavälineitä, mekaanisia ja akkutoimisia, rannalla ei ollut sähköä käytettävissä- pari metallilastaa ja alumiinitela, jolla sai painettua lasikuitupaloista ilmaa pois. Välineiden pesuun käytin Acetonia - ilman sitä olisin pilannut m.m. hyvät sakset.

      Kuidutettava ala oli luokkaa 1,5 m2 tasaista aluetta, mutta heti alussa epäonnistuin ajan suhteen, ja tavara jämähti ennen kuin ehdin teloa sen kunnolla kiinni. Siihen saattoi vaikuttaa tuulinen ranta, jos on mahdillista valita niin sisätila tai vähätuulinen sää olisi hyvä. No, siinä tuli vaan joitakin lisähiontoja alueelle, ja kun sain sen lopulta peittoon, niin oli aika paljon hiottavaa ennen kuin olin tyytyväinen. Kyseessä oli kannen osa, joka vielä peitettiin puuvillakankaalla ja maalattiin öljyvärillä, kesti normaalikulutusta yli 10 vuotta.

      Kun katselee veneiden korjausohjeita, niin aina kehotetaan sivelemään kerros tai 2 gelcoatia polyesterin suojaksi. Itse tekisin niin , jos tulisi vastaan lasikuituveneen remppa. Muistaen, miten sotkuista homma oli, vaikka ei ollut tarkoitus, niin varaisin sotkuhommiin sopivat vaatteet, ja ertyisesti riittävästi riittävän kestäviä kertakäyttökäsineitä ja hengitys-suojaimia, itse olen käyttänyt kumisia, johon saa vaihtosuodattimia, mutta teen aika paljon hiontatöitä veneille vuosittain, joten kyllä varmaan kertiksilläkin pärjää.

      Lisäksi kannattaisi ehkä vähän googlata mitä tästsä aiheesta kerrotaan, esim.
      kevra.fi kertoo jonkin verran samansuuntaisia asioita mitä täällä on ollut esillä.

      Onnea projektille, en usko että voi epäonnistua jos peukalo ei ole täysin keskellä kämmentä. Ja aina voi aloittaa alusta jos tietää missä meni pieleen.

      Lesserwisser

      • Anonyymi

        Kertakäyttöiset pahvimukit on hyviä epoksisatsien sekoitteluun, kun tekee sopivan pieniä käyttöannoksia ne ehtii levittämään ennen epoksin jämähtämistä liian jäykäksi. Lämpötila vaikuttaa, ei niinkään tuuli. Puukolla voi veistellä sopivia sekoituslastoja ja ne käyvät myös ilmakuplien paineluun.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe