Kunnanjohtajan virkaa hakenut

Anonyymi

Oletteko havainneet erään ammatti- ja tapahakijan hakeneen virkaa. Nyt Koskelta. Historia värikäs. Potkuiltakaan ole välttynyt.

12

2410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hiukan ihmetyttää tämän ko. hakijan touhu. Konnevedellä ei ole ratkaistu kunnanjohtajaa, ei Ylitorniolla eikä Lestijärvellä. Miksi ko. hakija hekee jo neljänteen kuntaan samaan aikaan.
      Osoittaako tämä ainoastaan hakijan aktiivuutta työttömänä ollessaan, sillä tavanomaista ja normaalia tällainen ei ole.

    • Anonyymi

      Onko Koski lapissa?
      Rautiainen antoi haastattelun 02.01.2020 Lapin Kansa-lehteen, kun hänen työttömyytensä alkoi.

      "Rautiainen kertoo saaneensa useita työtarjouksia, joiden tilanne tarkentuu alkuvuodesta. Hän aikoo pysyä kunta-alalla ja toivoo voivansa jäädä Lappiin."

    • Anonyymi

      Henkilön lähettämät työpaikkahakemukset ovat henkilön yksityisasia. Ei saa tunkeilla kenenkään yksityisasioihin.

    • Anonyymi

      No voi hyvvää päivää!!! Piti ihan tulla katsomaan, onko täällä jo vauhdissa Esko Rautiaisen vainoaja, joka on häntä järjestelmällisesti panetellut jokaisen työnhaun kohdalla. Tämä vainoaja on ottanut elämäntehtäväkseen Rautiaisen seuraamisen. Eikö ihmisellä ole muuta tekemistä - ilmeisesti ei. Ainakaan työn ohessa ei kenelläkään riitä aikaa tuollaiseen toimintaan. Herää vain kysymys motiiveista!!!??? Onneksi asioista päättävät eivät tarvitse näitä yksittäisen epätasapainoisen henkilön näkemyksiä. Mikä vaan kunta saa Rautiaisesta asiantuntevan ja ihmisiä kuuntelevan kunnanjohtajan. Tiedusteluja kannattaa tehdä mieluummin vaikka edellisestä työpaikasta Savukoskelta kuin lukea tätä systemaattisesti jatkuvaa loan heittoa. Luulisi jo Suomi24-sivustonkin laittavan stopin tälle yhteen henkilöön kohdistuvalle vainolle ja nettikiusaamiselle.

    • Anonyymi

      Juuan kunnanjohtajan virkaa tavoitellut Esko Rautiainen on jättänyt Itä-Suomen hallinto-oikeudelle valituksen Juuan valtuuston päätöksestä, jolla se valitsi Henri Tanskasen kunnanjohtajaksi.

      Rautiainen vaatii päätöksen kumoamista. Hän katsoo, että Tanskanen ei täytä viran kelpoisuusehtoja. Lisäksi päätös sisältää Rautiaisen mukaan hänen ikäänsä perustuvaa lainvastaista syrjintää.

      Hakuilmoituksessa kunnanjohtajalta edellytettiin kokemusta julkishallinnon johtavista tehtävistä. Rautiaisen mielestä Tanskasen työ maahanmuuttoviraston ylitarkastajana on asiantuntijatehtävä, joka sisältää hieman esimiestehtäviä, mutta ei ole kelpoisuusvaatimuksissa edellytetty johtava tehtävä.

      Juuan kunta kertoi hakuilmoituksessa myös arvostavansa johtamistaitoa, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, elinkeinoelämän ja kuntien välisen yhteistyön tuntemusta, juridista osaamista sekä työkokemusta kunnallishallinnon johtavista tehtävistä. Tanskasella ei ole Rautiaisen mukaan näyttöä mainituista asioista.

