Kuiva yskä refluksia?

Anonyymi

Hei,

Olen 32-vuotias normaalipainoinen tupakoimaton nainen ja aloin kärsimään viime kesäkuussa kuivasta yskästä. Minulla esiintyi myös satunnaisia kipuja ylävatsassa. Yskän jatkuttua 2 kuukautta kokeilin lääkärin suosituksesta astmalääkettä ja otettiin myös keuhkokuvat. Astmalääke ei auttanut ja keuhkokuvissa ei näkynyt mitään erikoista.

Kun olin yskinyt kolme kuukautta lääkäri pohti refluksin mahdollisuutta koska minulla oli joskus ylävatsakipuja, ja määräsi somacia. Olin syönyt viikon somacia kun yskä hävisi kokonaan. Jatkoin somacin syömistä 4 viikkoa. Olen nyt ollut reilu 4 kuukautta yskimättä, kunnes yskä alkoi taas.

Aion soittaa lääkärille ja kysyä jatkosta, mutta kiinnostaisi tietää onko muilla refluksi aiheuttanut kuivaa yskää? Itseäni huolettaa että kyseessä on jokin vakava sairaus nyt kun yskä palasi. Olen todella peloissani asian suhteen. Kiitos jos jaat kokemuksesi!

5

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla ollut refkuksi vuosia jo ja kaikenlaiset kokeet tehty, aina tulos on refluksi ja kuivaa yskää koko ajan. Mitään maustettuja ja rasvaisia ruokia en voi syödä, se pahentaa oireita, alkoholi myös, viiniä en voi juoda. Stressiä pitää välttää, tämä on hankala tauti, ja ylipainoa ei sais olla. Epäilen kans, et jotain astmaa kun henkeä ahdistaa välillä, mutta sitäkään ei ole todettu. Tsemppiä, tämä lääkitys on haponsalpaajat, lääkäri sano, et lopunikää olis käytettävä.

      • Anonyymi

        Hei,

        Kiitos kovasti vastauksesta! Kuulostaa tutulta myös nuo hengenahdistukset minulla. Voinko vielä kysyä mitä tutkimuksia sinulle on tehty kun on tuo refluksi todettu?


    • Anonyymi

      Itselläni on ollut vatsaoireita aina. Refluksin muistan jo lapsuudesta. Lapsena sairastin myös astmaa. Ahdistus ja refluksi saattavat tuntua varsin samalta. Teini-iässä astma helpotti. Välillä maha on ollut aikuisena todella huonossa kunnossa, mutta yskää ei ole ollut. Tietyissä pään asennoissa tai venyttelyissä tulee yskän ärsytystä, kuten jos nostan leukaa ylös päin. Kirkasta limaa nousee helposti suuhun.

      Parhaiten refluksiin on auttanut sängyn pääpuolen kohottaminen reilusti ylös päin (eli korotuspalikat sängyn yläosan jalkojen alle). Syön myös hyvin kurinalaisesti, ja koetan syödä illan viimeisen aterian ennen kuutta.

      Mielestäni refluksikin pitäisi tutkia, eikä määrätä vain kokeeksi lääkettä. Tosin närästys ja refluksihan ovat osittain eri asia. Välttämättä refluksi ei tunnu miltään, mutta kun ruokatorvi ärtyy, niin tulee närästysoireita. Tähystyksessä pitkäaikainen närästys näkyy kyllä.

    • Anonyymi

      Itselläni on ollut kuivaa yskää vaihtelevassa määrin ympäri vuoden noin 20-30 vuotta, mutta yleislääkäreistä ei ole ollut avuksi.

      Keuhkokuvia ei ole otettu, mutta parikin lekuria suositteli suunnilleen suorin käsin ilman lisätutkimuksia astmapiippua, mutta en ole halunnut siihen lähteä varsinkaan tuolla 'entten tentten' tutkimattomalla metodilla.

      Refluksia ei ole, normipaino, tupakoimaton ja pikemminkin terveet ruokailutavat.

      Ps. Yksi mahdollisuus. Kannattaa tarkistaa patjat, petivaatteet ja tyyny.

      Peitto ja tyyny myös tulisi pestä aika ajoin ja vaihtaaa uuteenkin, akariakset voivat aiheuttaa hengitystieoireita ja niitä on super-siistienkin kotien "nukkumavälineissä."

      • Anonyymi

        Moi! Kiitos vastauksesta. Tuntuu hurjalta ajatukselta että yskä jatkuisi 20-30 vuotta.. toivottavasti meillä molemmilla tämä helpottaisi. Noin pitkän ajan jälkeen sinulla keuhkokuville tuskin on tarvetta.

        Kiitos paljon tuosta peitto ja lakana -vinkistä. Menee heti kokeiluun sillä olen huomannut että muualla ei yskitä niin paljoa kuin kotona.

        -Aloittaja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe