Aihe

Ilomantsi - Oi niitä aikoja! ;)

Anonyymi

Säälittäväksi on mennyt keskustelun taso FB:n sivuilla. Kolme moderaattoria vannottelee ryhtymästä ajankohtaisiin keskusteluihin kuten politiikkaan ja koronaan. Lässytys vanhoista murresanoista on jatkunut jo vuosia. Vaikuttaa siltä että tämä palsta on valjastettu kepulaisen hegemonian valjaisiin. Alkaa vain polle olla jo nilellä. Pollat ainakin...

8

226

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllähän tuo tosiaan aikak päävikaisten palsta taitaa olla. Onko muita someryhmiä jossa voisi puhua Ilomantsin asioista ilman murresanojen arvuuttelua?

   • Anonyymi

    Eihän se ois pilluuks, jos murresanojen arvuuttelusta ois taukkoo...


  • Anonyymi

   Kyllä kun tällä palstalla milloin vierailee niin suuri myötähäpeä tulee näitä mongerruksia lukiessa. Murteessa ja murteella puhumisessa ei ole mitään pahaa, mutta kun sen yrittää kirjalliseeen muotoon upottaa niin onhan se sellaista siansaksaa että ei paljasjalkainen ilomantsilainekaan ymmärrä. Muutoinkin kirjoitukset viestivät kateutta ja kaunaa mm. joitakin yrittäjiä kohtaan ja ovat nettikiusaamista mitä suurimmissa määrin. Suurin osa täällä asuvista on kuitenkin ihan normaaleja ihmisiä ja nämä lokaa heittelevien kirjoittajien jutut kannattaa lukea suodatin päällä. Suurimmassa osassa totuutta on hippunen tai ei lainkaan joten "7 pävää" -kamaa.

  • Anonyymi

   Kolme emäntää pääsee dominoimaan ihmisten ajatuksia ja puheenaiheita, jota eivät ole tosielämässä päässeet tekemään. Ilomantsilaisuus on vähän niin ja näin muutenkin. Synnyin- ja asuinpaikat eivät paljon ilomantsilaisuuteen viittaa. A voi voi näitä aikoja...

  • Anonyymi

   Miksi täytyy olla suljettu ryhmä?
   Paikkakunnalla jossa nyt asun on avoin ryhmä, ei tarvitse pyydellä ryhmään pääsyä.

  • Anonyymi

   Olen samoilla linjoilla. Ilomantsilaisetkin osaisimme kirjoittaa ikävistä/kehittämistä vaativista/mielipiteitä jakavista yms asioista fiksusti ja rakentavasti keskustellen. Ne pitäisi sallia. No Huhuksen tien kunnon arvosteleminen on jostain syystä sallittu. Henkilökohtaisuuksiin ja vastaaviin tapauksiin moderaattoreiden toki tulisi puuttua. Mielen pahoittaminen ongelman esiin nostamisesta tai eri mieltä oleminen ei saisi olla sensuroinnun peruste, jos asiaan ei liity valhetta tai kunnianloukkauksen vaaraa. Mutta kun kaikkien tarinoiden pitää olla vain positiivista ja kehuvaa. Siksipä sivusto on kapeutunut koostumaan etupäässä maisemakuvista ja "mitäpä se tarkottaa öllönpöllönhöllön" -jutuista
   (murresana täysin keksaistu). Maisemakuvat ovat toki tervetulleita, kauniita ja hyvätasoisia,. Niitä ei ole liikaa, mutta ne eivät riitä. Eikä öllönpöllönhöllön-jutuissakaan vikaa ole, mutta varsin yksipuoliseksi ja tylsäksi sivusto on käynyt kiitos mielestäni ahtaasti ajattelevien moderaattoreiden. Kiitos keskustelun aloittajalle. Ilomantsi-sivustolle juttua ei olisi hyväksytty.

   • Anonyymi

    Juuri näin. Jos apukoulutasoisia valvojia on vaanimassa asioita joita he eivät ymmärrä; tulos nähdään sisällössä. Härällä kyntäjä puhuu härästä mutta lehmät eivät ole siitä vielä moksiskaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin. Jos apukoulutasoisia valvojia on vaanimassa asioita joita he eivät ymmärrä; tulos nähdään sisällössä. Härällä kyntäjä puhuu härästä mutta lehmät eivät ole siitä vielä moksiskaan.

    Kommenttisi apukoulusta on alentava!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   9466
  2. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   21
   3975