      Lisäksi Rautiainen katsoo sosiaalisen median perusteella, että Tanskanen on edellisen kunnanjohtajan Markus Hirvosen opiskelukaveri ja jonkinasteinen ystävä ja Hirvosen olisi pitänyt siksi jäävätä itsensä kunnanjohtajan valinnan valmistelusta.

      Juuan valtuulto valitsi Henri Tanskasen yksimielisesti 14. joulukuuta. Vuodesta 2016 Juukaa johtanut Markus Hirvonen siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntajohtajaksi

    • Anonyymi

      Kyllä pitkäaikaistyöttömällä on ajankulu. Twitterissä esittelee viimeisen tunnin alennusmyynnistä hakemaansa porokiusausta ja jälkiruokaa. Itselleen. Kun asuu yksinään. Aivan, kuin se asia jotakuta kinnostaisi, mitä pitkäaikaistyötön milloinkin saa syödäkseen. Osoittaa, ettei ole mies vaan tyhjännyhjääjä. Narsistinen luonteenlaatu. Itsensä esittelijä.

      Koillis-Thaimaan viidakosta turistimiesten pelipaikoille rahdattu nainen lähti viimeiseksi jo vuosia sitten Eskon eräkämpästä. Eskon "löytö". Ei jaksnut kuunnella Eskoa, kun tyttöraasu etsi Miestä. Nyt olisi aikaa matkustella Pattayalla, mutta päivärahatulolla juuri ja juuri kykenee pitämään eräkämpän ja auton. Thaimaan rantabaareista saa muutamalla lantilla tytön vuorokaudeksi. Suomeen rantabaaritytöt lähtevät ilmaiseksi. Ja innokkaasti. Kun yksikään ihmissuhe ole kestänyt se indikoi voimallisesti henkilön epävakaudesta ja yhteistoimintakyvyn puutteesta.

      Varautukaa valituksiin, Tämä ukko on tyhjänruikuttaja. Ei mies.

      • Anonyymi

        Esko kirjoittaa Twitterissä härkäviikoista. Härkäviikoilla tarkoitetaan pyhättömiä viikkoja loppiaisen ja pääsiäisen välissä, jolloin keskityttiin työntekoon. Esko on ollut työtön jo toista vuotta.


      • Anonyymi

        Kyllä jollakulla on ajankulu: Esko Rautiaisen vainoaminen ja panettelu Suomi24-sivustolla. En ymmärrä, miksi tämä sivusto sallii tällaisen henkilöön kohdistuvan pitkäaikaisen vainon ja nettikiusaamisen. En myöskään ymmärrä tämän vainoajan motiiveja, saati miten hänellä on aikaa seurata Rautiaisen jokaista liikettä sekä raportoida niitä maailmalle. Jonkinlainen pakkomielle on kyseessä, Hirvittää ihan nuo kirjoitukset joissa hän on jopa seurannut toimintaa vainoamisen kohteensa mökillä. Kuinka lähelle mökkiä on hiipparoinut, onko kiikarit vai peräti järeämpiä aseita mukana....


    • Anonyymi

      Kyllä naurattaa lukea Rautiaisen twitteriä. Olevinaan suurmiesten ja suurvaltajohtajien neuvonantaja, mutta itse työttömänä työnhakijana jo toista vuotta. Rautiaisella menee työhakemuksen kanssa siihen saakka hyvin, kun hän avaa suunsa. Parikymmentä kertaa päässyt haastatteluun. Kuulijat jälkikäteen haukkoneet henkeä, mikä tämä tyyppi kuvittelee olevansa. Naivia, mutta lapsellista höpinää.

    • Anonyymi

      Eskoa ei valittu 717 asukkaan Lestijärven johtoon.

      Lestijärven kunnanhallitus esittää valtuustolle Anne Kurkelan valintaa kunnanjohtajaksi.

      Kurkela on kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri maisteri Oulusta. Hän työskentelee yritysten kasvupalvelujen asiantuntijana Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossa.

