Aihe

Kunnallisvaalien siirtotarpeesta

Anonyymi

Rokotukset eivät ehdi vaikuttaa käytännöllisesti vähääkään ennen suunniteltujen kunnallisvaalien päivänmäärää. Kansainvälisen kokemuksen perusteella olemme todenneet, että epidimiatilanne saattaa räjähtää hirvittäväksi elämän ja kuoleman väliseksi taisteluksi alle viikossa. Tämän voi kukin todeta katsomalla tilastoja vaikka Britannian, Tsekikin, Liettuan, Portugalin ja monen muun maan osalta. Riski on aivan liian suuri, koska kysymys voi hyvinkin olla isojen ihmismäärien elossa pysymisestä.

Nyt suunnitellun vaalin jälkeisille viikoille on apupuolue Kepun pyynnöstä ja SDP:lle sopivana siirretty talouden vaatimien leikkausten ja veronkorotusten päätökset. Ja nyt jo Vehviläinen ilmoitti vaalien ajankohdan pitävän. Mikä on hänen vastuunsa? Joka tapauksessa Kepun ja SDP:n kannatuksen romahdus ei ole pätevä syy altistaa ihmiset epidemian aiheuttamalle kuolemanvaaralle.

Jos meidän käy huonosti, poliittisen vastuun kantavat SDP ja SDP:n laukunkantajapuolue Keskusta.

19

57

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
   • Pöllöä, siis täyspöllöä on sekoittaa valtiotieteen professoria millään tavalla vaaleihin.


  • Anonyymi

   Tuossa nyt meni niin moni asia pieleen aloituksessa, että viitsiikö alkaa korjaamaan?

   Mikään puolue ei hyödy siirretään äänestys minne tahansa. Aina tapahtuu asioita, joita emme voi ennakoida ja ne vaikuttavat äänestystulokseen.

   Kunnilla ei tosin ole mikään kiire, että vaalit pitää käydä, muttajos miettii niin korkeintaan vanhoja ihmisiä voi jäädä pois äänestyskopista jos korona on päällä.

   Mutta! Sitäkään me emme tiedä vielä. Minä luulen, että Suomeen ei tule mitään suurta epidemiaa. Se olisi jo tullut. Rokotteet alkaa vaikuttaa jo varhaisessa vaiheessa, koska yhä useampi jää taudin ulkopuolelle.

   Nyt on kiristetty taas toimenpiteitä, joten sekin tulee lopulta vähentämään tartuntoja.

   Kun miettii, että alle 50 000 tartuntaa ja lähes vuosi jo menty niin onhan tämä upeasti hoidettu Suomessa!

   • Anonyymi

    Nyt vasta pieleen meni.
    1. Jos Kepu hallituksessa nostaisi veroja ennen kunnallisvaaleja niin se varmasti heijastuisi kunnallisvaalien kannatukseen alentavasti. Kysy vaikka Kepun ydinryhmäläisiltä
    2. Korkeintaan vanhoja ihmisiä... Siis et ilmeisesti itse olekaan kovin kokenut vielä maailman menosta, kun en välitä maamme ikääntyvien ihmisten äänestysmahdollisuudesta?
    3. Suomeen ei tule mitään suurta epidemiaa ... Miten ihmeessä tiedät sen, kun asiantuntijatkaan eivät takaa sellaista?
    4. Rokotteet alkavat vaikuttaamaan .... Eivät vaikuta. Katso vaikka Israelin tautitilanne, vaikka siellä on rokotettu lähes 70% ihmisistä jo, niin silti tuhansia uusia tartuntoja joka ikinen päivä. Suomessa vaalien kohdassa päästään rokotuskattavuudessa 10..30% tasolle.
    5. Nyt kiristetty taas ... On kiristetty tarttuvamman virusmutaation johdosta, että ei välttämättä ryöpsähtäisi holtittomksi, mutta takuu puuttuu.
    6. 50 000 tartuntaa on 50 000 liikaa ja se on 1 per jokaista 100 suomalaista kohti ja se on vain ne testaamalla todetut tapaukset. Lisäksi joka päivä nytkin kuolee keskimäärin yli 3 henkilöä tähän tautiin.


   • Ei kukaan ole hoitanut yhtään mitään. Virus on vain levinnyt mahdollisuuksiensa puitteissa.


  • Kaikki yli 70-vuotiaat on kunnallisvaaleihin mennessä jo rokotettu ja suurin osa nuoremmista riskiryhmistäkin, joten harvan tarvitsee pelätä henkensä puolesta, vaikka korona jossain määrin äänestyspaikoilla leviäisikin.

   Sitä paitsi kotiäänestys on jo nyt mahdollinen iäkkäille ja sairaille. Kuntien kannattaisi panostaa sen markkinointiin nyt tavallistakin enemmän.

   • Anonyymi

    Vai että vain harvan tarvitsee pelätä, vaikka kukaan ei tiedä, et sinäkään, jotta sattuuko omalle kohdallesi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai että vain harvan tarvitsee pelätä, vaikka kukaan ei tiedä, et sinäkään, jotta sattuuko omalle kohdallesi.

    Vaikka omalle kohdalleni sattuisikin, olen se harva.


   • En olisi varma, että on rokotettu. Vauhti on ollut tähän asti arvioitua hitaampaa. Vaalien kannalta on myös ongelmallista, jos äänestysaktiivisuus putoaisi rajusti koronan vuoksi.

    Meillä olisi pitänyt jo viime keväänä alkaa puuhata mahdollisuutta sähköiseen äänestykseen. Minusta sen luotettavuutta ei pidä epäillä, jos vaaditaan vahva tunnistautuminen. Lisäksi sähköistä äänestämistä ei pidä sallia niille, jotka ovat edunvalvonnassa tai holhouksen alaisina.

    Sähköinen äänestäminen voisi kasvattaa äänestysaktiisuutta sen helppouden takia.


  • Anonyymi

   Sanovat Sanna Marinin laukunkantajaksi tätä Keskustapuoluetta, joka änkesi maakuntahallintoketunhäntänsä kanssa hallitukseen, vaikka kuuluu oppositioon.

  • Kuntavaalien siirtämisen ovat nostaneet esille oikeusministeriön virkamiehet ja eräät vaaliasiantuntijat. Itse kannatan vaalien siirtämistä.

   Yksikään puolue ei näyttäisi haluavan siirtää vaaleja. Oikeisministeri Henriksson (RKP) ei kannata siirtämistä. Miksi siis poliittisen vastuun kantaisivat SDP ja Kepu, jos kerran oppositiokaan ei vaadi vaalien siirtämistä?

  • Anonyymi

   Puolen vuoden siirto on paikallaan.

  • Anonyymi

   Valtionvarainministeriö tylynä Kepun Vanhaselle. Suomi putoaa toisten kyydistä nopeasti, koska tarvittavia leikkauksia ei Kepu pysty, eikä SDP halua tehdä.
   https://yle.fi/uutiset/3-11776306

  • Anonyymi

   Kepu on saatava kokonaan pois päätöksenteosta, koska laittavat valtavalla työllä ansaitut veromme vain hyvin tappiollisiin hankkeisiin. Esimerkkeinä ovat Talvivaaran tappiokaivos, Hankikivi- ydinvoimala ja ennen kaikkea jokavuotinen 5000 miljoonaa syövä täystehoton maaviljelyn harrastelu.

   • Anonyymi

    Kirottu puolue.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kun vaalit parin viikon perästä ilmoitetaan siirrettävän syksyyn, niin jälleen kerran kepulit olivat täysin väärässä ja ajamassa väärää asiaa. Tunnemme itsemme petetyiksi ja Kepun pettäjäksi.

  • Anonyymi

   Sdp:lle ja Keskustalle tulossa suuri vaalitappio, siksi puhutaan vaalien siirtämisestä.

  • Anonyymi

   Ihmiset käy kaupassa ja monesti samoissa tiloissa on ennakkoäänestyspaikka.

   Miten korona leviää enemmän äänestettäessä kuin ruokaa ostaessa ?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   365
   8259
  2. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   6918
  3. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   346
   6038
  4. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   241
   4189
  5. Korona-altistuminen joogasalilla ja puutteelliset tiedot

   "Ylilääkäri Jarno Rieppo kertoo, että tartuntaketjujen jäljitys on kesken eikä kaikkia mahdollisesti altistuneita ole vielä tavoitettu puutteellisten
   Iisalmi
   85
   2134