Aihe

Työläisten uhraus koronalle

Anonyymi

Mitäkö mietin, no mietin miltä tuntuu olla rokoteohjelmassa viimeisten joukossa.
Ja milläkö perusteilla?
No sillä:
- että töihin on mentävä, pitää miettiä monesti joudunko alttiiksi koronalle, koska en ole työtön ja joudun olemaan päivän aikaan tekemisissä usean ihmisen kanssa.
- en ole tarpeeksi vanha.
- en kuulu riskiryhmään.

Aika usein kaikessa sijaiskärsijöiksi joutuvat perus työntekijät, jotka maksavat veroja ja pitävät yhteiskunnan kasassa.

Näinä aikoina tuntuu välillä, että olisiko sittenkin turvallisempi olla vanhus, sairas tai työtön.

Voisi ainakin olla neljän seinän sisällä turvallisesti ja vaikka kosketella itseään.

Aika monen vanhuksen, riskiryhmäläisen ja työttömän on helppo kirjoitella somessa, että suljetaan kaikki, älkää menkö baariin, salille, uimaan, töihin ym...
Koska heidän ei ole pakko niihin mennä, voi olla turvassa kotona ja odotella kutsua rokotukseen.
Sen jälkeen se sielu siellä lepää ja viltin alla on hyvä olla ja valittaa, että oikein kuume nousi.

Toista se on meillä, suurimmalla osalla väestöä, se on vaan aamulla lähdettävä painamaan näkymätöntä uhkaa vastaan, tehtävä töitä ja yrittää kärvistellä.
Ei ole vielä kukaan sanonut vesivahingon koittaessa, että älkää tulko auttamaan koska korona. Veikkaan, että siinä tilanteessa kun menet tuntemattoman ihmisen kotia korona aikaan, moni työntekijä miettii, että turvallisempaa olisi jäädä vaan kotia.

Mutta mitäpä me terveet työtätekevät, pidetään yhteiskunta pystyssä ja jäädään odottamaan milloin saadaan rokotteet, koska meille ne annetaan viimeisenä.

Ja myös ne baarityöntekijät riskeeraavat ittensä työaikaan, pitäisikö niidenkin olla rokotuksien jonossa ensimmäisten joukossa.
Hekin tekevät työtä riskeistä huolimatta.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Stockmannista kirpputori

    Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
    Maailman menoa
    167
    9149
   2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

    En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
    Maailman menoa
    350
    6469
   3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

    Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
    Maailman menoa
    335
    4274