Kaikki hukassa

Anonyymi

Kun olen käyttänyt Windowseja alkaen 95:stä, olen todella pottuuntunut, kun Windows 10:stä ei löydy mitään, kaikki on hakusessa ja arvauksen varassa. Etsin äsken nappia, jolla saan Steamin kirjautumisruudun estettyä latautumasta käynnistettäessä. Löytyihän se viimein.

Miksi pitää pilata hyvä systeemi, mihin on tottunut ja piilottaa kaikki. Onkohan siellä jossakin "Etsi" -nappi? Ei ollenkaan huvita avata kymppiä kuin pakkotilanteessa, esim. pankkiin kirjautuessa. Pelaamiseen käytän yhä XP:tä, jossa taas esim. filmit eivät enää avaudu ja ZoneAlarmkin tarvitsee erikoistoimia ladatakseen päivitykset.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Etsi-nappi löytyy olennaisesti samasta paikasta kuin aina ennenkin. Jos se jostain syystä on hukassa, voit yksinkertaisesti avata käynnistysvalikon ja alkaa kirjoittamaan, niin hakutyökalu aukeaa automaattisesti.

      Ei kaikki tietenkään ole samalla tavalla kuin aiemmissa käyttöjärjestelmissä, koska sitä pyritään kehittämään jatkuvasti paremmaksi käyttäjien palautteen pohjalta. Jos mikään ei muuttuisi, niin miksi ylipäätään tehtäisiin uusia versioita? Voit myös itse muokata W10:n näkymiä paljon vapaammin kuin minkään aiemman Windowsin.

      Makuasioitahan nämä ovat, mutta minun mielestäni tuon Steam-ongelmasi ratkaisu on nimenomaan juuri siellä, mistä sitä tulisi ensimmäisenä mieleen etsiä: Tehtävienhallinta>Käynnistys, ja sieltä voit valita mitkä ohjelmat käynnistyvät heti kun tietokone on saanut itsensä käyntiin. Ei jokaiselle asialle voi olla erillistä nappia suoraan työpöydällä, vaan valikot on vain tehtävä mahdollisimman selkeiksi käyttää.

      • Anonyymi

        Kyse ei ole niinkään käyttäjien toiveista. Muutokset tehdään ensin ja katsotaan paljonko valitetaan. Tuo moitittu palikkapeli on myös laiskuutta. Neliskulmaiset ruudut ei tarvitse läpinäkyviä taustoja, kun ne peittää koko taustan alleen ja liittyy saumattomasti toisiin palikoihin.
        Toisaalta halutaan, ettei tumpelot käyttäjät pääse sekoittamaan herkkää systeemiä, kun säätöihin pääseminen tuottaa enemmän vaivaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole niinkään käyttäjien toiveista. Muutokset tehdään ensin ja katsotaan paljonko valitetaan. Tuo moitittu palikkapeli on myös laiskuutta. Neliskulmaiset ruudut ei tarvitse läpinäkyviä taustoja, kun ne peittää koko taustan alleen ja liittyy saumattomasti toisiin palikoihin.
        Toisaalta halutaan, ettei tumpelot käyttäjät pääse sekoittamaan herkkää systeemiä, kun säätöihin pääseminen tuottaa enemmän vaivaa.

        Palikkanäkymästä pääsee ihan helposti eroon jos haluaa. Sekin valinta on piilotettu niin arvaamattomaan paikkaan kuin asetuksiin.

        Totta kai muutoksia kokeillaan myös käyttäjäpalautteesta riippumatta. Jos palaute kokeilusta on huomattavan negatiivista (ei siis pelkästään ”Ei ole ennen ollut tällainen, joten en tykkää”, vaan oikeasti negatiivista) niin muutos perutaan. Esimerkiksi W8:n palikkanäkymä oli aivan täysi susi, joten siitä palattiin lähemmäs normaalia W8.1:ssä. W10:n näkymä on siitä vielä paranneltu versio, josta kuitenkin pääsee halutessaan eroon.

        Eikä taustojen läpinäkyvyydellä muuten ole mitään tekemistä laiskuuden kanssa. Se on tyylivalinta. Jos se ei miellytä sinun silmääsi, niin se on toki ikävää, mutta harva asia miellyttää kaikkia.


      • Anonyymi

        Sanoo henkilö, joka ei ole koskaan kokeillut W10:ä? Vai osaatko ihan tarkasti sanoa mikä siinä on mielestäsi huonoa?


    • Anonyymi

      Olen käyttänyt Windowsia v. 3.0 lähtien, matkan varrella moni asia on muuttunut. Aina olen kuitenkin omaksunut hyvin nopeasti muutokset. Kaikkihan on omista hoksottimista kiinni!

    • Anonyymi

      Tämmöinen täti-ihminen, 70 , ei jaksa enää opiskella joka hienoutta, mitä koneesta nyt löytyy. Kun niitä ei kuitenkaan tule käytettyä. Mutta kun on vaan pakko päivittää, että saa pankki- tms. asiat hoidettua. Virustorjuntaohjelmat kun eivät enää toimi vanhassa koneessa.

    • Anonyymi

      Windows 10:n tuli juuri ominaisuuspäivitys 21H1 ja näyttää pelittävän. Olen itsekkin käyttänyt näitä 95 alkaen ja Windows 10 on ollut helpoin koska 8:ssa oli jo samoja piirteitä.

    • Anonyymi

      Lataa xp:n tilalle vaikka seiska.

    • Anonyymi

      Voin kyllä suositella Windows kymppiä, sain koulun kautta ilmaisen lisenssin ja enää en haluaisi käyttää mitään muuta. Linux-distroja toki palvelinkäyttöön kun koodaan verkkosovelluksia, mutta kaikkeen muuhun Windows 10.

    • Anonyymi

      Itse aloitin MS-maailman DOS 2.1:lla, Windowsit tuttuja 286, 386, 3.0, 3.1, 95 etc. Itse jämähdin tuohon 95 tyyliin, koska se on minusta looginen. "Open Shell"-ohjelma classic-asetuksilla tekee W10:stäkin helpon käytettävän eli 95-98-kaltaisen.

    • Anonyymi

      http://www.classicshell.net
      helpottaa navigointia kympissä, toimi ainakin ennen, en tiedä toimiiko enää kympin uusimmissa versioissa.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jotain pientä muutosta on tullut 25 vuoden aikana. Jonnekin seiskaan astihan se pysyikin aika samana, kasissa kokeiltiin vähän muuttaa ja kympissä taas otettiin askel takaisin päin kun huomattiin että ihmiset ei halua muutosta. Silti osa vielä kaipaa sitäkin ikiaikaista '95 tyyliä.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe