Olisi Sipilän hallitus jatkanut, meillä olisi toivonkipinä

Suomi velkaantuu Marinin hallituksen saattelemana ennätysvauhtia. Valtion julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen saattaa nousta lähemmäksi 80 prosenttia vuoteen 2024 mennessä.
Erityisesti suomalaiseen politiikkaan ja hallitus-pohjaan kohdistuu nyt erityislaatuista epäilyä. Miltei 81 prosenttia vastaajista kokee, että Suomen poliittiseen johtamiseen liittyy epävarmuutta.
https://vm.fi/documents/10623/17688657/Taloudellinen katsaus, kevät 2020, esitysmateriaali.pdf/b82b6e39-f48e-f0c6-4f34-b07dae23604e/Taloudellinen katsaus, kevät 2020, esitysmateriaali.pdf

Suomi elää velaksi. Velka ei ole vaaratonta, vaikka etenkin näin vaalikeväänä moni muuta väittää.
Tämä on velkanautiskelijoiden ykkösargumentti, kun he toteavat että Suomi ei ole suinkaan pahimpien velkaantujien joukossa.
Ongelma on, miten elää kasvavan velkataakan kanssa. Suomi vanhenee Euroopan nopeinta tahtia. Yhä pienemmän joukon työssäkäyviä on omilla verotuloillaan kyettävä kannattelemaan yhä kasvavaa joukkoa eläkeläisiä ja pientä joukkoa vauvoja.

Mitä enemmän velkaa, sitä vähemmän julkisessa taloudessa on liikkumavaraa. Etenkin, kun kriisit tahtovat aina yllättää – noin kymmenen vuoden välein.
On turha toivoa, että valtion velkojen osittainen mitätöinti poistaisi Suomen talouden rakenteelliset ongelmat.
Velkanautiskelijoiden vastapainona ovat talouskonservatiivit, joiden mielestä pitäisi elää enemmän suu säkkiä myöden. Tämä porukka – jota itsekin edustan - tuntuu olevan tällä hetkellä häviöllä.

Suurin osa suomalaisista kavahtaa julkistakin velkaa, mutta näkemykset eroavat rajusti sen suhteen, mitä sille pitäisi tehdä.
Veronkiristykset eivät saa suurta suosiota, mutta vielä vähemmän kansa haluaa julkisten palveluiden leikkauksia. Jotain kuitenkin tarttis tehdä, jotain sellaistakin mistä äänestäjät eivät tykkää.
On yksi keino kyetä elämään kasvavan velkavuoren kanssa ilman että tarvitsee leikata tai himoverottaa työtä ja yrittämistä hengiltä.
Se on talouskasvu. Se edellyttää, että yritykset uskaltavat investoida ja palkata uusia työntekijöitä, myös kotimaahan.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sipilän hallitu oli kaatunut jo yli kuukausi ennen eduskuntavaaleja ja jatkoi vaalien yli vain toimitusministeriönä. Sitä paitsi hallituksen kolmas puolue, Sininen Tulevaisuus, ei saanut yhtään kansanedustajaa uuteen eduskuntaan ja keskusta koki murskatappion vaaleissa. Näin ollen Sipilä ei olisi saanut taakseen eduskunnan enemmistöä, kun hallitustunnustelija valittiin.

      • Anonyymi

        Se tiedetään, mutta Sipilällä oli ote velkaiseen maahan, miten luovia eteenpäin.
        Ei voida näin edetä sosiliti pääministerin johdolla, se tietää velkaa vain llisää. "tunnin" ministeri Kiuru siinä edelleen häslää.


      • Anonyymi

        Jep . Suossa oli ja niin olisi Suomikin ,jos tuo suo kuokka ja Jussi haalitus olisi jollain ilveellä saanut jatkoa. Keskusta on aina pitänyt öky tilallisten asioista huolta ja rahat multiin ja multiin olisi pistänyt työntekijätkin niin kova oli kuritus palkansaajia kohtaan jotka oli tuon hallitus ohjelman maksumiehen osassa työttömiä myöten.


    • Anonyymi

      Kedkustan vasemmistolaiseksi muuttunut politiikka torppasi Sipilän hallituksen saamat säästöt ja kestävyysvajeen kirin. Lähtemällä mukaan viherkommunistien hallitukseen, kepu avasi ovet ko. suomen tuhoajien valtaanpääsyyn.

      • Anonyymi

        Ne säästöt on jouduttu maksamaan jo korkojen kera esim. kunnille. Tuho oli on sitä luokkaa, että heikompaa hirvittää. Mutta eihän se hetkauta vaikka verot siellä nousisi taivaisiin, koska pääomilla tai tuilla elelijät laistavat sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne säästöt on jouduttu maksamaan jo korkojen kera esim. kunnille. Tuho oli on sitä luokkaa, että heikompaa hirvittää. Mutta eihän se hetkauta vaikka verot siellä nousisi taivaisiin, koska pääomilla tai tuilla elelijät laistavat sen.

        Hassua kokoomulaisvihreää politiikkaa kun Helsinki suurimpana keskittymnä laski kunnalisveron. Mulla maksatta lordi tyyppisen elämänsä monet.


    • Anonyymi

      6 - minuutin lakot ja tunnin Kiuru tuli kallliiksi, miljardeja maksoi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe