Tarvitaan keskustalaisia otteita Porkkanalla päähän ei enään riitä

Maailma menee pahemmaksi aina vain !
https://yle.fi/uutiset/3-11761243
Korruptio on niin laajaa ettei ole käsitystä miten se jo pursunnut päättäjiin, niin meillä kuin muuallakin. Aina tulee uutta mallia, miten he itselleen tehneet edukasta päättäjät. Yksi korrultion muoto on kun valtio maksaa Finnair liput, he saa siitä itselleen "pisteet" joita lomillaan ym maksavat omia menojaan mm tutkiskelin Hassin liikkuja meppi-aikaan miten näillä maksoi mm Tulimaan "uinti bongauksiaan" kuten itse niistä käytti ilmaisua. Eikä suinkaan ainoa ole, esimerkkinä vain. Kun jatketaan punavihreällä mallilla olemme sitten hyvin hyvin korruptoitunut maa. Jo valtakunansyyttäjä näytti miten "putin" tyylisesti hänkin taitaa virkaansa. Otti mm 15 vuoden takaisen mitättömän ex sisäministerin lauseen, joka soimasi raamattuun viitaten edustamiaan punavihreitä, Pride -sateenkaari asioihin liittyen. Sen kanssa vuohkasi, kuin kansanredustajankin, jota halusi syyttää lausumastaan. Häpen näitä keskustalaisia jotka puolusti valtakunnasyyttäjää kansanedustajaa syyttäessään, he ei ole luottamuksen arvoisia enää. Oli kuka tahansa, ei saisi kuulua keskusta henkeen että aletaan syytteleen virran mukana.

Siinä vähän alkujuontoa..

Ruuan tuottajahinnat ovat Suomessa EU:n halvimpia.
Suomen tilakoot ovat aika paljon pienempiä verrattuna Ruotsiin ja Tanskaan. Pitää miettiä, onko tämä tehokkain tapa tuottaa ruokaa. Isojen tilojen kautta tulee volyymia ja viljelijät voisivat saada enemmän tuottoa.
ASIA EI LIENE NÄIN YKSINKERTAIN KUITENKAAN.
Aina muistaa että puroista se jokikin syntyy. Ja yleensä elämä on pientä alussa jossa suurenee toiseen liittyen.

Asiakkaat valitsevat, missä he asioivat ja sitä kautta tulevat markkinaosuudet.
Ottaisin yhden jossa kotimaisuus on tärkeä; ABC-asemien ravintoloissa lihan kotimaisuusaste on täydet 100 prosenttia. Ja myös noin 80 prosenttia S-ryhmän myymästä ruoasta on valmistettu Suomessa. Osuuskaupat perustettiin 1900-luvun alussa, jotta pystyttäisiin ostamaan isompia määriä ruokaa entistä halvemmalla. Perusperiaate ei ole muuttunut, vaikka on tullut uusia työkaluja, kuten sähköinen kilpailutus. mm SDP esitti aikanaan maataloustukea että saataisiin kuluttajien ruoka halvemmaksi kaupoissa, ja luonnollisesti että saadaan tuilla maanviljelijöitä pelloilleen. SDP pointi silloin oli että köyhempikin voisi ostaa ruokansa halvemmalla. Vähävaraisten määrä nousee koko ajan Suomessa, ja nyt ajat ovat monelle vaikeat. Ruokakorin edullisuus on tosi tärkeä asia kuluttajille.
Suomalainen ruokaketju on poikkeuksellisen vahvasti kotimaisten toimijoiden käsissä. Tämä on kansainvälisessä vertailussa harvinaista ja koko ruokaketjun valtti.
Se on tärkeää myös huoltovarmuuden ja kotimaisen ruuan arvostuksen näkökulmasta. Onkin ollut havaittavissa että kasvimaat on lisääntyneet, ihmiset haluaa entiseen malliin itse kasvattaa ainakin pienessä määrin tuotteitaan, kellä nyt siihen mahdollisuuksia on mm kaupunkien maapalstat on kysyttyjä ettei riitä kaikkille.

Ruokakeskustelu on monipuolistunut ja monimutkaistunut. Siinä missä muinoin puhuttiin lähinnä siitä, onko ruokaa riittävästi, nykyisin ruokakeskustelu poukkoilee milloin eläinten oikeuksissa, milloin parhaissa laihdutusneuvoissa.

Miksi ruokakeskustelu on niin tunnepitoista. Siihen on monta syytä. Ruokaympäristö on viime vuosikymmeninä monipuolistunut hurjasti. Ihmisen ruokasuhde on muuttunut niin, että enää ruoka ei pelkästään tyydytä nälkää, vaan siitä haetaan mielihyvää. Valintamahdollisuuksia on yllin kyllin.
Ruoka tulee lähelle ihmistä, sillä jo vastasyntyneellä elämä ja ruoka kietoutuvat tiiviisti yhteen.

jankohtaiseen;
Rajoituksiin kyllästyneiden suomalaisten pinna alkaa pettää. Metropolialueen kaupungit jo uhmasivat hallituksen alati tiukentuvaa linjaa avaamalla nuorten harrastusmahdollisuuksia helmikuuksi.
Koronan torjunnan kärkihahmoksi noussut peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) oli päätöksestä närkästynyt. Hänen mukaansa tauti leviää nyt sitä tahtia, ettei minkäänlaiseen pullikointiin olisi varaa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) säestää luottoministeriään sujuvasti.
Demarienkin kannattaa muistaa, ettei koronan torjunta ole yhden puolueen show. Virus on päivän politiikkaa isompi asia, jossa on monta puolta.

Muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä on lähes mahdottomassa tilanteessa onnistunut ylläpitämään suomalaisia yrityksiä pystyssä niillä keinoilla, joita valtiolla on.
Myös opetusministeri Li Andersson (vas.) teki viime vuonna huomattavan työn suomalaisen koululaitoksen nopeassa sopeuttamisessa lähes mahdottomaan tilanteeseen.
Korona on kanssamme ainakin koko tämän vuoden, ehkä pidempäänkin. Rokotteita saadaan maahan toivottavasti keväällä riittävästi ja suomalaiset ovat valveutuneita niitä ottamaan. Kesällä tautitilanne todennäköisesti helpottaa, ja elämä Suomessa muuttuu muutamiksi kuukausiksi normaalimmaksi viime vuoden tavoin.
Samaan aikaan talous pitäisi pitää pyörimässä ja velanmaksukin aloittaa. Varsinkin vasemmistolle se on vaikeaa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hassi ja Halonen, Mairinin jälkeen historin kalleimmat. Kaikki äärivasemistolaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3674
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3166
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2613
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2122
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2115
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1947
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1765
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1742
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      292
      1458
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1362
    Aihe