    • Anonyymi

      Ennen valintaa kannattaa tutustua hakijoihin. Ainakin yksi hakijoista on rankattu aivan hiljattain Juuan kunnan kvalifikaatiossa.

      Puolankalainen Esko Matti Rautiainen tekaisi valituksen Juuan kunnanjohtajavalinnasta. Siis sama henkilö, joka hakee Kosken kunnanjohtajan virkaa.

      Rautiaisen valitus on julkinen ja Juuan kunnan vastaus oikeudelle on myös julkinen.
      Hakijoiden arviointi numeraalisesti on julkinen ja löytyy alla olevasta linkistä. Esko Matti ei pärjännyt numeraalisessa vertailussa.

      Esko Matin valituksen perustelut niin heiveröiset, että niille nauraa aidan seipäätkin. Ei kerta kaikkiaan mitään mahdollisuutta tällä valitustekeleellä, josta heijastuu täydellinen osaamattomuus sekä ymmärtämättömyys. Ymmärtämättömyys vallitsevasta oikeuskäytännöstä.

      Sen sijaan Juuan kunnan vastaus Itä -Suomen hallinto-oikeudelle on oikeudellisesti niin jykevästi perusteltu, että harvoin saa näin oikeudellisesti ammattimaisesti laadittua vastausta lukea. Juuan kunta toteaa vastauksessaan oikeudelle , ettei valittajalla ole edellytyksiä hoitaa menestyksekkäästi kunnanjohtajan virkaa Juuan kunnassa. Toki perustelee oikeuskäytännöin sekä oikeuskirjallisuuden kautta, että haastateltujen arvosteluin.

      Esko Matin valitus löytyy täältä
      http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/juuka/kokous/202193-13-3005.PDF

      Juuan kunnan vastaus löytyy täältä
      http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/juuka/kokous/202193-13-2938.PDF
      ------------------------
      Juuan kunnan vastauksen muutamia herkkupaloja oikeudelle, että Esko Matin (=valittaja) puuttuvasta juridisesta ja ammatillisesta osaamista... Olkaa hyvä.
      ***

      Tanskanen on valmistunut hallinto-oikeuden pääaineesta hallintotieteiden maisteriksi kiitettävin arvosanoin. Hänen progradu-tutkielmansa on julkaistu oikeudellisessa tietopankissa Edilexissä 6.

      Tämän lisäksi hän suorittaa oikeustieteen maisterin syventäviä opintoja niinikään kiitettävin arvosanoin Lapin yliopistossa. Oikeuskirjallisuudessa tutkinnon arvosanoineen ja suorittamisaikoineen on todettu olevan näyttö henkilön yleisestä kyvykkyydestä 7.

      Oikeudellisia opintoja Tanskasella on erityisesti julkisoikeudesta, jolla on erityinen merkitys kunnanjohtajan virkaa 4 täytettäessä.

      Tanskanen suorittaa lisäksi julkisten hankintojen sekä johtamisen lisäopintoja Itä-Suomen yliopistossa tutkinnon ulkopuolisella opinto-oikeudella. Kunnanjohtajan viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää usein hyvää tai erinomaista juridiikan tuntemusta. Etenkin kunnallisoikeuden ja julkisoikeuden tuntemus korostuu kunnanjohtajanviran hoitamisessa. Tästä syystä juridiikan osaamiseen viitataan erikseen hakuilmoituksessa ja juridiikan osaamisesta on myös kysytty erikseen haastatteluissa.

      Valittajalla ei ole koulutuksensa tai työnsä kautta merkittävää julkisoikeudellista osaamista.

      4 Puronurmi2009,s.95.
      5 Miettinen–Muukkonen2006,s.527-528.
      6 https://www.edilex.fi/opinnaytetyot/21875
      7 Kulla1991,s.110.

    • Anonyymi

      Hyvä kun paljastit taustan. Esko Matti jäi takamatkalle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe