Aihe

PS ehdottaa suomeen samaa-töitä suomalaisille

Anonyymi

Marjanpoimijasta ohjelmoijaan

Viime vuonna noin 15 000 EU:n ulkopuolisista maista tullutta työperäistä maahanmuuttajaa sai työluvan Ruotsiin. Lukuun sisältyvät sekä marjanpoimijat että ohjelmistosuunnittelijat. Nykyisillä säännöillä työlupa voidaan myöntää henkilölle, joka ansaitsee vähintään 1 280 euroa kuussa. Suomessa vaadittava minimipalkka on vieläkin alhaisempi eli 1 252 euroa kuussa.

Kokoomuspuolue haluaa panostaa korkeammin koulutetun työvoiman maahanmuuttoon. Erityisenä ongelmana se näkee vammaisten henkilökohtaisten avustajien maahantuonnin, johon on liittynyt monenlaisia petoksia ja väärinkäytöksiä.

Keskusliitto vaatii toimia hyväksikäyttöä vastaan

Myös työntekijäpuolta edustava LO eli Ruotsin vastine SAK:lle vaatii nykyistä korkeampaa vähimmäistulorajaa ja täysremonttia työperäisen maahanmuuton sääntöihin.

– Tilanne on kuin villissä lännessä. Meillä on kaikkein sääntelemättömin työperäinen maahanmuutto koko maailmassa, toteaa LO:n puheenjohtaja Susanna Gideonsson.

LO haluaa kovempia rangaistuksia niille työnantajille, jotka hyväksikäyttävät työperäisiä maahanmuuttajia. LO vaatii myös työvoiman saatavuusharkinnan ottamista uudelleen käyttöön.

Perussuomalaisten esittämä 3 000 euron vähimmäisansioraja työn perässä Suomeen tuleville ihmisille on samoilla kieppeillä kuin Ruotsin kokoomuksen vaatimus.

SUOMEN UUTISET
Tweet
Tulosta
Tagit

Ruotsi
Työperäinen maahanmuutto
Maltillinen kokoomus
Saatavuusharkinta
Ulf Kristersson
työlupa
LO
Susanna Gideonsson
työperäinen hyväksikäyttö
vähimmäistuloraja
Landsorganisationen

ote suomen uutiset

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Suomeen julistettu poikkeustila

    Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
    Maailman menoa
    389
    8771
   2. Maisa ja Mikko eroaa!

    https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
    Kotimaiset julkkisjuorut
    197
    8373
   3. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

    Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
    Maailman menoa
    389
    6359
   4. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

    Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
    Maailman menoa
    243
    4239
   5. Korona-altistuminen joogasalilla ja puutteelliset tiedot

    "Ylilääkäri Jarno Rieppo kertoo, että tartuntaketjujen jäljitys on kesken eikä kaikkia mahdollisesti altistuneita ole vielä tavoitettu puutteellisten
    Iisalmi
    98
    2574